REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.7° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.7° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Un samsar de mașini, dat pe mâna procurorilor și a Antifraudei! Video

Un samsar de mașini, dat pe mâna procurorilor și a Antifraudei! Video

Mirela PASCAL 6 mai 2023 | 00:00 18475

Vreți mașină sau doriți să o înlocuiți pe cea veche, însă nu vă permiteți achiziția unei mașini noi?! Poate ar fi bine să judecaţi de două ori înainte să aruncaţi banii pe una la mâna „în perfectă stare de funcționare” din parcurile auto! Un șofer din Constanța sigur va ocoli, de azi înainte, unul dintre parcurile situate pe varianta Constanței. Bărbatul acuză că, sub învelişul ochios al autoturismului  marca SEAT pe care l-a achiziționat, s-au ascuns nenumărate probleme, motor distrus, șuruburile erau lipite cu poxipol, probleme și la direcţie, aspecte pe care le-a descoperit, ulterior, într-un service auto. Vânzătorul Autoruler, situat pe bulevardul Aurel Vlaicu, i-a schimbat mașina defectă cu un Volkswagen Pasat, mai praf decât precedenta, spune șoferul. A plătit 4.100 de euro pe un autoturism, și alți 13.000 de lei pentru reparația lui, la doar câteva zile de la achiziție. Păgubitul a sesizat procurorii și Antifrauda!

Un samsar de masini, dat pe mana procurorilor si a Antifraudei! Video

Nu mai este o noutate faptul că, sub învelişul ochios al bolizilor de lux, și nu numai, din parcurile auto se ascund adevărate vicii! Sigur, un geam spart nu e la fel de grav ca o reparație făcută de mântuială la elementele de structură ale mașinii, la ambreiaj sau blocul motor. Sunt probleme pe care le descoperi nu din prima, ci pe parcurs, atunci când eşti nevoit să apelezi la... serviciile de tractare pentru că refuză să mai pornească! La Autoruler, de pe Aurel Vlaicu, o mulțime de mașini stau la coadă pentru a fi cumpărate... în stare bună de funcționare.

Un samsar de masini, dat pe mana procurorilor si a Antifraudei! Video

Un șofer din Constanța, care a achiziționat două mașini de la Autoruler, spune că aici e un adevărat cimitir de mașini.

A băgat 2.500 de euro în reparații

Prima tranzacție efectuată a fost cu un autoturism marca SEAT, veche din 2007. Nu s-a bucurat prea mult de noua achiziție, că au început să-i cedeze toate, rând pe rând, spune cumpărătorul.

Un samsar de masini, dat pe mana procurorilor si a Antifraudei! Video

În service a avut o mulțime de surprize în momentul când autoturismul a fost ”dezmembrat”. „Șuruburile erau lipite cu poxipol și capacele tot cu poxipol erau lipite”, mai spune șoferul. ”N-au vrut să-mi dea banii înapoi și, practic, m-au forțat să iau alta”, ne-a declarat șoferul.

Video:

Și-a luat, în schimbul primului autoturism, un WV Pasat, în valoare de 4.100 de euro. A semnat un antecontract, rămânând să achite o diferență de 900 de euro la perfectarea contractului.

Un samsar de masini, dat pe mana procurorilor si a Antifraudei! Video

Nici nu a ieșit bine din curtea parcului auto, mai spune șoferul, că deja au început problemele. La un moment dat, mașina a cedat în trafic, fiind luată pe platformă.

Un samsar de masini, dat pe mana procurorilor si a Antifraudei! Video

Și nu o dată, ci de șase ori… „Mașina mi-au dat-o din service. Am fost obligat, practic, să o iau, pentru că nu-mi dădeau banii pe SEAT. Dar a început să se strice tot mai mult. Ei nu îmi dădeau nici un ban înapoi, așa ca am fost obligat să repar mașina pe cheltuiala mea. În aproape două luni am reușit să repar autoturismul, dar pe cheltuiala mea, am plătit 13.000 de lei. Toate piesele au fost schimbate, platforma am plătit-o de 6 ori pentru că de 6 ori m-a lăsat mașina în drum.”, a declarat, pentru Replica, păgubitul.

