rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 20 octombrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Incredibil!

Vândută la fier vechi, IMUM Medgidia încearcă să stoarcă bani de la foștii angajați!

Foștii angajați ai IMUM Medgidia, acuzați că au prejudiciat întreprinderea! Începând cu data de 1 mai 1950, Întreprinderea Auto-Cotroceni-București a fost transferată cu toate utilajele și întreg personalul la Medgidia, sub denumirea de Atelierele Centrale ale Direcției Generale a canalului Dunăre – Marea Neagră, iar un an mai târziu s-au dat în exploatare construcțiile industriale și sociale din actuala incintă a întreprinderii. În 1952, a trecut în subordinea Ministerului Industriei Metalurgice, Direcția Construcții de Mașini, cu denumirea de Înteprinderea Metalurgică de Utilaje Medgidia (IMUM). Iar în scurt timp a ajuns, cea mai mare uzină constructoare de mașini agricole din România. Din păcate, sfârşitul a fost unul tragic. A fost vândută pe nimic unor oameni de afaceri care, ulterior, au vândut-o la fier vechi. De ani buni, se află în faliment, iar lichidatorul încearcă, din 2012, să stoarcă de bani foștii angajați, cu titlu de despăgubiri civile.

Societatea IMUM Medgidia este supusă procedurii de faliment de ani de zile, procedură în cadrul căreia s-a procedat la inventarierea bunurilor din patrimoniul acesteia, pe gestiuni, comisia de inventariere consemnând în procesul verbal diferențele constatate, minusurile fiind în cuantum de 537.094,67 lei. În ianuarie 2012, Întreprinderea Metalurgică de Utilaje Medgidia, prin lichidatorul judiciar ROMINSOL IPURL, a deschis acțiune în răspundere patrimonială împotriva mai multor foști angajați solicitând magistraților să-i oblige la plata unor despăgubiri civile, reprezentând lipsuri în gestiune. Deși societatea, prin lichidatorul judiciar, recunoaște că nu au fost angajați în funcția de gestionari, însă doar pentru că au exercitat atribuții specifice acestei funcții, apreciează că aceștia răspund material pentru lipsurile din gestiune. Îi consideră vinovați, în principal, pe George Pascalău care avut funcția de contabil șef în perioada 01.01.2008 – 24.08.2009, pe Mamut Serghiul și Liviu Chiriţă, care au îndeplinit succesiv funcția de director general, respectiv director coordonator, în perioada septembrie 2009 – martie 2011. Societatea consideră că aceștia aveau obligații de organizare și conducere a contabilității în conformitate cu legea pe care nu le-au respectat. Alți trei angajați care au deținut funcția de cenzori sunt trași la răspundere, răspunderea acestora fiind guvernată de regulile mandatului și de dispozițiile art.163 din legea nr.31/1990. IMUM Medgidia consideră că prin neîndeplinirea obligațiilor impuse în sarcina lor, aceștia au creat premisele prejudicierii societății.

Din analiza concluziilor expuse în finalul raportului de expertiză contabilă rezultă că expertul nu a putut stabili corespondența dintre stocurile faptice și fișele de magazie, având în vedere lipsa deciziilor, a facturilor, a declarațiilor de sfârșit de inventar. De asemenea, prin expertiză s-a stabilit că ieșirile de bunuri nu au fost operate în totalitate cronologic în contabilitate, că evidența contabilă a stocurilor nu a fost ținută la zi și că nu se pot determina lipsurile pe fiecare gestiune ori gestionar în parte, că bilanțul contabil încheiat la data de 31.12.2009 nu este certificat conform legii. În urma analizei raportului de expertiză, instanța a constatat că, deși s-a invocat producerea unui prejudiciu în patrimoniul societatii reclamante, întinderea acestuia nu s-a stabilit cu certitudine, în condițiile în care singurele înscrisuri prin care este constatat sunt cele emanate de la angajator. Sub aspectul vinovației salariaților, magistrații au reținut că aceasta nu a fost probată cu certitudine, ea neputând fi prezumată prin simpla raportare a calității acestora la cea de salariați care au exercitat atribuții specifice acestei funcții ori au avut obligații de organizare și conducere a contabilității. În consecință, nu s-a putut constata faptul că foștii salariați au întreprins acțiuni sau inacțiuni păgubitoare pentru societate. Fapt pentru care, acțiunea a fost respinsă. Însă, SC IMUM Medgidia SA, prin lichidatorul judiciar ROMINSOL IPURL, nu se lasă și continuă demersurile pentru a recupera așa zis-ul prejudiciu creat de foștii angajați. Societatea a efectuat recurs la Curtea de Apel, fiind stabilit un prim termen de judecată pentru 5 noiembrie a.c.

