REPLICA ONLINE CONSTANTA

11° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
11° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Valeriu Ionescu, fostul director al Portului Constanța, a scăpat de răspundere!

Valeriu Ionescu, fostul director al Portului Constanța, a scăpat de răspundere!

Replica API 7 mai 2020 | 00:00 4050

Valeriu Ionescu a fost directorul Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa în 2016. În acea perioadă, Ionescu a promovat în funcţie o angajată, iar Curtea de Conturi a constatat, într-un control efectuat ulterior, că aceasta și-a desfășurat activitatea prin cumul de funcții incompatibile, fiind încheiate două contracte individuale de muncă pe durată nedeterminată, fără a se face diferența între funcția de bază și cea secundară.

Cauzele și împrejurările care au condus la apariția deficiențelor au fost reprezentate de deciziile directorului general de atunci, Valeriu Nicolae Ionescu, spune raportul, iar consecințele economice financiare ale abaterii de la legalitate constau în creșterea nejustificată a cheltuielilor cu personalul și, concomitent, diminuarea rezultatului patrimonial, a profitului brut și impozitului pe profit. Valeriu Ionescu a scăpat, însă de răspundere.

Valeriu Ionescu

Când a avut loc controlul şi ce a constatat Curtea de Conturi

În perioada 01.08.-23.09.2016, o echipă de auditori publici externi din cadrul Curții de Conturi a efectuat un control la nivelul acesteia pentru perioada 2014-2016, iar printre constatările formulate de către echipa de auditori în raportul de control a fost reținută o abatere constând în efectuarea de cheltuieli de personal nelegale, pentru cumul de funcții incompatibile, plătite Mădălinei Crețu. Din luna mai 2015, aceasta și-a desfășurat activitatea prin cumul de funcții incompatibile, fiind încheiate două contracte individuale de muncă pe durată nedeterminată, fără a se face diferența între funcția de bază și cea secundară, în condițiile în care ambele aveau câte 5 ore/zi, respectiv contractul individual de muncă încheiat în aprilie 2015 pentru funcția de șef resurse umane, funcție prevăzută a fi exercitată în perioada 13,00-18,00 din zi, și actul adițional pentru funcția de șef departament administrativ, pe durata nedeterminată, în perioada 8,00-13,00 din zi. Cauzele și împrejurările care au condus la apariția deficiențelor au fost reprezentate de deciziile directorului general de atunci, Valeriu Nicolae Ionescu, spune raportul, iar consecințele economice financiare ale abaterii de la legalitate constau în creșterea nejustificată a cheltuielilor cu personalul și, concomitent, diminuarea rezultatului patrimonial, a profitului brut și impozitului pe profit.

CNAPM spune că a fost prejudiciată

Prin cererea adresată către Tribunalul Constanța la data de 28 iunie 2018, CNAPM a investit instanța de fond în contradictoriu cu Mădălina Crețu, dar și asiguratorul Generali, cu soluționarea acțiunii având ca obiect obligarea celor din urmă la plata unui prejudiciu reprezentând plată nelegală efectuată de CN APM SA către Mădălina Crețu. Compania spune că prejudiciul a fost cauzat de conduita culpabilă a directorului general din perioada mai 2015-iunie 2016, respectiv Valeriu Nicolae Ionescu.

Ionescu, acuzat că a prejudiciat compania

Fostul director Valeriu Nicolae Ionescu a fost acuzat că a semnat contractul individual de muncă în calitate de angajator, pentru numirea în funcția de șef serviciu resurse umane a Mădălinei Crețu și, totodată, a semnat actul adițional pentru numirea în funcția de șef departament administrativ, producând în acest fel, în patrimoniul reclamantei prejudiciul reprezentând cheltuieli nelegale de personal pentru cumul de funcții incompatibile.

Tribunalul a respins acțiunea în mai 2019, Ionescu şi angajata fiind obligaţi doar la plata cheltuielilor de judecată. CNAPM a efectuat recurs, acesta fiind înregistrat pe rolul Curții de Apel Constanța pe 25 septembrie. Pe 16 martie, instanţa a respins apelul, pe motiv că CNAPM nu a dovedit faptul că actele săvârșite au generat diminuarea patrimoniului.

Citeşte şi:Un fost director al Portului Constanța trebuie să plătească prejudiciul după ce a făcut angajări nelegale. Cum încearcă să scape de răspundere!

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cum sa apere tanase pepi APC cand el face chefuri pe banii APC la vila de la paraul rece cu madalina? cica team building-uri hahaha
3
6
Daca vine olea sa il ia si pe prietenul lui fostul inspector sef doru catana sa vezi atunci echipa.
7
0
si la ANR secretara MONA are salariu de 9000 ca a supto bine la toti
7
0
Si eu am scapat dupa ce am facut afaceri la nava scufundata cu oi de al Midia ca la APC poti sa faci ce vrei daca ai relatii.Costele te-a facut miliatianu cu 4 clase.
5
1
poate se merge pe fir si se afla cine a fost trimis in control si care sunt legaturile
9
0
dar cine i-o trage lui madalina asta? probabil schimbarea directorului inseamna si preluarea in dotare a madalinei ... fiecare ia in primire kilometrajul altfel n-ar lua prime anual de zeci de mii de euro
14
5
Cand se va face dreptate in tara asta ? De ce unii iau bani si cu mainile si cu picioarele iar altii mor de foame ?
11
3
La Canale navigabile tot asa ramane? Il pastrati pe malai mare Daniel Georgescu director chia daca e de la PSD?!?
15
2
Vin eu sa facem echipa.
3
7
in toate institutiile. Vor sa le tufa pe angajate si alea vor bani ca altfel nu stau. Si boii in loc sa le dea bani din buzunar si sa le tufa cand vor ei le dau functii si creaza astfel scandal. Niste prosti.
11
4
Voia omu sa-i vada creata si doar nu era sa plateasca din buzunarul lui cand avea banii prostilor pe mana
13
5
Pai bineinteles ca a scapat,spuneti va rog daca stie cineva care director al portului Constanta a fost condamnat dupa 1990 pana astazi si cati ani a stat in puscarie,caci daca un director al portului intra in puscarie nu intra singur pentru ca stie multe avand in vedere ce adunatura de hoti este in portul ala;sefimea portului,firme private,politia de frontiera,etc.
19
2
Un baiat de treaba! Poate singurul dintre cei care au pastorit APMC-ul.
9
12
Daca nu voi cine da scape de raspunderea penala???.Smecherii liberi prostimea ptr 3 lei la puscarie.Legea junglei ...cel mare papa pe cel mic...
14
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212