REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Valentin Burlacu de la Anticorupţie este noul şef al IPJ Constanţa

Valentin Burlacu de la Anticorupţie este noul şef al IPJ Constanţa

Replica API 7 iulie 2011 | 00:00 1091

Camil Manea de la DGA, noul adjunct

Camil Manea de la DGA, noul adjunct

Concursul pentru şefia Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa s-a terminat, ca şi stresul participanţilor. Totul a început relativ recent, când comisarul-şef Dumitru Catană s-a pensionat. Din acel moment, a început "balamucul". Funcţia de inspector-şef a fost declarată vacantă, atribuţiile fiind preluate de adjunctul Adrian Rapotan, care şi aşa avea destule pe cap, mai ales că îi ţinea şi locul lui Dorin Colidiuc, fostul adjunct al IPJ, demis din funcţie în urmă cu un an.

Una peste alta, la concursul anunţat de IGPR s-au înscris, iniţial, 3 candidaţi: comisarii-şefi Victor Popescu, Valentin Burlacu, de la DNA şi Ervin Ciorabai, din cadrul Şcolii de Formare Iniţială şi Continuă a Personalului Poliţiei de Frontieră Constanţa, iar pentru funcţia de adjunct, a fost un singur candidat, comisarul şef Camil Manea, şeful DGA Constanţa. În cele din urmă, Ervin Ciorabai nu a mai participat la examen, întrucât nu întrunea unele condiţii. Cu 2 săptămâni înainte de examen, conducerea IGPR s-a gândit să numească 2 interimari: unul pentru funcţia de inspector-şef, iar cealaltă pentru adjunct, pentru a-i uşura puţin situaţia lui Rapotan, însă, în cele din urmă, s-a renunţat la idee, pentru că perioada de timp rămasă până la examen era relativ mică. A venit, în sfârşit, şi data concursului, care a început, ieri, la ora 14.00 şi s-a terminat în jurul orei 16:00. Primul care a ieşit învingător a fost Valentin Burlacu, noul inspector-şef al IPJ Constanţa, care a luat nota 8,50, învingându-l pe Victor Popescu, care a luat 5,65. Camil Manea, aspirantul la funcţia de adjunct, a trecut cu brio examenul, luând nota 7,75. "Am fost declarat câştigător în urma examenului. Mulţumesc tuturor celor care mi-au ţinut pumnii şi care m-au susţiut. Acum nu-mi rămâne decât să fiu numit în funcţie", ne-a declarat Valentin Burlacu, la scurt timp de la aflarea rezultatului. La rândul său, Camil Manea a ţinut şi el să îşi exprime mulţumirile. "A fost un examen greu, dificil, care mi-a dat dureri de cap, dar bine că l-am trecut cu bine. Mulţumesc pe această cale tuturor celor care au avut încredere în mine şi m-au sprijinit", ne-a declarat Manea. Prefectul Constanţei, Claudiu Iorga Palaz, l-a felicitat, prin intermediul cotidianului "Replica", pe noul şef al IPJ. "Felicitările mele pentru domnul Burlacu, sunt convins că va face treabă foarte bună la conducerea Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa", a precizat prefectul. După cum spunea şi şeful IGPR, chestorul Liviu Popa, rămâne ca în cursul zilelor următoare să aibă loc şi numirea în noile funcţii.

Conducerea DGA ar putea fi preluată de Panait

După ce comisarul-şef Camil Manea îşi va încheia socotelile cu Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) Constanţa, un alt ofiţer ar trebui să-i preia funcţia de conducere, însă cine va fi acesta, încă nu se ştie. Potrivit unor surse neoficiale, locul lui Manea ar putea fi ocupat de către comisarul Daniel Panait, care a fost împuternicit la şefia Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă (SIPI) Constanţa, dar care, anterior, a activat tot la Anticorupţie.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108