Reamintim că, în anul 1990, IMUM Medgidia a devenit societate pe acțiuni, iar în mai 2004, APAPS a vândut pachetul majoritar de acțiuni oamenilor de afaceri Ozyasar Emin din Turcia și Radu Constantin cu 2,09 milioane de euro, noii proprietari asumându-şi datorii bugetare și comerciale în valoare de 1,2 milioane de euro, restul datoriilor, de până la 2,8 milioane de euro, fiind șterse. În anul 2004, în două tranșe, sub formă de fier vechi, peste 1.600 de tone din utilajele liniilor de turnare, formare și transport, precum și ștanțele și matrițele unității. Ba, mai mult, ciceprimarul oraşului Medgidia, Luminiţa Vlădescu, anunța recent că a intrat în posesia unor documente carea testă că uzina a fost furată și va demonstra acest lucru în viitorul foarte apropiat.

Mirela PASCAL

vineri, 6 septembrie 20194239
Comentarii

13medgidian(6 sep 20:56)
in loc sa dezgropati mortii mai bine gasiti un investitor sau o firma care sa faca acolo o fabrica noua dar nu chimica sau alta chetie poluanta asa cum a ajuns fabrica de ciment incinerator de deseuri si gunoaie!
01marinar(6 sep 20:19)
sri sie spalare bani lichidatori cinstiti pacat fara frica
33Lili(6 sep 16:06)
Lasa, ca-l aveti pe Vrabie... rezolva el...
16Lazia Dorin(6 sep 13:55)
Si eu am procedat la fel cu ARGOS Cernavoda...A ramas doar buraianul de 1 metru in curtea societatii.De la 1000 de salariati sMa ajuns la 2 paznici si aia neplatiti de ani de zile.Daca va plac jocurile de noroc,babaroasele,masinutele o sa ajungeti ca mine sa dormiti pe strada.Luati exemplul meu dragi cititori.
110Vali Pitigoi(6 sep 13:47)
Cel mai mare hot e Titi Radu, care a furat matritele si le-a dat turcilor adusi de el.
05Escu(6 sep 12:36)
Aveti dreptate sa le cereti si muncitotilor care aveau strunguri sau alte utilaje in primire si nu le mai au sa plateasca dar recuperati mai intai milioanele disparute din contul I.M.U.M.,pentru ca acolo a fost ca la spartul targului,fiecare a furat cat a putut,uni bani din conturi alti au luat si ei cate un fier si l-au dus la REMAT.
012VIVI(6 sep 10:47)
Cei ce au distrus IMUM : Pintilie Mircea fost primar 13 ani , Iordache Marian fost 13 ani viceprimar , 10 ani primar si 3 ani director IMUM , Chirita Liviu lider sindicat si director IMUM si Constantin Radu cel ce a impartit IMUM !
014din public(6 sep 10:09)
Ce porcarie, sa imputi unor angajati, rezultatul unui dezastru ai carui autori au fost, de-a lungul timpului. administratori, membri AGA , patroni, directori, salariati FPS si FPP, cenzori.L.Vladescu sa-l intrebe pe fostul ei coleg de partid, Pintilie, care timp de 10 ani a fost membru AGA sau CA la IMUM, daca a fost buna painea IMUM-ului! Sau pe fostul maistru- patron Radu Constantin.Cameleonul Chirita o merita. I-a lins in trei litere pe toti.
011GOGU(6 sep 09:38)
Interesanta rezolvare. Cumparatorii care au vandut la fier vechi unitatea sunt negustori cinstiti iar angajatii sunt tapii ispasitori.
313Ptiu ptiu Vladeasco(6 sep 08:54)
Pai nu descopera ea coada la pruna!? E cea mai data dracu vice primarita. Dar pe ala de la ApoloEcoterm, Sima care din mamicuta lui nu te scoate nu ai nimic de aratat? Esti o nenorocita. Mai ai putin si totul se darama . Mi-ar placea sa te vad la Poarta Alba. O sa ajungi tu primarita cand o sa ajunga Dancila presedinte. Sunteti toti mana in mana cei cu inima romana. Hotii striga hotii. Doamne de-ar venii un Tepes ce bine ar fi.
210Specialitatea fesenistilor(6 sep 08:52)
Specialisti in faliment,vanzare,demolari,jaf,hotie. Nimic nu pun in loc dupa ce au furat sau distrus.Distrug si lasa asa.Nici razboiul nu a facut atatea distrugeri.Treizeci de ani de fesenism,neocomunism si pesedism.
313cetatean(6 sep 08:33)
dupa ce s a furat tot ce s a putut si neputut fura din tara asta fosta bogata, desteapta si respectata , aceeiasi hoti mai vor odata!
mai mult...Replica
20 oct 15:05ReplicaProtest pentru amplasarea unui sens giratoriu în Lumina: Ne e frică să trimitem copiii la școală!

