REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
14.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Uniunea Europeană vrea să PENALIZEZE giganții tehnologici

Uniunea Europeană vrea să PENALIZEZE giganții tehnologici

Replica API 20 septembrie 2020 | 00:00 931

Uniunea Europeană vrea să se înarmeze cu noi puteri pentru a putea penaliza marile companii tehnologice, a scris duminică Financial Times.

Planul propus include forţarea giganţilor de tehnologie să îşi împartă sau chiar să vândă unele dintre operaţiunile europene dacă dominaţia lor pe piaţă este considerat că ameninţă interesele clienţilor şi rivalilor mai mici, a scris ziarul, citat de Reuters.

Comisia Europeană va propune noi reguli, sub numele Digital Services Act, până la finalul anului, care vor creşte responsabilităţile reţelelor de socializare şi răspunderea pentru conţinutul încărcat pe platformele lor, scrie news.ro.

Comisarul european pentru Piaţa Internă, Thierry Breton, a declarat într-un interviu acordat Financial Times că măsurile propuse, care vor fi folosite doar în circumstanţe extreme, includ şi posibilitatea excluderii complete a marilor grupuri tehnologice din piaţa unică.

Bruxelles are în vedere şi un sistem de evaluare care va permite publicului şi acţionarilor să aprecieze comportamentul companiilor în arii precum respectarea obligaţiilor fiscale şi viteza cu care elimină conţinutul ilegal, a mai notat FT, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Inca o idee aparent buna dar care aduce pagube dezvoltarii Europei. Aparent e bine dar e valabil cand ai ce contrapune. Ori acum China care a furat si apoi dezvoltat tehnologii si SUA sunt taticii lumii. Europa e in lipsa de lideri cu viziune. Se vede ca e in decadere.
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108