REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Urmărire ca-n filme, la Constanţa. Individul era beat şi cu permisul suspendat: „Nu pot sufla în etilotest, am puroi la plămâni”

Urmărire ca-n filme, la Constanţa. Individul era beat şi cu permisul suspendat: „Nu pot sufla în etilotest, am puroi la plămâni”

Replica API 13 noiembrie 2014 | 01:35 308

A pus poliţiştii pe jar

A pus poliţiştii pe jar

Sorin Moldoveanu

Sorin Moldoveanu, fost comandor în Marină - după cum susţine chiar el, are 56 de ani şi a pus, cel puţin în ultima perioadă, poliţiştii pe jar. A condus băut şi nu a oprit la semnalele oamenilor legii, refuzând şi să i se recolteze probe biologice. Ultimul eveniment s-a petrecut chiar în seara de marţi, 11 noiembrie. În plus, bărbatul are permisul de conducere suspendat. Însă, el susţine că este nevinovat, că nu ştia că are permisul suspendat şi că are puroi la plămâni.

Individul care a „alergat” poliţiştii până în staţiunea Mamaia, unde a fost imobilizat pe plajă, a comis-o din nou! După un episod desprins parcă din filmele de acţiune, când Sorin Moldoveanu, de 56 de ani, militar în rezervă, după cum susţine chiar el, aflându-se băut la volan, a gonit prin Constanţa cu Poliţia pe urmele lui, iată că a hotărât să repete scenele. Prin urmare, după ce a fost prins, dus la Poliţie, apoi la spital, unde a făcut scandal şi a refuzat recoltarea de probe biologice, bărbatul a fost pus în libertate, fiind cercetat, acestea perecându-se luni, 10 noiembrie. A doua zi, 11 noiembrie, în jurul orelor 19.00, poliţiştii rutieri au primit o sesizare de la angajatul unei benzinării din municipiul Constanţa, care relata cum un individ beat mort se perinda cu maşina pe acolo şi încerca să alimenteze. Poliţiştii rutieri nu au stat pe gânduri şi au plecat către locul cu pricina, depistându-l imediat pe şofer, care, culmea!, era chiar Sorin Moldoveanu şi care se îndrepta tot către staţiunea Mamaia, fiind prins în dreptul hotelului Dacia Sud. Nici de data aceasta nu a acceptat să fie testat cu aparatul Drager, fiind condus la spital. În cursul zilei de miercuri, 12 noiembrie, acesta a fost prezentat procurorilor, care l-au reţinut şi propus spre arestare. Reamintim că poliţiştii Secţiei 1, la data de 10.11.2014, ora 14.30, l-au depistat în trafic pe Sorin Moldoveanu, care conducea un autoturism pe strada Ion Raţiu. Acesta a refuzat să oprească la semnalul regulamentar, continuând să se deplaseze către pe străzile Unirii, Pescarilor, bulevardul Mamaia, circulând cu viteză în direcţia Staţiunii Mamaia. În parcarea hotelului Condor din centrul staţiunii a abandonat autoturismul şi a fugit pe jos pe plajă, unde a fost imobilizat de către poliţişti şi condus la sediul Secţiei 1 Poliţie în vederea continuării cercetărilor. A fost solicitat un echipaj din cadrul Serviciului Rutier, pentru a acorda sprijin în vederea stabilirii alcoolemiei, întrucât acesta emana halenă alcoolică. Cel în cauză a refuzat testarea cu aparatul Drager, fiind transportat la Spitalul Clinic Judeţean Constanţa, pentru recoltarea de probe biologice şi acordarea de îngrijiri medicale. Nici aici nu a dat dovadă de înţelegere, făcând scandal şi refuzând recoltarea. Bărbatului i s-a întocmit dosar penal fiind cercetat în stare de libertate pentru infracţiunea de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice. Însă, în urmă cu doar câteva saptâmâni, acelaşi Sorin Moldoveanu, de 56 de ani, a mai fost prins tot de poliţiştii Secţiei 1, cum altfel dacă nu băut la volan.

Declaraţii halucinante: Nu am suflat în alcooltest pentru că am puroi la plămâni

Sorin Moldoveanu a fost prezentat Judecătoriei Constanţa, cu propunere de arestare însă, în faţa clădirilor instanţelor, bărbatul a menţionat că nu e nimic adevărat, că el este victima, fiind agresat de poliţişti. „Am refuzat să fiu testat pentru că nu pot sufla, nu am capacitate pulmonară, am amândoi plămânii bolnavi, unul cu TBC şi unul cu puroi. Eu abia respir, abia deschid gura. Nu am putut nici să stau să-mi ia sânge pentru că mi se face rău, sunt sătul. Am stat 3 luni în spital, nu mai pot suporta. Am fost comador în Marină, da, la Şcoala de Maiştri. Dar eu aveam permisul la mine, nu am ştiut că am permisul suspendat, nu ştiu de ce mi s-a suspendat dreptul de a conduce”, a declarat Sorin Moldoveanu, în faţa Judecătoriei Constanţa. Întrebat dacă a fost oprit de către poliţişti şi la finele lunii octombrie, acesta a spus: „Era maşina parcată atunci, pe alee, între blocuri. Au venit două maşini de Poliţie, au început să dea în maşină şi mi-au spart geamurile şi m-au scos de acolo şi mi-au pus cătuşele. Eu doar intrasem să iau ceva din maşină. Luni acum (10 noiembrie – n.r.) am fost la un restaurant, am mâncat, am o băut bere, am stat vreo 4 ore acolo după care mi-au zis că închid, dar dacă las maşina acolo trebuie să plătesc. Şi am scos maşina de acolo şi a venit Poliţia şi m-a luat. Marţi nu m-au mai prins... nu ştiu”, a mai spus bărbatul care încă părea a fi sub influenţa băuturilor alcoolice.

Ce spun procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa

Procurorii l-au propus spre arestare pe Sorin Moldoveanu pentru săvârşirea a infracţiunilor de conducerea unui vehicul de către o persoană care are dreptul de a conduce suspendat şi refuzul sau sustragerea conducătorului unui vehicul de a se supune prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei ori prezenţei de substanţe psihoactive. Din probele administrate până în acest moment în cauză s-a reţinut că în data de 11.11.2014, a condus autoturismul marca Hyundai cu numărul de înmatriculare CT-55-MDS pe mai multe străzi din municipiul Constanţa, fiind depistat pe aleea de acces ce face legătura cu parcarea hotelului Dacia Sud din staţiunea Mamaia, având dreptul de a conduce autovehicule suspendat, iar cu ocazia depistării şi conducerii la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa a refuzat să se supună prelevării de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cursul zilei de ieri, magistraţii au încuviinţat măsura arestului preventiv pentru 30 de zile.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108