REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Unde mi-e maşina, a fost furată sau ridicată de Poliţia Locală? Cum procedăm

Unde mi-e maşina, a fost furată sau ridicată de Poliţia Locală? Cum procedăm

Replica API 9 ianuarie 2015 | 23:45 346

Alo, Poliţia…

Alo, Poliţia…

Pe lângă toate celelalte nereguli din trafic, un alt lucru este foarte bine cunoscut la Constanţa. Ai parcat în locuri nepermise, ţi se ridică autoturismul. Însă, de multe ori, constănţenii simt că le iese inima din piept atunci când se îndreaptă către locul unde şi-au lăsat maşinile şi observă că spaţiul este gol. “Mi s-a furat maşina. Sau…, poate că a fost ridicată?”, sunt întrebările cele mai frecvente. Unde sunăm şi ce paşi trebuie să urmăm?

Dan Baltag, şeful Serviciului Control Trafic Rutier (SCTR) din cadrul Primăriei Constanţa a declarat, pentru “Replica”, faptul că, de multe ori, constănţenii se simt uşuraţi când aud că maşina le-a fost ridicată şi nu furată, aşa cum au crezut iniţial. Prin urmare, tot ce trebuie să faceţi în caz că vă confruntaţi cu o astfel de situaţie este să sunaţi la dispeceratul Poliţiei Locale, care funcţionează 24 din 24 sau la IPJ Constanţa. “Se poate verifica în două locuri. La dispeceratul Primăriei municipiului Constanţa, respectiv Direcţia Poliţia Locală, la telefon 0241.484.205, sau se mai poate verifica la Inspectoratul de Poliţie. Când se ridică un autoturism, se tranmite către Serviciul Furturi Auto de la IPJ. În mod normal, se ştie că a fost ridicată o maşină de culoare, cu numărul de înmatriculare x. Chiar dacă sună la 112, i se va spune să verifice la Poliţie. Dispeceratul Poliţiei Locale funcţionează 24 din 24. De multe ori chiar sună să verifice şi ne spun că le era aşa de frică de un furt încât se bucură că a fost ridicată. Totodată, sfătuim constănţenii să respecte regulile de circulaţie pentru a evita sancţiunile”, a declarat, pentru “Replica”, Dan Baltag. Astfel de nelămuriri au avut mai mulţi locuitori de la malul mării, unii chiar interesându-se pe site-urile de socializare ce trebuie să facă în astfel de cazuri. Totodată, mare grijă pe unde vă parcaţi autoturismele, întrucât costurile pot fi usturătoare, fiind vorba de 600 de lei, la care se adaugă taxa de 25 de lei pe zi, plus sancţiunea contravenţională. Menţionăm că autovehiculele sunt duse într-un parc auto din Constanţa.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108