REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

USL şi-a tras toate cele 14 colegii din Constanţa

USL şi-a tras toate cele 14 colegii din Constanţa

Replica API 10 decembrie 2012 | 00:00 145

După o campanie electorală ca la carte,

După o campanie electorală ca la carte,

USL s-a umflat în pene la Constanţa. Numărătoarea paralelă a USL a indicat, duminică seara, după închiderea secţiilor de votare, că uniunea a câştigat toate cele 14 colegii, zdrobind orice vis al candidaţilor de la ARD. Nu mai există decât speranţa că, la redistribuirea naţională, doi sau trei candidaţi de la alte partide (posibil de la ARD) să prindă câte un mandat. Chiar şi aşa, îngrijorător pentru ARD este faptul că PP-DD a reuşit, în secţii de votare din Costineşti, Medgidia şi Cernavodă, să se claseze pe locul doi după USL. Acesta este poate şi motivul pentru care ieri seară ARD nu a avut de prezentat nici un fel de rezultat, liderii alianţei motivând că "numărătoarea paralelă nu este gata".

Conform secretarului general al PSD Constanţa, Cristinel Dragomir, USL a "închis" toate cele 14 colegii din judeţul nostru, prin urmare "nu se mai pune problema unei redistribuiri judeţene", a spus Dragomir. "Poate că, la redistribuirea naţională, în funcţie de voturile obţinute, unii dintre contracandidaţii colegilor noştri de la USL ar putea ajunge să primească mandate de parlamentar, dar nu este nimic cert", a spus Dragomir. Conform acestuia, s-ar putea ajunge la o redistribuire în privinţa Colegiilor 3 şi 4, fără a specifica dacă vorbim despre Camera Deputaţilor sau Senat. Un alt social-democrat a dat ca posibilă o redistribuire, la nivel naţional, pentru Colegiul 3 Senat şi, poate, Colegiile 9 şi 10 Camera Deputaţilor. Orice ar da calculele în final, iată şi cum arată numărătoarea paralelă a USL Constanţa, la numărarea voturilor din majoritatea secţiilor de votare: Camera Deputaţilor - Colegiul 1- 59% (Gheorghe Dragomir), C2 - 60% (Mihai Lupu), C3 - 56% (Cristina Dumitrache), C4 - 60% (Radu Babuş), C5 - 57% (Victor Manea), C6 - 62% (Eduard Martin), C7 - 61% (Titus Mircea Dobre), C8 - 63% (Manuela Mitrea), C9 - 57% (Remus Cernea), C10 - 58% (Mădălin Voicu); S1 - 61% (Puiu Haşotti), S2 - 60% (Nicolae Moga), S3 - 66% (Alexandru Mazăre), S4 - 58% (Mircea Banias). Interesant de precizat că pe Colegiul 4 Senat s-au confruntat Mircea Banias (USL), Christian Gigi Chiru (ARD) şi Maria Stavrositu (PPDD). Conform unor date parţiale, Stavrositu s-ar fi clasat pe locul 3, în timp ce şi Chiru se poate declara dezamăgit, întrucât nu se ştie dacă ar putea "prinde" o redistribuire, aşa încât să ajungă în Parlament. Marii perdanţi ai acestor alegeri parlamentare pot fi numiţi şi Zanfir Iorguş, dar şi Constantin Chirilă (candidat pe Colegiul 4 Camera Deputaţilor). Una peste alta, scorul mare obţinut de USL se datorează şi campaniei electorale, care a funcţionat ca la carte. Practic, candidaţii USL au "bombardat" populaţia cu mesaje, concerte, întâlniri cu cetăţenii, precum şi prezenţa la inaugurări ale unor investiţii. Şi-au dat concursul, evident, şi primarii, care au precizat, de fiecare dată, că fără candidaţii USL nu ar fi putut inaugural respectivele lucrări de interes public.

"În urma rezultatelor USL Constanţa, 14 din 14, Constanţa şi Dobrogea vor trebui să aibă parte de un tratament preferenţial pentru a recupera abandonul guvernamental din ultimii 20 de ani!", a declarat, ieri seară, Nicuşor Constantinescu, prim-vicepreşedintele PSD Constanţa. "Este timpul ca Bucureştiul să-şi întoarcă faţa către judeţul Constanţa. (...) La cei 14 parlamentari USL adaug şi trei reprezentanţi ai minorităţilor în Parlamenul României, tot din judeţul Constanţa. 17 parlamentari de Constanţa reprezintă o forţă uriaşă şi un procent asemenea", a mai spus Constantinescu.

"USL este ceva viabil, care a reuşit, care a performat. Ne vom prezenta împreună la Cotroceni, pentru că nu putem să nu ţinem cont de ce a hotărât electoratul", a spus, la rândul său, ministrul Culturii, Puiu Haşotti.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108