REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.8° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Un om a ars de viu în Comana, după ce locuinţa i-a fost cuprinsă de flăcări

Un om a ars de viu în Comana, după ce locuinţa i-a fost cuprinsă de flăcări

Replica API 11 noiembrie 2014 | 00:55 174

Aparat de încălzit improvizat

Aparat de încălzit improvizat

Un apelant al numărului unic 112, vineri, 7 noiembrie a.c., în jurul orei 13.00, sesiza Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea al judeţului Constanţa cu privire la producerea unui incendiu, la o locuinţă, în satul Pelinul, localitatea Comana. Din nefericire, un bărbat de 55 de ani a murit.

La adresa indicată de apelant, au fost mobilizate de urgenţă două autospeciale de stingere cu apă şi spumă din cadrul Gărzii 2 Chirnogeni. La sosirea echipajelor profesioniste, din cadrul ISU Dobrogea, incendiul se manifesta la dormitorul locuinţei, existând pericolul propagării acestuia la celelalte încăperi ale casei. Forţele de intervenţie au localizat şi lichidat cu operativitate incendiul, limitând considerabil pagubele materiale. Din nefericire, incendiul s-a soldat cu pierderea unei vieţi omeneşti. În camera afectată de flăcări, forţele de intervenţie au descoperit trupul carbonizat al unui bărbat în vârstă de 55 ani. Cercetările efectuate la faţa locului au relevat faptul că, evenimentul a fost cel mai probabil provocat de un aparat de încălzit improvizat. Pentru evitarea evenimentelor nedorite, recomandăm cetăţenilor care utilizează pentru încălzirea locuinţelor, aparate ori mijloace electrice de încălzire, să ia următoarele măsuri specifice de prevenire a incendiilor: verificaţi starea de funcţionare a aparatelor şi mijloacelor de încălzire electrice, iar în cazul în care acestea sunt defecte, reparaţi-le cu ajutorul unui specialist sau cumpăraţi-vă altele noi, nu aşezaţi aparatele de încălzire electrice în apropierea materialelor combustibile, decuplaţi aparatele de încălzire electrice înainte de a părăsi locuinţa sau de a adormi, nu lăsaţi niciodată copiii nesupravegheaţi cu aparatele de încălzire electrice în funcţiune.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108