REPLICA ONLINE CONSTANTA

16° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Un pneumolog care nu crede în eficienţa măştii, anchetat

Un pneumolog care nu crede în eficienţa măştii, anchetat

Replica API 10 septembrie 2020 | 16:51 1288

Ordinul medicilor din Franţa anchetează un pneumolog care le cerea pacienţilor să îşi dea jos masca. „Trebuie să văd faţa oamenilor”, susţine medicul Patrick Bellier, conform Mediafax.

Un pneumolog din Franţa este convocat în faţa Consiliului departamental al Ordinului Medicilor, după ce le-a cerut pacienţilor săi să îşi dea jos măştile de protecţie.

„Sunt pneumolog, trebuie să văd faţa oamenilor!”, a reacţionat doctorul Patrick Bellier, după ce mai mulţi pacienţi s-au plâns că le-a cerut să îşi scoată masca.

„Nu sunt extremist, dar purtarea unei măşti este inutilă şi mă enervează!”, a adăugat el, confirmând informaţiile din cotidianul regional Le Progrès.

Preşedintele Consiliului departamental al Ordinului Medicilor spune că medicul este audiat în urma „reclamaţiilor pacienţilor”.

Potrivit doctorului Bellier, care îşi bazează declaraţiile în special pe „scăderea curbelor de spitalizare”, „nu mai există epidemie” de Covid-19.

„Cu 7.000 de cazuri pozitive pe zi, nu există nimic! Sunt purtători sănătoşi, altfel ar trebui să fie plin de cadavre pe străzi!”, a declarat pneumologul.

„Masca ar fi trebuit să fie obligatorie în martie-aprilie”, susţine Patrick Bellier, care spune că obligativitatea purtării măştii „împiedică formarea protecţiei de turmă”.

Pneumologul prezice că epidemia de coronavirus va dispărea „singură”, la fel ca gripa spaniolă de la începutul secolului al XX-lea, scrie stiripesurse.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa il infieram si sa-i luam si diploma de medic pentru ca se opune dispozitiilor si nu se alatura terorii. Masca e masca. Teroarea e teroare. Ce drak.
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108