REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Una albă, una neagră: Suplimentarea autobuzelor RATC vs. lipsa chioşcurilor de bilete

Una albă, una neagră: Suplimentarea autobuzelor RATC vs. lipsa chioşcurilor de bilete

Replica API 30 iunie 2018 | 00:00 329

Se caută ‘norma de amezi’?

Se caută ‘norma de amezi’?

Discrepanţă la nivelul RATC! Municipalitatea suplimentează numărul autobuzelor, în timp ce constănţenii nu mai au de unde să cumpere bilete de călătorie. Primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, a iniţiat un proiect de hotărâre privind suplimentarea numărului de autobuze RATC la nivel local. Consilierii au aprobat proiectul şi astfel vom beneficia de un număr mai mare de autobuze.

Călătoria cu autobuzele RATC a devenit cumplită din mai multe motive. Unul dintre motivele pentru care contănţenii sunt nemulţumiţi de acest serviciu este aglomeraţia la orele de vârf din autobuz. De asemenea, călătorii se plâng şi de zgomotul mare pe care îl face autobuzul când este pus în mişcare, iar aspectul estetic lasă de dorit. Oare când au fost curăţate ultima dată scaunele şi bările lui?

Pe lângă aceste aspecte, mai mulţi constănţeni ne-au sesizat cu privire la faptul că programul ghişeelor RATC este prea scurt, în condiţiile în care mulţi dintre constănţeni călătoresc şi după ora 19.00. Totodată, lipsa chioşcurilor pentru achiziţionarea de bilete este un factor incomod în călătoria cu RATC.

Menţionăm faptul că deşi există deja trei variante prin care constănţenii şi turiştii pot achita biletul de călătorie (plata prin SMS, cumpărarea de la chişcurile destinate vânzării biletelor, precum şi abonamentelor lunare ce scutesc girja călătorului în privinţa biletului RATC), o parte dintre aceştia reclamă modul în care este gestionată situaţia în condiţiile în care programul ghişeelor este între 7.00 şi 19.00, în unele staţii nu există magazin de unde să poată achiziţiona unul, dar şi în condiţiile în care unii dintre ei se află îm imposibilitatea de a achita biletele prin SMS dat fiind faptul că nu deţin abonamente de telefonie mobilă, ci cartele reîncărcabile.

“Sunt revoltat pe faptul că nu există magazine de unde să îmi pot cumpăra un bilet la ora 20.00 atunci când am nevoie să călătoresc cu RATC. Apoi mai există problema plăţii prin SMS în condiţiile în care eu sunt pe cartelă şi mi se reactivează automat extraopţiunea. De asemenea, nici abonamentul lunar nu este o opţiune pentru mine pentru că nu călătoresc zilnic ca să merite investiţia. Dacă vreau să iau autobuzul de pe bulevardul Mamaia la staţia Ion Raţiu, spre exemplu, pe sensul spre Gară, nu am nici un magazin de unde să pot să-mi iau bilet. Mai nou controalele pe autobuzele RATC se fac de către poliţiştii locali şi modul autoritar şi cu simţ de răspundere chiar te sperie...”, a declarat un constănţean pentru “Replica” de Constanţa.

Lipsa chioşcurilor pentru procurarea de bilete RATC este o problemă în municipiul Constanţa. Unii dintre călători optează să călătorească cu alte mijloace de transport tocmai din acest motiv, iar metoda “hai cu naşu’” nu mai funcţionează precum în anii anteriori.

Cu toate acestea, autorităţile locale constănţene s-au angrenat în acţiuni ce vizează îmbunătăţirea sistemului public de călătorie prin înnoirea şi suplimentarea flotei RATC.

Se suplimentează numărul de autobuze la Constanţa. Făgădău promite o treime 'flotă verde'

Veste bună pentru constănțeni! Numărul autobuzelor RATC se va suplimenta. Aleşii locali constănţeni au aprobat, joi, proiectul de hotărâre privind suplimentarea numărului de autobuze adjudecate în cadrul programului prin care municipalitatea intenţionează să schimbe parcul auto al RATC. Conform declaraţiei primarului Decebal Făgădău, numărul autobuzelor va creşte de la 90 la 104, edilul-şef precizând că prin înnoirea flotei de autobuze la Constanţa va fi cel mai scăzut cost pe kilometru. Totodată Făgădău a promis că o treime din flota RATC va fi "verde", adică fie autobuze electrice, hibrid sau pe hidrogen.

Paula SOLOMON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vreau bot de la polististele alea locale.
0
0
Decebale sa ma c a c a pe tine
3
0
Mdaaa.... Cred ca mi-am luat o mare teapa votand cu pezede la ultimele locale! Ciudat cand votam pastaia afumata lucrurile erau catg de cat ok adica puteai sa respiri se mai misca cate ceva dar cu gen II vad ca nu merge treaba. Ok cand sunt urrmatoarele alegeri?
3
0
Spagagii si hoti. In frunte cu fagadau
6
1
fagabou....
5
1
La asa primar asa oras.Sau mai corect :La asa alegatori conducatorii care trebuie!
5
3
Ce facem cu statiile fara refugiu..stau oamenii in ploaie,in soare,in frig..Nu se gandeste nimeni la ei ??Ele se pot face in parteneriat cu firme care sa le intretina si sa-si expuna gratuit reclamele.Putem avea astfel statia COCA COLA,POLARIS,ANAF,POLITIA RUTIERA,HYUNDAI,etc.etc...o parere..
11
0
sa se puna chiosc de bilete si la Pescarie Mamaia, a inceput litoralul, este Pavilionul,permise auto, inmatriculari auto si nu ai de unde sa iti ei bilet
11
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108