REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
8.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Vapoarele de la ieşirile din Constanţa şi-au schimbat aspectul. Iată cum arată acum

Vapoarele de la ieşirile din Constanţa şi-au schimbat aspectul. Iată cum arată acum

Replica API 26 mai 2016 | 00:00 1355

Vapoarele urbane de la ieşirile din Constanţa au prins culoare. Acestea au fost pictate în moduri originale, fiind transformate în monumente de artă. Echipa de voluntari a dat ultima pensulă de vopsea pe cel de-al patrulea vapor, cel de la intrarea dinspre Valu lui Traian. Lucrarea „Carnaval”, de Andrada Chioibaş şi Raluca Mirela Dumitraşcu, este acum vizibilă şi gata să fie admirată, chiar şi din fuga maşinii.

Intrarea în oraş dinspre Mangalia este de-acum străjuită de un vapor decorat cu motive naţionale româneşti. Lucrarea intitulată „Constanţa, oraşul Soarelui” e gata să vă ureze bun-venit când veniţi dinspre sud. Vaporul din zona Gării reprezintă viziunea geometrică a mării prin ochii Cristinei-Alina Costea.

Vaporul din zona Pescărie a îmbrăcat nuanţe de albastru şi verde armonizate de Bogdan Zimcea, al cărui concept creativ este inspirat din modele de scoici, cochilii şi melci. Concursul de creaţie „Redescoperă Culorile României”, a fost organizat de un producător de vopsele şi Primăria Constanţa, şi şi-a desemnat câştigătorii acum aproximativ o lună. Artiştii plastici care au pictat vapoarele din zona Pescărie, Gară, de la intrarea dinspre Mangalia şi de la intrarea dinspre Valu lui Traian, sunt în număr de patru şi şi-au expus creaţiile în cele mai mari galerii de artă urbană.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108