REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Un student întors din China s-a prezentat la spital; e suspect de infectare cu coronavirus şi va fi transferat la Bucureşti

Un student întors din China s-a prezentat la spital; e suspect de infectare cu coronavirus şi va fi transferat la Bucureşti

Replica API 27 ianuarie 2020 | 00:00 305

Un tânăr de 24 ani, din Bacău, care studiază în China, s-a prezentat, luni, la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean şi le-a spus medicilor că prezintă mai multe simptome asociate infectării cu coronavirus, el fiind transferat la Bucureşti în cursul acestei zile pentru efectuarea testelor.

Directorul Spitalului Judeţean Bacău, doctorul Adrian Popa, a declarat că bărbatul nu prezenta simptome agravante, care i-ar fi pus viaţa în pericol, dar avea dureri musculatorii şi o tusă seacă.

"A spus că a venit pe 17 ianuarie din China şi de aceea ne-a ridicat suspiciunea de coronavirus. Noi trebuie să manifestăm precauţie, iar medicul infecţionist şi cu cei de la Institutul 'Matei Balş" au hotărât să fie transferat la Bucureşti pentru efectuarea testelor. O ambulanţă l-a preluat pentru a-l transporta la Institutul "Matei Balş". Pacientul a spus că a fost undeva la 1.000 de kilometri de focarul din China. Când s-a întors acasă, în Bacău, a simţit în avion că îl încearcă o răceală. S-a tratat acasă cum a ştiut el şi au reînceput simptomele. Aşa că s-a prezentat la UPU mai mult speriat", a declarat directorul Spitalului Judeţean Bacău.

Doctorul Adrian Popa a adăugat că la Spitalul Judeţean Bacău i-au fost făcute teste pentru gripă, care au ieşit negative, dar nu şi testul pentru coronavirus pentru că acesta nu există la spital.

Pe de altă parte, directorul Spitalului Judeţean Bacău a precizat că tânărul cu suspiciune de coronavirus s-a întors din China cu un alt grup de studenţi din Braşov, dar niciunul dintre aceştia din urmă nu a acuzat vreun simptom, scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Este"oculta mondiala"l-a trimis pe asta pentru ca sa-i infecteze pe romani prosti ca tine.
0
0
Se intorc spionii...
1
0
Probabil daca a tusit un pic l-a bagat arafat in carantina.
2
1
ce mortii matii ai mai venit in tara? trebuia sa stai acolo sa mori, fmm cu China matii cu tot!
2
4

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108