REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.7° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.7° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Universitatea Ovidius va aplica pentru proiectul “Universitate Europeană”

Universitatea Ovidius va aplica pentru proiectul “Universitate Europeană”

Replica API 19 decembrie 2018 | 09:46 401

Program cu fonduri de la UE

Program cu fonduri de la UE

Universitatea Ovidius va participa în data de 20 februarie 2019 la sesiunea de proiecte privind înfiinţarea de universităţi europene, a anunţat rectorul Universităţii Ovidius, Prof. univ. dr. Sorin Rugină.

Amintim că Uniunea Europeană va lansa din anul 2019 proiecte-pilot pentru crearea de universităţi europene, reţele de instituţii de învăţământ superior care să permită obţinerea unei diplome combinând studii în mai multe ţări din blocul comunitar. Anunţul a fost făcut la sfârşitul lunii mai 2018 de către Comisia Europeană şi preşedinţia bulgară a Consiliului UE.“În data de 20 februarie 2019 vom participa la depunerea proiectelor pentru crearea de universităţi europene, proiect care abia începe atunci. Idea de a merge universităţi din ţări diferite să facă consorţii şi să acceseze o anumită linie de învăţământ, un materat care să figureze deja cu titlu european, este făcut în scopul de a crea atractivitate. Vii la o universitate care are şi un program european, adică titlul care ţi se eliberează este cunoscut peste tot şi numai. Diploma europeană este recunoscută şi-n lume”, a explicat rectorul Prof. univ. dr. Sorin Rugină.

O reţea trebuie să aibă minim trei ţări implicate

Comisia Europeană îşi doreşte să fie înfiinţate 20 de astfel de universităţi până în 2024. Propunerea privind crearea unor reţele universitare europene a venit din partea preşedintelui francez Emmanuel Macron pentru relansarea UE, fiind susţinută de cele 28 de state membre la summitul social de la Göteborg din noiembrie 2017. Reţelele s-ar putea crea prin afinităţi geografice, academice (excelenţa într-o materie) sau tematice (energie, lupta împotriva încălzirii climatice etc). O reţea trebuie să aibă minim trei ţări implicate şi să aducă împreună între trei şi şase instituţii de învăţământ. Prin aceste reţele ar trebui va fi încurajată mobilitatea intra-europeană nu doar a studenţilor, dar şi a profesorilor, cercetătorilor şi personalului administrativ.

Camelia MATEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
DA DAAA MONSTRU DAR EXECUTA UN CUNILINGUS DE ZILE MARI.
1
0
Vine si vremea cand vei da socoteala pentru sfidarea legii si inlesnirea abuzurilor fara numar! Un monstru!
5
1
Mai bine venea pesta porcina si la constanta ,poate asa scapam de Bobita !!!
1
0
Din partea acestei conduceri fara viziune. Saracii, in toti acesti ani nu au facut nimic, balarii cat Campusul, in WC-ri miroase precum miroseau WC-urile din trenurile comuniste, in sali este frig de iti ingheata dintii in gura si asa mai departe. Omul acesta nu mai are simtul ratiunii sau al realitatii!
3
1
La vremuri noi,tot noi!Tot aceleasi persoane de pe vremea comunismului si care nu au mari realizari in cei 29 de ani de la Revolutie,tot ei sunt pe functii!Imi amintesc cum a pornit Romania spre capitalism cu de-alde Iliescu,Barladeanu,Brucan,Martian,Oliviu Gherman,toti comunisti convinsi!De Ceausescu se spunea ca a stat mult in functie,aproape 25 de ani,de astia de acum ce mai ziceti?
6
1
bursele de la medicina? scarba ce esti. comunistule
4
1
Ce individ odios!
7
1
sa ma pupi in rect nemmernicule
7
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108