REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Un tânăr de 25 de ani şi-a găsit moartea pe DN 2A: maşina în care se afla s-a făcut bucăţi

Un tânăr de 25 de ani şi-a găsit moartea pe DN 2A: maşina în care se afla s-a făcut bucăţi

Replica API 23 februarie 2015 | 23:18 289

Trei copii au rămas orfani de tată

Trei copii au rămas orfani de tată

În noaptea de sâmbătă spre duminică, Drumul Naţional 2A s-a transformat într-o capcană mortală pentru un tânăr din Hârşova. În jurul orei 03.32, Bairam Memet Pandele, de 25 de ani, a condus un autoturism pe DN2A, dinspre Hârşova către Constanţa, iar în zona kilometrului 128 s-ar fi angajat în efectuarea unei depăşiri. Însă, la încadrarea pe sensul de mers corespunzător direcţiei de deplasare a pierdut controlul volanului şi a acroşat o maşină condusă de Marius Eduard Gafar, de 24 de ani, care se deplasa în aceeaşi direcţie, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, respectiv 0,17 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Martorii spun însă că şoferii se cunoşteau şi s-ar fi luat la întrecere. În urma coliziunii, primul vehicul a părăsit carosabilul către dreapta, unde s-a răsturnat de mai multe ori. Maşina a lovit un cap de pod şi s-a rupt în bucăţi. Din nefericire, şoferul Pandele, tatăl a trei copii minori, a decedat. Alţi doi tineri, George Cristian Ţuţuianu, de 24 de ani şi Cristina Alexandra Cioacă, de 22 de ani, toţi din Hârşova şi pasageri în maşina şoferului decedat, au ajuns în atenţia medicilor. Ei au fost transportaţi la Spitalul Orăşenesc Hârşova cu politraumatisme majore, însă cadrele medicale au cerut transferul pacienţilor la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Martorii spun că şoferul vinovat de producerea accidentului ar fi petrecut sâmbătă într-o discotecă, iar apoi s-ar fi urcat la volanul maşinii însoţit de alţi amici să-şi cumpere ţigări. Drumul până la magazin i-a fost fatal. Cei care îl cunoşteau pe şofer au rămas şcocaţi. Prietenii lui au scris zeci de mesaje de condoleanţe pe o reţea de socializare: „Ai fost un băiat bun, muncitor, respectos şi săritor, păcat că ai plecat aşa devreme. Odihneşte-te în pace!”; „Dumnezeu să te ierte, finule. Ai fost ca un frate pentru mine şi aşa vei rămâne în sufletul meu”, susţine Silviu I. „Nu o să te uit niciodată. Ai fost ca un frate pentru mine”, afirmă Petruţa M.

DN2A, drum considerat periculos

Drumul Naţional 2A este considerat un drum extrem de periculos. Nenumărate accidente grave au avut loc pe parcurul anilor trecuţi, soldate cu morţi şi răniţi grav. Noaptea de vineri spre sâmbătă s-a terminat la spital pentru un şofer turmentat. În drum spre distracţie, tânărul de 30 de ani, din Hârşova, a pierdut controlul maşinii şi a intrat în porţile unei case. „În data de 21.02.2015, în jurul orei 00.05, U.D. a condus un autoturism, pe DN2A, dinspre Vadu Oii către Constanţa, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat. Într-o curbă deosebit de periculoasă, la stânga, a pierdut controlul asupra direcţiei, a părăsit partea carosabilă către dreapta, unde a intrat în coliziune cu porţile unui imobil. În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală a conducatorului auto”, au declarat poliţiştii. În septembrie 2014, două persoane au murit şi alte două au fost rănite într-un accident rutier produs pe DN 2A Constanţa - Hârşova, în zona Hanul Morilor. Dar cel mai grav accident de circulaţie pe acest tronson de drum, din ultimii cinci ani, s-a produs în zona kilometrului 173 în afara localităţii Nicolae Bălcescu, din cauza efectuării manevrei de depăşire neregulamentară, la data de 15 februarie 2010. Accidentul s-a soldat cu decesul a 4 persoane şi rănirea gravă a altor 4 persoane.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108