Ca urmare a numărului mare al accidentelor rutiere ce au avut loc loc în intersecția străzii Năvodari cu șoseaua...416

20 oct 14:13ReplicaTrei tineri, REȚINUȚI de polițiștii constănțeni pentru FURT de motorină1006
19 oct 11:38ReplicaAccident rutier din cauza ceții: o autocisternă a intrat în coliziune cu un microbuz1663
19 oct 10:11ReplicaAccident rutier pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu: ALCOOL la VOLAN și CIRC!

...5640

19 oct 00:00ReplicaRuinele complexului sportiv din zona Badea Cârțan vor fi demolate!2064
19 oct 00:00ReplicaFăgădău are concurenţă în PSD pentru postul de primar3714
19 oct 00:00ReplicaCONVORBIRI între CONTRABANDIȘTII de țigări, la Constanța: 'Nu mai vorbim că e numerele INTERCEPTATE!'

Dintr-un dosar de contrabandă de țigări, ce-i viza pe anumiți indivizi, s-a ajuns și la mărturii mincinoase....9941

19 oct 16:03ReplicaÎn sfârşit, se ia în calcul un sistem de monitorizare video în Constanța: iată planul!1609
19 oct 00:00ReplicaDETALII din DOSARUL pensionarului ÎNJUNGHIAT de soție după ce i-a propus sex oral!2678
19 oct 00:00ReplicaBugetul RATC pe anul 2019, în atenția aleşilor locali: care sunt modificările

Consilierii locali municipali vor supune la vot, în proxima ședință de consiliu, aprobarea rectificarii bugetului de...838

19 oct 00:00ReplicaRăzbunarea concubinei bătute: și-a denunțat iubitul că face trafic de droguri1947
19 oct 00:00ReplicaSe prelungește numirea fostului prefect Marian Pârjol în Consiliul de Administraţie al Ecosal796
Vremea
16°16° - 16.5° duminică, 20 octombrie 2019
ConstantaUmiditate: 76%
Vânt: 3.26 m/s
Presiune: 1021.69 milibari

Loto
6/495615214145
5/403733343612
joker11319254010
Horoscop
mai mult...SPSportRT
18 oct 00:00SportSimona Halep urcă în clasamentul WTA, după ce Elina Svitolina a fost eliminată surprinzător la Moscova

Simona Halep (28 de ani) va urca pe locul 5 WTA la începutul săptămânii viitoare, după ce ucraineanca Elina...1260

18 oct 00:00SportGică Hagi, după egalul naționalei: „Se vorbește că aș fi supărat”

Gică Hagi, 54 de ani, antrenorul Viitorului, a oferit o reacție legată de meciul România - Norvegia 1-1, din...1127

18 oct 00:00SportPsihologul sportiv Andreas Hniatiuc n-are milă de Cosmin Contra: „Cum să fie un model ăsta care vorbește dancileza și înjură ca un derbedeu?”

Andreas Hniatiuc, unul dintre psihologii renumiţi din domeniul sportului, fost lector la Școala Federală de...1073

18 oct 00:00SportValoarea lui George Pușcaș s-a dublat și atacantul a intrat direct în top 3 români

George Pușcaș nu trece printr-o perioadă prea bună, după ce a ratat penalty-ul din meciul dintre România și...918

Local
19 oct 02:35LocalTeatrul independent reia asaltul asupra Constanţei! Începe FITIC 2019!