Video:

Antecontract fără ștampilă

Referitor la antecontractul semnat de păgubit... nu este nevoie să fii profesionist ca să-ți dai seama că este ilegal. Lipsește ștampila societății… „Mi s-a spus că nici nu aveau voie să îmi vândă mașina și să semneze ei în contractul acesta în locul proprietarului. Și totuși mi-au vândut mașina, nu am primit nicio chitanță. Acum mă tot amenință că îmi ia mașina dacă nu le dau restul de bani”, ne-a mai declarat șoferul.

Un samsar de masini, dat pe mana procurorilor si a Antifraudei! Video

Parcul auto nu dă certificate de garanție

Nici prima oară, dar nici a doua oară nu a primit garanție la mașini. Legea prevede că trebuie emis un certificat de garanție pentru minimum un an. Adică un comerciant trebuie să își asume starea tehnică a mașinii pentru a împrăștia orice fel de suspiciune în ceea ce privește mașina. Mulți dintre cei care se ocupă cu astfel de afaceri au contracte de închiriere pentru terenuri, iar mașinile din incinta acestor spații sunt ale diverșilor proprietari cu care au înțelegeri. Înțelegeri care nu pot fi demonstrate, în unele cazuri, nici printr-un contract de subînchiriere, nici comodat, nici altceva care să prezinte realitatea.

Șoferul a făcut plângere la parchet, dar și la Antifraudă

Revenind la șoferul ghinionist, acesta nu vrea să lase lucrurile așa, pornind un război cu reprezentanții parcului auto. A formulat plângere la Parchet, dar și la ANAF-Antifraudă. „Am formulat plângere la parchet și pentru prima mașină, acum (n.red. vineri, 5 mai) am formulat a doua plângere”, ne-a precizat păgubitul.

Service-urile pun în pericol siguranța șoferilor ?

Mașinile care ajung în parcul auto Autoruler colaborează cu mai multe service-uri unde repară mașinile pe care, apoi, le aduc la expoziție în spațiul de pe Aurel Vlaicu. Unele dintre acestea sunt situate pe strada Petre Papadopol

Ce spune Ionuț Zahar, de la Autoruler

Parcul auto Autoruler Constanța funcționează pe societatea Briliant Intermed SRL, cu sediul pe strada Nucilor, nr. 30, controlată de Ionuț Zahar. Firma se ocupă cu întreținerea și repararea autovehiculelor, și nicidecum cu vânzarea acestora. Zahar mai deține acțiuni și la Ego Lumalo SRL, care se ocupă de lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale

Contactat pentru un punct de vedere, Ionuț Zahar ne-a declarat că șoferul fabulează și că lucrurile nu au stat deloc cum le-a prezentat. „Omul e puțin plecat. A stricat o mașină, a cumpărat-o în decembrie, deși a probat-o, zicea că pierde ulei. Mai avea de plătit 900 de euro. Ce garanție să dau la o mașină din 2006? A venit la mine, a cerut banii înapoi, nu aveam cum să-i dau, i-am dat omului (n.red. proprietarului) banii. Seat-ul l-am vândut deja, după ce l-a adus, e în țară, merge foarte bine cu ea noul proprietar. A luat alta, dar de la service, a vrut un Passat, că a mai avut în trecut. Când a luat-o, i-am spus să o verifice. A mers cu ea, ce a făcut, nu știu, că a zis că-i cade motorul, s-a dus cu ea în service, acum vrea să-i acopăr costul. E nemulțumit de cost, dar el a mers singur cu ea la service. Lucrurile nu vor rămâne așa. Eu l-am ajutat, i-am mai dat mașini, ne cunoaștem, nu era nevoie să ajungă aici”, a spus Ionuț Zahar.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
VENITI CU ELE LA MINE LA SERVICE, CUMPAR EU PIESE, AVETI INCREDERE. DUPA O SAPTAMANA CAND SE STRICA NU MAI RASPUND.
2
0
romanii singuri cer tepe, vor numai ligheane wv, seat,audi si alea cu 3000 euro... toae cazaturile, carutele , le cumpara romanii! la 20 de cazane abia daca e una acceptabila, dar figurile cocalarilor cu passat nu au limite !
3
0
Eu am dat un Logan din 2007 cu 1000 de euro merge ceas si consuma 3,8 la suta exterior Prestige. Dar probabil Marian avea greață de logan.
4
0
cumparati masini numai din Germania, Olanda sau Elvetia romanii nu le intretin si le manglesc la ITP TUV in afara este sfant si se lasa cu bulau dk manglesti ceva
5
0
In tara asta nu vor mai exista escroci doar atunci cand nu vor mai exista amatori de chilipiruri cu IQ ul prietenului nostru Marian.
3
1
daca vreti masina, luati de la mardare, e numarul 1 in Constanta
3
8
Ce spune IONUT ZAHAR in postarea asta spune numai minciuni.. Au incercat sa ma ajute cu ce? Am o paguba de 5700 de euro si mai vor si ultima rata de 900 de euro.. Intelegerea era ca ma ajuta cu cheltuielile.. Am cheltuit cu masina 13000 de lei.. Ei pe tot parcursul asta au tras de timp, ma îmbarligau mereu ca-sa treaca timpul din jegul ala de antecontract iar la final sa imi ceara si ultima rata daca vreau cartea masinii si fiscalul.. Asta este ajutorul lor.. Nu va mai dati loviti cu vrajeala de bisnitar (samsar).. Acum ameninta si santajeaza ca vin ei cand vor si imi iau masina daca nu le dau banii.. Vi se pare ceva normal? Am facut plangeri peste tot+martori+dovezi.. Vom vedea la sfarsit cum se va termina toata treaba asta.. Sper sa nu mai pateasca si altcineva ce am patit eu, mai ales daca are familie cu copil mic acasa..
12
4
Mai lume, am cumparat masina in rate, suma maxima de care dispuneam la final era de maxim 4000 de euro, am fost la parc prin recomandari si chipurile sunt cunoscuti si am mers pe incredere.. Ca am patit dupa aia toata nebunia si paguba asta este partea a 2 - a.. Am vrut sa iau o masina sa imi pot face treaba cu ea, sa ma deplasez cu ea la lucru si pe unde mai am nevoie, de atatia bani dispuneam.. Nu sunt bogatan, nu mai comentati aiurea voi astia cu masini de 100000 de euro.. La 4000 de euro gasesti masini foarte bune si intretinute, eu am avut bafta asta sa iau cele mai urate tepe posibile de la cunoscuti si pe încredere. O zi buna tuturor
9
3
