REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Urgia albă a scos în stradă poliţiştii constănţeni: acţionează cu efective mărite în teren

Urgia albă a scos în stradă poliţiştii constănţeni: acţionează cu efective mărite în teren

Replica API 30 decembrie 2014 | 00:00 214

Sfaturi de la oamenii legii

Sfaturi de la oamenii legii

Cum iarna pare că şi-a intrat pe deplin în drepturi, nici judeţul Constanţa nu a fost ferit de coduri portocalii şi galbene. Temperaturile au scăzut brusc în ziua de luni, 29 decembrie, după care, până la orele 14.00, ANM a instituit cod portocaliu de viscol pentru nordul judeţului, fiind ulterior înlocuit de un cod galben de ninsori, viscol, precipitaţii mixte şi polei, până la orele serii. Participanţii la trafic au simţit pe pielea lor că se circulă în condiţii de iarnă, la un moment dat drumul DN22A fiind închis traficului rutier, pe tronsonul Hârşova – Saraiu. Având în vedere aceste condiţii meteorologice, poliţiştii constănţeni vor acţiona cu efective mărite în teren.

“Urgia albă” şi-a făcut simţită prezenţa şi la Constanţa, autorităţile intrând în alertă pentru a asigura buna desfăşurare a lucrurilor. Astfel, având în vedere condiţiile meteorologice nefavorabile, începând de luni, 29 decembrie, în întreg judeţul, poliţiştii constănţeni acţionează cu efective mărite în teren. În prezent, poliţiştii rutieri asigură siguranţa şi fluenta traficului rutier, cu sprijinul colegilor de la Ordine Publică şi în colaborare cu administraţia publică locală. Starea principalelor artere rutiere din judeţul Constanţa s-au prezentat, în cursul zilei de 29 decembrie, după cum urmează: Drumul Naţional 2A între localitatea Horia şi podul Giurgeni – ninsoare şi viscol, carosabilul este acoperit cu zăpadă, vizibilitate redusă; Drumul Naţional 22A între Hârşova – Saraiu - judeţul Tulcea – carosabil acoperit cu zăpadă, ninsoare şi viscol, vizibilitate redusă, iar în judeţul Tulcea s-a instituit restricţie de tonaj mai mare de 7,5 tone pe acest drum naţional de la limita cu judeţul Constanţa până în municipiul Tulcea; pe celelalte artere rutiere din judeţ, carosabilul este umed favorizant producerii poleiului. Pentru prevenirea evenimentelor nedorite pe drumurile publice, poliţiştii rutieri recomandă conducătorilor auto să evite pe cât posibil toate deplasările. Totodată, este obligatoriu ca toţi conducătorii auto să respecte indicaţiile şi recomandările poliţiştilor rutieri care acţionează permanent pe arterele rutiere pe care se circulă îngreunat din cauza condiţiilor meteorologice. În această perioadă, pe sectoarele de drum afectate de zăpadă, gheaţă sau polei este obligatorie dotarea autovehiculelor cu anvelope specifice sezonului de iarnă, lanţuri antiderapante. Poliţia Rutieră Constanţa va transmite periodic informări cu privire la starea drumurilor şi, acolo unde sunt probleme, va indica eventualele rute ocolitoare.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108