REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Urmărit naţional din Constanţa, prins de poliţişti la 2 mile în largul Mării Negre

Urmărit naţional din Constanţa, prins de poliţişti la 2 mile în largul Mării Negre

Replica API 17 decembrie 2015 | 23:34 229

Coleg de infracțiuni cu carderul Mihai Ghiață

Coleg de infracțiuni cu carderul Mihai Ghiață

Un constănțean, condamnat pentru săvârșirea de infracțiuni informatice și complicitate la spălare de ban, încerca să fugă de închisoare, îmbarcându-se la bordul unei nave. La data de 16 decembrie a.c., polițiștii Compartimentului Urmăriri din cadrul Serviciului Investigații Criminale al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța l-au depistat pe A. E., în vârstă de 28 de ani, din Constanța, posesor al unui mandat de executare, emis de Judecătoria Constanta, pentru o perioadă de 3 ani și 2 luni închisoare pentru săvârșirea de infracțiuni informatice și complicitate la spălare de bani, persoană despre care s-a stabilit că încearcă să se sustragă executării pedepsei, îmbarcându-se la data de 12.12.2015, pe o navă, aflată în prezent în rada Portului Constanta.

Astfel, în cooperare cu lucrători ai Gărzii de Coastă Constanța și ai Căpităniei Zonale Constanța, polițiștii s-au deplasat cu o ambarcațiune a MAI, la aproximativ 2 mile de coastă, în rada Portului Constanța unde au abordat motonava, la bordul căreia a fost identificat condamnatul, care a fost preluat și condus la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

Acesta figura ca urmărit național și a fost încarcerat în Penitenciarul Poarta Albă pentru executarea pedepsei.

Update:

Elvin Abgeli este un client al magistraților și al autorităților. Acesta a făcut parte din gruparea unuia dintre cei mai cunoscuți carderi din România, constănțeanul Mihai Ghiață, zis „Ice“ și, din câte se pare, Abgeli a vrut să urmeze exemplul colegului său de infracțiuni. Ghiață, carder de temut în țară și in strainatate pentru cunoștintele sale în domeniul informaticii, a prejudiciat mai multe unități bancare, dar și diverși posesori de carduri. Elvin a fost închis, o bună bucată de timp, alături de Ghiață, după ce procurorii i-au acuzat de infracțiuni de falsificare de instrumente de plata și de informații false. Ghiață are un palmares de sentințe, fiind condamnat de instanţele din Constanţa şi din ţară, la patru ani, la opt ani, la zece ani, cu executare şi la mai multe pedepse cu suspendare. După o analiză juridică aprofundată, Tribunalul a decis, în decembrie, 2014 că Ghiaţă trebuie să execute o pedeapsă de 13 ani. Reamintim că faptele comise de Ghiaţă au fost în domeniul informatic. În anul 2004, el a pus bazele unei reţele infracţionale, şi împreună cu mai mulţi indivizi, printre care și Abgeli, s-au specializat în clonarea cardurilor bancare şi sustragerea banilor din conturile clienţilor unor bănci din România, Olanda, Italia şi SUA. Poliţiştii spun că, timp de doi ani, aceştia au golit depozitele a sute de cetăţeni din SUA şi din UE, reuşind să scoată peste 500.000 de dolari, sumă care nu a fost recuperată. Mihai Ghiaţă a fugit din ţară şi n-a fost prins nici până astăzi, din câte se pare, s-ar afla în Mexic.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108