replica constanta, daca ati vrut sa faceti o stire despre înselaciunea si magaria asta cu samasariile auto pe care am patito si eu, faceti stirea si referirea la parcul auto AUTORULER.. Eu am cumparat masina de la parc, nu de la service sau propietarul terenului.. Serviceul ala de acolo este închiriat de un (mecanic) care functioneaza sub un alt nume de firma pe ca nu il cunosc-benerul ala de sus a ramas acolo pentru ca nu a avut cel care a închiriat spatiul bani de alta reclama si a lasat benerul acolo pe poziti, el functionand sub un alt nume în continuare.. Parcul autoruler este mana in mana cu mecanicul de acolo, serviceul functioneaza sub un alt nume, serviceul este închiriat, propietarul a inchiriat un spatiu, nu cred ca trebuie sa trageti la raspundere propietarul sau sa faceti reclama p*****a altcuiva decat cei mentionati în plangerile si postarile mele.. Pe str papadopol sunt 10 firme diferite.. O zi buna
5
3
Nu imi platesc ei nimic, ba mai mult au inceput sa ma ameninte si sa ma santajeze ca daca nu le dau ultima rata de 900 de euro îmi va lua masina.. Ei pe parcursul timpului nu faceau decat sa prelungeasca mereu timpul ca-sa expire perioada d rate din contract si dupa sa ma arda cu banii si cu amenintarile.. Asta este tot adevarul.. Am cheltuit o suma de 5700 de euro, am fost si la spital din caiza strsului-nervilor-gandurilor pentru ca am copil mic si am avut multe probleme legate de masina, nu ma puteam duce la lucru, sa fac cumparaturi si nevoile familiei pentru copil mic pentru ca depindeam mult de masina.. Am pierdut banii, nervi,timp, stres si m-am ales cu o epava de masina si cu multe probleme.. I-am dat in judecata, plangeri pe unde s-au putut face iar acum astept sa mi se faca dreptate.. Am martori-probe-cu tot ce s-a intamplat pana acum.. Autoruler niste tepari si ( samsari) auto.. Zi buna la toata lumea
8
3
Urmand sa platesc eu raparatiile ca la final imi vor scadea ei din banii de pe uiltima rata.. La masina erau mult mai multe defectw, nu avea uleiul schimbat de foarte mult timp, filtre, piese importante, toate aceste piese si defecte au foat facute sa functioneze o perioada scurta de timp.. Am tinut masina numai prin service, chiar daca o luam de la service faceam 3 km si se strica altceva.. Am luato de 6 ori cu platforma pentru ca de 6 ori m-a lasat in drum.. Orice puneam nou pe ea se strica altceva la ea.. La final am schimbat tot ce inseamna motor ( Motor-turbina-imjectoare-filtre-uleiuri-alternator-furtune si multe altele) în total o cheltuiala de 13000 mi de lei.. Pe tot parcursul timpului vb cu parcul auto si spuneau ca se va rezolva cu cheltuiala.. La final dupa ca am inceput sa merg si eu cu masina i-am sunat si le-am spus sa imi dea fiscalul si cartea masini.. Surpriza a fost ca imi cerea ultima rata adica 900 de euro daca vreau actele si fiscalul masini..
4
2
Mi-au spus sa o repar ca imi vor da ei bani.. Am reparato iar intre timp ma avertizau ca trebuie sa mai aduc din bani pentru urmatoarea rata.. Urmatoarea zi am fost la parc le-am aratat si piesele puse la misto pe masina( stricate) furtunele de apa ( rupte-ciupite) si am mai platit o rata de 700 de euro ( total 3200 euro) iar din ultimii bani mi-se vor scadea cheltuielile cu masina.. Am plecat cu masina din parc si dupa a inceput distractia sa fie mai mare la masina.. A inceput sa fiarba apa pentru ca nu o mai scapa acuma prin furtunele ciupite, apa statea in motor si o incalzea bine.. Le-am spus iar ce are masina ( fierbe apa) le-am trimis probe video, am mers iarasi la parc sa le arat, au spus sa ma duc la serviceul unde au reparato ei si sa mi-o faca iar, numai ca am fost pacalit încontinu tot acest timp.. Am lasat masina acolo chipurile sa o repare, mecanicul ma suna ca este chiloasa defecta ( doar ce a fost reparata de ei, de acest service de catre ionut Zahar)
