REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Urmezi dieta mediteraneană? Iată câteva gustări pe care să le încerci

Urmezi dieta mediteraneană? Iată câteva gustări pe care să le încerci

Replica API 24 noiembrie 2020 | 00:00 979

Dieta mediteraneană este bazată pe unul dintre cele mai sănătoase planuri alimentare. Mai multe studii făcute în domeniu în ultimii ani au arătat că această dietă este benefică pentru inimă, pentru creier și, totodată, ajută la menținerea siluetei.

Dacă ai adoptat dietă mediteraneană, mai mult că sigur uleiul de măsline, iaurtul grecesc, brânză feta, măslinele, nucile, fructele, mierea, cerealele integrale, peștele și carnea slabă de pasăre fac parte din alimentația ta. Știi, însă, ce gustări sănătoase poți mânca între principalele mese ale zilei, dacă urmezi dietă mediteraneană? Iată câteva idei gustoase și sărace în calorii.

Este foarte important, dacă urmezi dietă mediteraneană, să îți pregătești gustările acasă și să renunți la snacks-urile nesănătoase din comerț, care conțin zahăr, sare și alte ingrediente nesănătoase în exces. Când timpul nu îți permite să pregătești gustări cu o seară înainte, alege unele 100% naturale precum fructele, iaurtul sau nucile.

Iată câteva idei de gustări pe care le poți consumă în dietă mediteraneană:

Guacamole cu pită – între masă de prânz și masă de seară ți se poate face foame, mai ales dacă iei cină târziu, după ora 7. Într-o asemenea situație, vei avea nevoie de o gustare sățioasă, care să nu îți saboteze însă silueta. Prepară un sos guacamole dintr-un avocado, folosind și zeamă de lămâie, sare, piper, precum și o roșie mărunțită. Servește sosul obținut pe o pită din cereale integrale.

Hummus cu sfeclă - pune în blender o mână de boabe de năut fierte (din conservă ori fierte chiar de ține), câteva cuburi de sfeclă coaptă, zeamă de lămâie, sare, piper și ce alte condimente îți dorești și transformă-le într-un hummus gustos și sănătos. Ia-l cu ține la birou, într-o caserolă, și mănâncă-l fie cu pâine integrală, fie cu legume crude.

Mix de crudități – pregătește-ți, într-un borcan, o gustare sănătoasă care îți va oferi doză zilnică de vitamine necesare, pe baza de bețe de castravete, tije de țelină, florete de broccoli, dar și fâșii de ardei gras.

Semințe coapte de dovleac – pune într-o tavă niște semințe de dovleac, coace-le bine și ține-le la îndemână. Dacă ești acasă și ți se face foame între mese, mănâncă niște semințe de dovleac gustoase și sănătoase.

Salată de năut cu legume – toacă mărunt 3 roșii cherry, 1 castravete, câteva măsline și amestecă-le într-un bol cu o mâna de năut fiert. Servește această salată asezonată cu un praf de sare, piper și zeamă de lămâie. Poți folosi și pătrunjel.

Iaurt cu banană și unt de arahide – îți este foame și totodată ai poftă de ceva dulce? Amestecă un iaurt grecesc cu câteva felii de banană și cu o linguriță cu vârf de unt de arahide. Această gustare nu numai că este sățioasă, însă este și foarte gustoasă și te face să uiți de poftă de dulce.

Frigărui-aperitiv – mănâncă pe post de gustare între mese 2-3 frigărui făcute din roșii cherry, măsline, bulete de mozarella și ardei gras.

Măsline, roșii și pită – pregătește o bucată de pită din cereale integrale, cu măsline negre și roșii cherry și ai obținut o gustare rapidă și foarte sănătoasă, de inspirație mediteraneană.

Pentru situațiile speciale, să ai la îndemână în geantă sau în mașină câteva gustări rapide precum: fructe deshidratate, nuci, semințe, migdale sau caju – bineînțeles, neprăjite și nesărate.

Ce NU ai voie să mănânci dacă ai adoptat dieta mediteraneană

Alimente bogate în zaharuri precum sucurile, bomboanele, înghețată sau orice alt deșert.

Cerealele rafinate precum cele din pâinea albă ori pastele albe.

Grăsimile trans care se regăsesc în margarină, precum și în multe alimente procesate care conțin margarină.

Uleiurile rafinate precum cel de soia ori uleiul de canola.

Carnea procesată precum mezelurile, cârnații sau semipreparatele, precum șnițelele congelate.

Alimentele procesate, mai ales cele pe a căror eticheta scrie “sărac în grăsimi” sau “dietetic”.

Când simți că foamea te copleșește, dar mai ai de așteptat până la următoarea masă sau gustare, bea multă apă. Ceaiurile și limonadele, bineînțeles în varianta neîndulcită, pot fi și ele de mare ajutor în acest sens.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108