REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Un nou scandal de proporţii la PNŢCD: Pavelescu, acuzat că a încălcat legile pe bandă

Un nou scandal de proporţii la PNŢCD: Pavelescu, acuzat că a încălcat legile pe bandă

Replica API 20 ianuarie 2015 | 10:32 106

Circoteca escaladează

Circoteca escaladează

Aurelian Pavelescu

Şi-a propus şi a reuşit. Liderul contestat al PNŢCD, Aurelian Pavelescu, a vândut unul dintre sediile istorice ale partidului, din strada Clemenceau nr. 9, din Bucureşti, Alinei Dănilă, preşedintele organizaţiei de femei a partidului, pentru 420.000 de euro. Vânzarea fusese aprobată prin vot de Comitetul Naţional de Conducere al PNŢCD, pe 4 decembrie 2014, cu scandalul de rigoare, aripa contestatoare a formaţiunii, condusă de Vasile Lupu, protestând în faţa sediului, din care susţinătorii lui Pavelescu au ieşit pe uşa din spate.

Vânzarea s-a făcut în condiţii dubioase, cu încălcarea legii partidelor politice, iar preţul a fost stabilit pe baza unor evaluări, fiind mult mai mic decât preţul pieţei, susţin contestatarii lui Pavelescu.

„S-a cerut nulitatea contractului de către avocaţii care ne reprezintă pe noi şi procesul este pe rol. Sperăm că o să şi câştigăm şi că o să se anuleze contractul. A avut propuneri (Pavelescu – n.r.) din aşa-zisul comitet pe care l-a făcut, pentru că nici acela n-a fost legal întrunit, să se facă licitaţie şi a refuzat. Din ce motive, e lesne de înţeles, în felul acesta întărind suspiciunile care există deja vis-a-vis de o eventuală subevaluare a imobilului”, a spus liderul formaţiunii locale a PNţCD „ăilalţi”, Tudorel Chesoi, pentru Replica.

Dan Moraru, vicepreşedinte al partidului, a propus organizarea unei licitaţii transparente, ca să se poată obţine cel mai bun preţ pentru clădire, însă, potrivit lui Chesoi, Pavelescu a refuzat. Mai mult, acelaşi Chesoi susţine că Pavelescu a încălcat legile pe bandă, neţinând cont nici de prevederile reglementărilor finanţării partidelor politice. „Fiind proprietatea partidului, el nu avea voie să-l vândă, din mai multe motive. Primul, nu avea aprobarea Biroului Naţional, care, conform statutului, el gestionează patrimoniul partidului. Doi, legea finanţării partidelor politice spune că nu se poate vinde un sediu proprietate a partidului dacă nu are cel puţin cel 10 ani de la înregistrarea partidului şi, dacă se vinde mai devreme, sumele încasate se confiscă, intră în bugetul statului şi se aplică şi amenzi. Se încadrează sediul din Clemenceau, pentru că are cinci ani de când a fost înregistrat în patrimoniul partidului. A fost vândut ilegal, din cel puţin două motive. Dar, sunt mai multe. Mai e şi motivul că Pavelescu este exclus din partid, mai e şi motivul că acel comitet nu era statutar constituit, mai e şi motivul că Biroul Naţional a dat o hotărâre prin care s-a anulat iniţiativa lui Pavelescu de a vinde sediul şi mai este şi cel mai recent motiv, majoritatea membrilor din Biroul Naţional au semnat împotriva vânzării. Domnul avocat a încălcat rău de tot legea, a strâmbat-o de tot”, a mai spus Chesoi, pentru Replica.

Pavelescu poate avea serioase probleme, întrucât potrivit Legii nr. 334/17.07.2006, privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale, la cap. II, secţiunea 3, art. 12 (1) f), scrie negru pe alb: „înstrăinarea terenurilor şi clădirilor din patrimoniu, dar numai după cel puţin 10 ani de la înregistrarea în patrimoniu, cu excepţia partidelor politice aflate în curs de dizolvare. Termenul de 10 ani nu se aplică în situaţia bunurilor imobiliare moştenite”.

„Am la dispoziţie două repere de preţ - o expertiză de evaluare făcută în 2009, nu de mine, la 257 de mii de euro, şi alta, la începutul lui 2013, de 303.000 de euro. Acelea sunt oficiale, înregistrate la Primărie, şi în baza lor plătim impozit de 12.000 de lei, pe care acum nu îl mai putem plăti”, şi-a motivat Pavelescu intenţiile la şedinţa din decembrie 2014.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108