REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Un scriitor, legat sufleteşte de oraşul Constanţa, a rămas fără locuinţă în urma unui incendiu

Un scriitor, legat sufleteşte de oraşul Constanţa, a rămas fără locuinţă în urma unui incendiu

Replica API 2 decembrie 2016 | 00:00 516

Cunoscutul scriitor român Corin Culcea, pe numele real Ioan Culcea, se află într-o situație critică, de când locuința în care trăia a fost pusă la pământ în urma unui incendiu, pe 15 noiembrie, în județul Prahova. Autorul a reușit să salveze doar câteva haine și cărțile din casă. Corin Culcea a stat ani de zile în județul Constanța, la care se întoarce cu drag de fiecare dată când are ocazia, mai ales că a studiat la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”. din orașul Constanța, dar a și lucrat în județ ani de zile.

„De Constanța mă leagă amintirile de Liceul Mircea din Constanța, unde am făcut un an de zile, în timp ce lucram la Capul Midia, la Combinatul Petrochimic. M-am transferat cu liceul acolo, un an de zile. Revoluția am prins-o la Năvodari. Asta a fost a doua oară când am stat la Constanța. M-am plimbat mult, mai ales Ploiești-Constanța. Incendiul a avut loc pe 15 noiembrie, la 7 dimineața. Motivul a fost un scurtcircuit la baie. În proporție de 90% a ars locuința. Nu se mai poate locui acolo. Eu sunt la o soră de-a mea. Soția și copilul stau la o colegă de serviciu din Ploiești.

În momentul incendiului, eram acolo cu soția, fiul era la serviciu. Ea a văzut lumină la baie și a crezut că sunt eu acolo. S-a întors înapoi în casă, așteptând să ies eu, ca să intre ea. Când a deschis ușa, era lumina de la flacără. A fost cam târziu. Ajunseseră deja flacăra la tavan la acoperiș. Tavanul era din trestie, cu pământ, lemn. A ars imediat. S-a extins la mansardă, unde era toată din lemn și de acolo gata. Pompierii au venit după o oră. Oamenii au donat bani. Câte 20, 30 de lei. Suma e enormă pentru ce-mi trebuie mie. M-am chinuit și cu asigurările. Ba că nu corespunda planul. Ei fac tot posibilul să îți dea cât mai puțin sau să nu îți dea deloc.”, a declarat pentru „Replica” scriitorul Corin Culcea.

În prezent, Corin Culcea face parte din juriul Concursului Internațional de Literatură „Cuvinte…”, Ediția 1, Constanța 2016 (secțiunea poezie și secțiunea proză scurtă). El va reveni în Constanța în momentul care se va desfășura gala de premiere a concursului.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108