REPLICA ONLINE CONSTANTA

16° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Varga: O prezență mai numeroasă a femeilor pe listele PNL ar constitui un început de credibilizare a partidului

Varga: O prezență mai numeroasă a femeilor pe listele PNL ar constitui un început de credibilizare a partidului

Replica API 16 noiembrie 2015 | 00:13 238

Președinta Organizației Femeilor Liberale (OFL), Lucia Varga, susține că o prezență mai numeroasă a femeilor pe listele PNL ar constitui "un început de credibilizare a partidului".

"Strada ne-a arătat că nu este suficient ce am făcut până acum, că trebuie să accelerăm acest proces de reînnoire și de reformare a partidului. Personal, eu cred că în perioada următoare va trebui să avem dezbateri interne în propriile noastre organizații și cu societatea civilă, astfel încât să deschidem partidul și resursa umană pe care o avem, în completare cu cea nou venită în partid, să fie oferta noastră pentru alegerile locale, atât femei, cât și bărbați. Bineînțeles, ca președinte al OFL, am datoria să mă bat ca mai multe femei să se afle pe listele de candidați, pentru că o prezență mai numeroasă a femeilor pe liste ar constitui un început de credibilizare a partidului", a arătat deputata Lucia Varga.

Peste o sută de membre ale OFL, din 12 județe din vestul României, s-au aflat, în acest weekend, la Arad, pentru a lua parte la seminarul intitulat 'Femeile Liberale pot ajuta România'.

Seminarul, având ca scop pregătirea politică, tehnică și administrativă a femeilor care doresc să candideze pentru Consiliile Județene, pentru Consiliile Locale sau la Primării, a fost organizat de OFL, împreună cu Institutul pentru Studii Populare, Wilfried Martens Centre for European Studies și Fundația Hanns Seidel.

"Sper ca, în urma acestor seminarii, femeile să prindă curaj să se manifeste în interiorul propriului partid, să lupte pentru a deveni candidate la Consilile Locale și Consiliile Județene și, de ce nu, să aducă plus-valoare listelor pe care PNL le va avea la alegerile locale. Avem o mare responsabilitate, ca partid politic, aceea de a trimite în fața cetățenilor liste curate, fără oameni corupți, liste cu oameni profesioniști, cu oameni recunoscuți de societatea din care fac ei parte, pentru a deveni prima preferință a electoratului", a spus președinta OFL, Lucia Varga.

La deschiderea lucrărilor seminarului au fost prezenți, între alții, Gheorghe Falcă și Ioan Cristina, co-președinții PNL Arad, Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea, Nicolae Robu, primarul municipiului Timișoara.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108