REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Un recuperator cere falimentul unui producător de roşii, fost fotbalist la Farul Constanţa

Un recuperator cere falimentul unui producător de roşii, fost fotbalist la Farul Constanţa

Replica API 26 iunie 2019 | 00:00 2179

Primul beneficiar din ţară al programului Tomata

Primul beneficiar din ţară al programului Tomata

Un recuperator din Italia cere în instanţă falimentul unui producător de roşii din Constanţa, cunoscut pentru faptul că a fost primul beneficiar din ţară al programului guvernamental Tomata. Fost fotbalist la Farul, legumicultorul ajunsese unul din principalii furnizori de roşii al magazinelor Auchan, Carrefour şi Cora din Constanţa. În serele pe care le deţine în comuna Nicolae Bălcescu, fostul farist cultiva roşii în vată minerală.

Societa per la Gestione di Attiita SGA SPA, o firmă italiană de recuperare creanţe, a înregistrat pe 14 iunie 2019 un dosar la Tribunalul Constanţa prin care cere falimentul debitoarei Serra Ivas SRL. Firma cu sediul în Constanţa se ocupă de cultivarea legumelor şi a raportat pentru anul 2018 o cifră de afaceri de 1.411.937 lei şi un profit net de 285.560 lei, cu 11 angajaţi, dar şi datorii semnificative, de 3.444.052 lei. Situaţia afacerii este destul de precară, în condiţiile în care în cei trei ani anteriori a raportat pierderi totale de aproape 600.000 de lei.

Investiţie de 1,7 milioane de euro

Serra Ivas SRL este deţinută de Andrei Ianţoc, fost mijlocaş la Farul Constanţa, unde era coleg cu Ianis Zicu. Reprofilat în legumicultor, Ianţoc a deschis la Nicolae Bălcescu printre cele mai moderne sere de roşii din România, o investiţie de 1,7 milioane de euro, din care 55% a reprezentat fonduri europene. Roşiile sunt cultivate în vată minerală şi sunt apoi vândute către magazinele Auchan, Carreforu şi Cora din Constanţa. Serele au o suprafaţă de 8.600 de metri pătraţi şi asigură o producţie de 300- 350 de tone pe an. Andrei Ianţoc a fost primul producător agricol din ţarăcare a depus dosarul pentru primirea ajutorului de minimis de la stat pentru cultura de tomate în spaţii protejate, în 2017.

R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De unde sa aiba Familia Iantoc 800.000 E euro ( 50 % ) ca sunt vai de mama lor. 90% din afacere este cu fonduri europene, iar rosiile sunt pline de apa fara nici un miros, INJECTATE
0
0
Berbecii astia au fost dati afara si din Auchan si din Carrefour pt ca au tinut cu dintii de pret vinzand niste rosii de plastic. Finantarea e facuta 90% cu fonduri EU, pt ca satul ala e zona defavorizata, dar baietii de un tupeu fantastic, dau mii deveuro anual la protv sa fie prezentati pe stiri de insasi Maria Sa Andreea Esca. Bravo, baieti. Ciumeci sau excroci?
1
0
Ce dobitoci sunteti asa se cresc in vata minerala sau se mai numeste rock wool dar sunteti dobitoci ce sa stiti stiinta si afaceri. Voi stiti doar muie psd
1
3
rosiile cresc bine si pe ...c at!e nutritiv si cautat!
3
0
Si bineanteles ca fituica psdista,,Replica" nu a lasat loc de comentarii nici la felix stroe, tit brailoiu si fagadau. Prin urmare profitam si le transmitem multa...multa...Mu1e la toti si la PSD in mod special care ieri a votat alte PENSII SPECIALE si pentru primari, viceprimari si presedinti de CJ. Asa a inteles PSD sa se comporte dupa avertismentul Romanilor din 26 Mai. Tot Hotie si bataie de joc!!!
4
1
citeste despre chernobyl si vezi de ce romanii mor de cancer, asa cum mor si altii, diverse natii. cancerul e ereditar.. a avut maica-ta, poate il ai si tu, daca nu il ai, trebuie sa il aiba copilul tau. eu, diatlov, sunt oficial tapul ispasitor insa coruptia, grandomania din urss este cea vinovata. ce a emis reactorul 4, nu se va mai sterge nici peste 2400 de ani. crezi ca degeaba au evacuat aia pripeat? cancerul, de orice natura, se face si se mosteneste urmare a radiatiilor reactorului 4, din 86, nu de la rosii, margarina cu E, bazdaci pe creier, etc.
1
5
Naivilor, asa cresc toate specialitatile pe care dati bani, spania, italia, grecia, cu draq vreti rosii proaspete in februarie, martie, aprilie, mai.Mergeti si vedeti serele din spania, maroc, tunisia, italia, sunt pe trei, da trei etaje, dar ce ne pasa, traim ca acum 100 de ani, inapoiati si prosti.
8
3
crede cineva ca andrei iantoc mananca din rosiile lui pe vata minerala ?? acum inteleg fraierii de ce in romania 2018 s-au depistat 80.000 cazuri de cancer ? avem o cauza, mai sunt multe altele.
8
2
Asta era furnizorul meu de rosii romanesti 100% si Fagadau de branza de oaie pentru ca acum asta e cea mai buna mancare CAS cu DUMATI.
5
1
Mama ta Isuse, si ce l'ati mai suit in slavi, in presa, la tv, ca a facut, ca a dres si uite bomba! Le cultiva in vata minerala si cine stie ce stimulente folosea de avea 3- 4 recolte pe an, pentru ca marile magazine trebuiau aprovizionate constant, nu!? Si noi prostii de romani am pus botul si am halit rosii mari, frumoase si carnoase numai bune de dat coltul.La zid si executat.
11
0
ROSIILE SUNT TOXICE ,,AUZI CRESC IN VATA DE STICLA.
13
1
Suna a reclama.
4
2
ce greseli, Carreforu, mai bine ziceati care fura ...........
9
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108