Vino la Festivalul Internaţional de Teatru Independent de la Constanța (FITIC), ediția IV! Orașul de la malul mării...499

19 oct 02:35LocalCetățean rus, căutat de autoritățile din Rusia, arestat preventiv la Constanța!

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat la frontiera cu Bulgaria o femeie, cetăţean rus,...932

19 oct 02:19LocalMai multe zone din Constanța, controlate de polițiștii locali: au aplicat sancțiuni!

Lucrătorii Direcției Generale Poliția Locală din cadrul Primăriei Municipiului Constanța, în cursul zilei de 17...645

19 oct 02:31LocalCaravana de Hemofilie 'Împreună pentru 0 sângerări', la Constanța!

Cele două asociaţii de pacienţi cu hemofilie, Asociația Română de Hemofilie și Asociația Națională a...506

19 oct 02:30LocalPolițiștii constănțeni, de vorbă cu elevii

Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității împreună cu polițiști din cadrul Secției 5 au...524

19 oct 02:30LocalConfort Urban a finalizat lucrările de asfaltare a străzii Mihai Viteazu

Strada Mihai Viteazul a fost modernizată. Artera cuprinsă între bulevardul Ferdinand și strada Traian are asfalt...513

19 oct 02:27LocalDoi bărbați condamnați la închisoare, depistați de polițiștii constănțeni

Poliţişti de investigații criminale, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului Cazier Judiciar al I.P.J....628

19 oct 02:22LocalSfârșit de săptămână plin pentru jandarmii din Constanța: vor asigura măsuri de ordine publică!

Jandarmii constănțeni vor asigura, în perioada următoare, măsurile de ordine și siguranță publică cu ocazia...656

19 oct 02:36LocalRAPORT. DNA le-a făcut dosare penale la aproape 3.000 de magistrați

Aproape 3.000 de magistrați au fost vizați de dosare penale de la DNA, în perioada 2014-2018, se arată în raportul...817

18 oct 02:21LocalModernizarea arterelor între Gara CFR şi staţiunea Mamaia: detalii! FOTO

Primăria Constanţa reaminteşte investiția în valoare de 91,5 milioane lei (fonduri structurale) pentru...2251

Politică
19 oct 02:36PoliticăLudovic Orban a anunțat condiția pentru organizarea alegerilor anticipate

Ludovic Orban, premierul desemnat, a declarat, vineri, că PNL susține alegerile anticipate, însă condiția este un...641

19 oct 02:37PoliticăSTS a prezentat la BEC aplicaţiile informatice pentru alegerile prezidenţiale

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) a anunţat vineri că a prezentat Biroului Electoral Central (BEC)...431

19 oct 02:34PoliticăTraian Băsescu: Am discutat cu Iohannis să fiu al doilea premier. Apoi m-am trezit din vis

Traian Băsescu spulberă speculațiile lansate în spațiul public conform cărora ar urma să fie premier dacă...942

19 oct 02:19PoliticăPrimăria Constanța anunţă că a construit în ultimul an 56 de parcări cu peste 1.700 de locuri

Pe strada Micşunelelor din cartierul km 5 a fost construită o parcare cu aproape 70 de locuri, anunţă Primăria...814

19 oct 02:33PoliticăPonta: „După 6 milioane de «Puie Monta» e cazul să fii smerit o perioadă destul de lungă”. Ce premier liberal ar vota

Președintele Pro România și-a însușit oprobriul la care a fost supus și consideră că trebuie să stea mai retras...611

19 oct 02:33PoliticăTeodor Meleșcanu s-a înscris într-un nou partid

Președintele Senatului, Teodor Meleșcanu, s-a înscris în Forța Națională, noul grup din Parlament care...872

19 oct 02:32PoliticăProbleme pentru Răzvan Cuc: procurorii DNA s-au autosesizat

Fosta șefă TAROM, Mădălina Mezei, a declarat că a fost demisă pentru că nu ar fi respectat ordinul ministrului...769

19 oct 02:32PoliticăIohannis: Cetăţenii români din Marea Britanie vor fi foarte bine protejaţi prin Acordul Brexit