3
3
Dupa o saptamana au reusit sa " repare" masina respectiva vw passat ( avand probleme la chiuloasa) si m-au chemat la parc sa facem schimbul.. Masina nu arata la prima vedere bine si nici nu se auzea bine motorul.. Mi-sa spus ca este singura varianta.. Ori masina asta si mai dau o diferenta pentru ca seatul era 3700 iar passatul asta 4100 de euro, ori nimic.. Banii inapoi nu mi dadeau, banii inapoi deja investiti in seat nu mi i-ai dat ( erau deja pierduti).. Am fost obligat sa iau masina asta.. I-am facut acte la fel ( itp si asigurare) pentru ca nu avea si nici nu putea fi probata, am facut iar un antecontract si am plecat de la parc.. Dupa 5 minute de mers m-am intors la parc cu masina pentru ca imi apareau erori si defecte la ea.. Mi s-a spus iar sa mai merg asa cu ea si dupa imi vor da ei ceva bani pentru reparatii.. Am plecat iar cu masina pentru ca nu aveam de ales.. De a doua zi incepea sa piarda apa, avea furtune intepate.. I-am sunat si le-am spus ce probleme mai apar..
4
3
Eu sunt pagubitul si nu este deloc asa.. Am cumparat seatul fr în rate.. Am platit un avans de 2500 de euro, am platit asigurare si itp la masina pentru ca nu le avea, trebuia sa fac proba la masina si nu puteam sa merg asa cu ea pe drumuri publice.. M-au asigurat ca masina este ok ( fiind adusa la parc de tovarasii lor) am mers pe incredere si i-am facut actele.. Cum am plecat cu ea din parc, dupa ce a inceput motorul sa se încazeasca au inceput problemele sa apara la masina.. I-am sunat de pe drum, m-am intors cu ea la parc si le-am spus ce este cu masina.. Au zis sa mai merg asa cu ea putin sa vedem ce probleme mai apar si eventual îmi scade din suma pe care o mai am de dat.. Am plecat iar masina de la parc, problemele au inceput sa apara una dupa alta.. Am duso inapoi pentru ca investisem deja 2000 de lei in masina si cand le spuneam ca masina are daune ascunse si sunt multe de facut la ea nu o mai vroiam si nici banii inapoi nu mii dadea.. Au spus ca imi va da alta masina
4
2
Ce vroiai sa cumperi ka 2500 Eur?A vion?Vrei si garantie .Cred ca esti cu capul mai baiatule..
6
11
Și eu am lăsat părinții din cauza acestei SCARBE DE FRATE PE NUME CLAUDIU PATRASCIOU DIN CERNAVODA
3
1
De mult aceasta javra pe nume Patrascoiu Claudiu pe strada Ovidiu din Cernavodă funcționează ilegal cu spălătoria auto.Doar pentru renumiți pești funcționează normal...Feriți va de acest MARE ESCROC !
8
1
Sa înțeleg că Klaus Spring este la bara bara cu peștii din Cernavodă sa specializat in praduieli de mașini sh?.Și Patrascoiu Claudiu este un peste mai mic ?....Jigodia !
6
1
Toată lumea știe ca cei cu parcurile auto vând aproape numai tigai. Cu toate astea, dacă ești masochist și îți dorești musai o mașină dintr un parc, o poți duce la un mecanic sa o verifice înainte de a o cumpara. Așa ca nu te mai plânge ca pizdele ca pentru cât ai plătit, cam atât ai primit. Tu mergi pe varianta la c***e și vrei probabil sa găsești o miss.
18
6
De profesie geambaș de mașini ciordite l-am învățat pe prietenul meu Klaus Spring sa prăduiască mașini second hand.
10
0
Luați-vă băi, mașini noi , chiar dacă sunt r*mâneșt, decât pe o vechitura de firmă celebră. O să înceapă să vă cadă una-alta și n-o să aveți bani de reparații. Nu saraciți doar ca să păreți bogați.
20
3
Pascalițo, pune beepuri la filmarea marlanului ca-ti iei amenda de la CNA.
11
1
Makidonii au pus mana pe case si aartamente fraudulos si isi bat joc de romani la ei in tara. Trezeste te Antonescule sa ne aperi de viermii astia
40
11

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108