REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° ConstanÈ›a Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° ConstanÈ›a Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Urmează negocierile pentru contractele de deszăpezire: joi se decide soarta A2 şi A4

Urmează negocierile pentru contractele de deszăpezire: joi se decide soarta A2 şi A4

Replica API 13 noiembrie 2013 | 00:00 107

Stocurile de rezervă sunt aproape gata

Stocurile de rezervă sunt aproape gata

Iarna mai că ne bate la uşă, deja lansându-se zvonuri cu privire că ne aşteaptă un ger năprasnic şi multă zăpadă. Pentru a nu fi luaţi prin surprindere, iată că pregătirile deja au început la Constanţa. Mai trebuie încheiat contractul de deszăpezire pentru A2, tronsonul Cernavodă - Constanţa şi A4, dar şi de lucrat un pic la stocurile de rezervă privind materialele antiderapante.

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Constanţa se pregăteşte pentru iarnă! Potrivit directorului, Marin Dima, la ora actuală două loturi nu sunt acoperite, respectiv A2, Cernavodă - Constanţa şi centura A4. Aici, licitaţia s-a reluat de mai multe ori, iar joi, 14 noiembrie, vor fi negocierile directe. "În momentul de faţă sunt doi ofertanţi pentru lotul Slobozia, unde nu aveam. Nu s-a încheiat procedura de care vorbim. Pentru A2, sectorul de la Lehliu până la Cernavodă avem contractul încheiat, pentru Drumurile Naţionale din Constanţa avem contract, la fel pe Tulcea, cât şi Călăraşi şi Brăila", a declarat Marin Dima, directorul DRDP Constanţa. Prin urmare, de DN-urile din Constanţa se va ocupa Teloxim. Cât despre stocurile de nisip, sare, motorină, acestea sunt aproape gata. Spre exemplu, stocul de rezervă al motorinei este de 100%, la sare - 60% şi se continuă aprovizionarea, la nisip este licitaţia joi, 14 noiembrie, pentru că s-a repetat de 3 ori şi nu a fost nici un ofertant deoarece nu este vorba de o cantitate mare, mai fiind rămasă şi de anul trecut. În ceea ce priveşte utilajele, acestea sunt reparate în proporţie de 80%. Revenind strict la deszăpezire, aici intervine şi o altă problemă, ne mai spune şeful DRDP. Chiar dacă există foarte multă comunicare, lumea nu înţelege ce are de făcut. "Întotdeauna găseşti oameni care ar trebui să stea acasă, dar merg pe principiul: nu mi se poate întâmpla tocmai mie, sau mă scot ei dacă rămân blocat. De anul trecut ni s-a spus că acolo unde este cazul să fie închise drumurile. Se închid, se deszăpezesc şi se deschid. Astfel sunt şi mai puţine victime. Dacă s-ar înţelege că sunt condiţii de iarnă..., cred că şi o parte din disciplina din trafic ar fi favorabilă", a mai spus Dima.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108