Cetăţenii români din Marea Britanie vor fi foarte bine protejaţi prin Acordul Brexit, a declarat vineri...474

19 oct 02:32PoliticăDragnea cere în instanţă anularea condamnării primite în dosarul angajărilor fictive

Fostul preşedinte al PSD Liviu Dragnea a depus la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie o contestaţie în anulare...541

19 oct 02:22PoliticăRobert Turcescu îi propune o lovitură de maestru lui Iohannis: premierul care va duce 100% la alegeri anticipate

Deputatul PMP, Robert Turcescu, susține că în cazul în care Ludovic Orban nu va reuși să își treacă guvernul...1241

Monden
19 oct 00:00MondenActriţa Tamara Buciuceanu, înmormântată cu onoruri militare

Actriţa Tamara Buciuceanu a fost înmormântată cu onoruri militare, vineri, la Cimitirul Sfânta Vineri din...357

19 oct 00:00MondenReguli noi pentru jurații „Românii au talent“. Florin Călinescu poate apăsa de două ori butonul auriu

Actorul Florin Călinescu (63 de ani) a revenit în juriul emisiunii ”Românii au talent” (PRO TV), alături de...367

19 oct 00:00MondenAdevărul despre operațiile estetice ale Andreei Bănică

Reacția Andreei Bănică, atunci când a fost întrebată de operațiile ei estetice, a fost cu adevărat de poveste:...410

19 oct 00:00MondenRaluca Podea s-a îndrăgostit la Masterchef: „Sunt puţin debusolată“

A venit rândul Ralucăi Podea să se îndrăgostească într-un show tv. Blondina este concurentă la Masterchef şi...457

19 oct 00:00MondenDana Rogoz a povestit că a fost victima abuzurilor în adolescență

Dana Rogoz, care tocmai ce a împlinit 34 de ani, a interpretat recent un rol care, în ciuda maturității cu care...480

19 oct 00:00MondenDaniel Buzdugan, doborât de o problemă de sănătate. Ce a păţit prezentatorul

Buzdugan suferă de pneumonie, aşa că a luat o pauză de la activităţile cotidiene. "O să fiu sleep mode o...406

19 oct 00:00MondenConcert Bryan Adams pe stadionul din Cluj. Cu ce ocazie vine artistul în România

De trei ori nominalizat la premiile Oscar, legendarul Bryan Adams (59 de ani) va cânta pe stadionul din Cluj-Napoca...325

19 oct 16:39MondenCe a îmbătrânit agentul Dale Cooper din Twin Peaks! La 59 de ani, Kyle MacLachlan e total schimbat

Șarmant, înalt, cuceritor, aşa arăta actorul Kyle MacLachlan când îi dădea viaţă agentului special Dale Cooper...409

19 oct 00:00MondenBruce Springsteen: ''În ultimii cinci ani am făcut unele dintre cele mai bune lucruri''

Muzicianul Bruce Springsteen a declarat, la o lună după ce a împlinit vârsta de 70 de ani, că a obţinut unele...353

19 oct 00:00MondenRobbie Williams va lansa un album festiv, cu ocazia Crăciunului

Robbie Williams va lansa un album de Crăciun alături de boxerul profesionist britanic Tyson Fury, informează vineri...311

Mapamond
19 oct 00:00MapamondSUA şi Turcia au ajuns la un acord privind o încetare a focului în Siria, a anunţat Mike Pence

Turcia îşi va suspenda ofensiva în nordul Siriei timp de cinci zile, iar ulterior îi va pune capăt dacă forţele...336

19 oct 00:00MapamondMerkel: UE trebuie să încheie rapid după Brexit un acord de comerţ liber cu Londra

Uniunea Europeană şi Regatul Unit trebuie să încheie un acord de comerţ liber cât mai rapid posibil după Brexit,...324

19 oct 00:00MapamondPremierul israelian Netanyahu şi secretarul de stat american Pompeo au discutat despre situaţia din Siria

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a avut vineri o întrevedere cu secretarul de stat american Mike Pompeo, pentru a...323

19 oct 00:00MapamondMihail Gorbaciov cere SUA şi Rusiei să înceapă tratative privind armamentul nuclear

