REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Un student al Academiei Navale şi-a recunoscut vina în faţa anchetatorilor

Un student al Academiei Navale şi-a recunoscut vina în faţa anchetatorilor

Replica API 8 martie 2017 | 08:24 271

Acord

Acord

O sesizare cu acordul de recunoaştere a fost înregistrată la Tribunalul Constanţa, pe 6 martie anul curent, termenul fiind fixat pe 10 aprilie. Este vorba despre Radu Emanuel Acsinciuc, student la Academia Navală Mircea cel Bătrân, iar, cel mai probabil, totul are legătură cu dosarul instrumentat de DNA.

Potrivit art. 478 din Noul Cod Penal, în cursul urmăririi penale, după punerea în mişcare a acţiunii penale, inculpatul şi procurorul pot încheia un acord, ca urmare a recunoaşterii vinovăţiei de către inculpat. Acesta are ca obiect recunoaşterea comiterii faptei şi acceptarea încadrării juridice pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi priveşte felul şi cuantumul pedepsei, precum şi forma de executare a acesteia.

Ulterior, este sesizată instanţa, care admite sau nu acordul. Aşa a procedat şi Radu Emanuel Acsinciuc, care a intrat la Academia Navală Mircea cel Bătrân în iulie 2015, la Facultatea de Inginerie Marină. Prin urmare, cel mai probabil că este vorba despre dosarul instrumentat de DNA, având loc şi percheziţii în noiembrie 2016. Apoi, 8 profesori, printre care şi Iulian Antonescu, renumitul profesor de matematică, au fost audiaţi, ei fiind cercetaţi pentru luare de mită. În atenţia procurorilor au intrat şi anumiţi studenţi, acuzaţi pentru dare de mită.

„Am stat cinci ore la audieri. Ne-au întrebat dacã am dat bani. Am fost cam 30 de studenţi şi majoritatea au recunoscut cã au dat mită. Au dat declaraţii pe propria răspundere”, a declarat, la acea dată, un student. Un alt detaliu ar fi acela cã cel puţin unul dintre profesori, Iulian Antonescu, ar fi fost filat 3 luni de zile înainte ca procurorii să descindă la Academie.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
mie nu-mi da nimeni shpaga ?
1
0
Daca l-ati scos pe dl. Vergil? Uite ce lucruri urite se intimpla. Cind era el toata lumea era foarte cuminte.
2
1
Si uite asa, s-a lichidat coruptia din Constanta! Bravo!
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108