REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Uzina Termoelectrică Midia a dat lucrări de miliarde, fără licitaţie, unei firme înfiinţate anul trecut

Uzina Termoelectrică Midia a dat lucrări de miliarde, fără licitaţie, unei firme înfiinţate anul trecut

Replica API 21 mai 2012 | 00:00 1046

Afaceristul Găliceanu se umple de bani de la stat

Afaceristul Găliceanu se umple de bani de la stat

Uzina Termoelectrică Midia Năvodari, societate controlată în totalitate de statul român, va plăti peste 4,2 miliarde de lei vechi unui mai vechi client de-al său, pentru lucrări de demolare. Contractul a fost acordat pe 17 mai a.c., fără licitaţie, invocându-se situaţii de urgenţă extremă, deşi lucrările fac parte, după cum se arată în acelaşi document, dintr-un proiect mai vechi. Astfel, potrivit părţii contractante, "datorită necesităţii demarării lucrărilor de investiţii- montare turbine cu gaz- este necesar să se demoleze fundaţiile din sala maşini pentru a fi condiţii de montare a noilor echipamente". Contractul în valoare de 422.341,4 lei, fără TVA, a fost atribuit prin negociere fără anunţ de participare firmei CSI Energo Electric SRL din Năvodari, o decizie foarte interesantă din partea celor de la UT Midia, din cel puţin două considerente.

Primul este legat de faptul că firma a fost înfiinţată abia pe 14.03.2011, motiv pentru care este greu de înţeles ce referinţe spectaculoase putea obţine UT Midia despre societate, pentru a-i acorda un contract de 100.000 de euro, fără licitaţie. Al doilea motiv se regăseşte pe site-ul ANAF, acolo unde, la data 31.03.2012, SC CSI Energo Electric SRL din Năvodari apare ca fiind executată silit pentru datorii la bugetele de stat în valoare totală de 59.288 lei. Explicaţia apare imediat ce aflăm şi numele patronilor de la CSI Energo Electric SRL, care are ca domeniu de activitate declarat lucrări de instalaţii sanitare, de încălzire şi de aer condiţionat: Manuel şi Marian Găliceanu, primul fiind şi administrator. Manuel Găliceanu este unul dintre afaceriştii controversaţi ai Năvodariului, firmele sale, primind, de-a lungul timpului, mai multe contracte de la UT Midia, la un moment dat având puncte de lucru, declarate ca atare la Registrul Comerţului, chiar în curtea societăţii de stat. Vechi partener de afaceri al miliardarului Mohammad Murad, Găliceanu mai deţine Construct Serv Instal 2004 SRL, Mario Team SRL, Ro Fish Man SRL (concesionara bălţii Limanu), Super Mar SRL, Euro Company Turism SRL, Avistar En Gros SRL şi Nova Turism SRL.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Am furat de am rupt cu aceasta firma prin contractele fictive semnate de Manu Vasile Alexandru de SC Termica Distributie srl , firma Primariei Navodari
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108