Ultimul lider al fostei Uniuni Sovietice, Mihail Gorbaciov, a avertizat vineri că lumea se îndreaptă către o...374

19 oct 00:00MapamondProtestatarii din Catalonia au blocat intrarea în catedrala Sagrada Familia din Barcelona

Demonstranţi care protestează împotriva condamnărilor la închisoare primite de liderii separatişti catalani au...339

19 oct 00:00MapamondJaponia a importat Ebola şi alte virusuri periculoase pentru a pregăti teste de depistare în vederea Jocurilor Olimpice

Vara următoare zeci de mii de fani ai sportului vor călători în Japonia pentru a asista la Jocurile Olimpice, iar...323

19 oct 00:00MapamondNarcotraficanţii mexicani terorizează un oraş, după ce l-au eliberat pe unul din fiii lui „El Chapo“

Luptători bine înarmaţi au încercuit joi forţele de securitate mexicane din oraşul Culiacan, obligând militarii...400

19 oct 00:00MapamondSUA - Aproape 1.500 de cazuri de îmbolnăviri, dintre care 33 de decese, asociate cu folosirea ţigărilor electronice

Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din SUA (CDC) a anunţat joi că 1.479 de cazuri de boli pulmonare...312

19 oct 00:00MapamondFamilia olandeză izolată în pivniţa unei ferme: Suspectul, care ar fi un fost membru al unei secte, rămâne în detenţie

Un judecător olandez a dispus joi menţinerea în detenţie pentru încă două săptămâni a austriacului suspectat...359

19 oct 00:00MapamondAtentat într-o moschee din Afganistan: Cel puţin 28 de morţi şi 55 de răniţi

Cel puţin 28 de persoane au murit într-un atentat dintr-o moschee din estul Afganistanului în timpul rugăciunii de...311

Sănătate
12 oct 04:54SănătateBoala mâinilor murdare! Aproximativ 100 de copii din Constanța, diagnosticați cu hepatita A

Peste 130 de persoane au fost spitalizate în ultimele trei luni în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța cu...2855

10 oct 15:26SănătateDirectorul medical al Spitalului Județean Constanța, Bogdan Obadă: 'Suntem singura secție de Ortopedie din Dobrogea care rezolvă urgențele'

Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei” Constanța a primit, în ultimii doi ani, o finanțare...3634

9 oct 00:00SănătateEste nevoie de sânge! Participă şi tu la acţiunea de donare de la Hârşova!

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa, Primăria Oraşului Hârşova şi Spitalul Orăşenesc Hârşova...626

30 sep 00:00SănătateFonduri nerambursabile pentru dotarea Spitalului Orăşenesc Hârşova

Primarul Orașului Hârșova, Viorel Ionescu, a semnat luna trecută contractul de finanțare a proiectului „Dotarea...813

30 sep 02:35SănătateUn medicament cu ranitidină a fost retras de pe piață: specialiștii consideră că produce cancer

Un medicament care conține ranitidină este suspectat că ar putea produce cancer și a fost retras dintr-un mare lanț...1708

28 sep 01:01SănătateStroe: Spitalul Militar va fi transformat în Spital Regional; va fi gata în 2 ani, în parteneriat cu turcii

Președintele PSD Constanța, Felix Stroe, a anunțat într-o conferință de presă că spitalul regional va fi gata...5137

27 sep 01:04SănătateO reţea de trafic de ovare şi nou-născuţi, destructurată de poliţia greacă

O reţea de traficanţi care vindeau nou-născuţi şi ovare prelevate de la femei provenite în principal din Bulgaria...1031

26 sep 01:01SănătateProiect de rectificare bugetară pentru Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța!

În luna august a acestui an, bugetul Spitalulului Clinic de Pneumoftiziologie Constanța a fost rectificat, la...2271

25 sep 16:26SănătateCompartimentul de Terapie Intensivă Neonatală inaugurat cu sprijinul unor asociaţii şi a unei fundaţii

Opt mii de ore de muncă, 14 kilometri de cablu de date, 70 tone de nisip şi aproape 14.000 de cărămizi, sunt doar...2770

24 sep 01:28SănătateANUNŢ PROGRAM DONARE DE SÂNGE!

Toate persoanele care doresc să doneze sânge, dar nu o pot face în zilele lucrătoare, să se prezinte sâmbătă...1167