REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.7° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.7° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Vasile Blaga critică "neguvernarea lui Ponta": A făcut din minciună politică de stat"

Vasile Blaga critică "neguvernarea lui Ponta": A făcut din minciună politică de stat"

Replica API 17 ianuarie 2013 | 00:00 185

Vasile Blaga, preşedintele PDL, a fost invitat la postul Realitatea TV, unde a criticat declaraţiile recente făcute de premierul Victor Ponta.

"Eu în seara asta critic neguvernarea domnului Ponta. Eu spuneam că domnia sa a făcut din minciună politică de stat. Aseară, domnia sa spunea că va trebui să îndrepte o enormitate făcută de Guvernul Boc, ca cei care lucrează în preuniversitar, educatorii şi învătăţorii să fie obligaţi să-şi urmeze cursurile superipare. E o Ordonanţă de Urgenţă semnată de Ponta şi de doamna Andronescu în decembrie 2012", a spus Vasile Blaga.

"Ponta spunea că a deblocat POSDRU. Ce ne spune astăzi doamna Câmpeanu de la Bruxelles: că a mers la Bruxelles să deblocheze POSDRU. Care sunt măsurile de creştere pe care le ia guvernul Ponta? Care este deficitul bugetar pe care şi-l propune?", a adăugat liderul PDL.

"De ce cota unică? Pe deoparte ar rămâne mai mulţi bani la anagator şi la angajat şi are creşte şi consumul. Noi avem un model macroeconomic validat de viaţă. Apărea şi datoria în programul de Guvernare. DOmnul Ponta nu ştia ce datorii are România în campania electorală? Cine guvernează de 1 an de zile? Mama?", s-a întrebat Blaga.

"Declarativ, toate sunt frumoase în USL. Eu nu am informaţii decât cele publice. Sunt de acord cu faptul că ţine aproape bugetul. Orice premier care nu are lângă el bugetul. Domnul Ruşanu e responsabil indirect cu bugetul. Trebuie să le explicaţi oamenilor că domnul Ponta a luat autostrăzile de la Ministerul Transporturilor şo le-a dat domnului Şova. Domnul Ponta le plăteşte o poliţă liberalilor că nu au fost de acord cu intarrea la Guvernare a UDMR-ului", a mai precizat Vasile Blaga la Realitatea TV.

Vasile Blaga a vorbit şi despre relaţia sa cu preşedintele Traian Băsescu.

"Vreau să vă spun că domnul preşedinte Traian Băsescu nu s-a implicat în conducerea partidului cel puţin de când ştiu eu. Asta nu înseamnă că atunci când s-a pus în discuţie statul de drept. dacă nu explicăm măsurile pe care le luam, vom câştiga bătălia cu criza, dar vom pierde credibilitatea. AM mai vorbit cu domnul Băsescu, dar nu şi probleme de partid", a spus liderul PDL, adăugând: "În 2009, dacă am fi operat tăieri, nu am fi fost obligaţi să luăm asemenea măsuri."

"Nu doresc spargerea USL"

Liderul PDL a mai spus că nu crede în scenariul unei scindări a USL şi a negat posibilitatea unei alianţe a PNL, cât şi numirea unui candidat comun pentru alegerile prezidenţiale.

"În acest moment, după câte ştiu, PNL are un candidat la preşedinţie. Va avea şi PDL(...) Eu cred că vor avea loc clarificări politice, dar momentan toate partidele au nevoie de clarificări interne. Nu doresc spargerea USL, să rămână aşa, Impreună au reuşit să transforme nemulţumirile românilor în voturi, împreună să plătească. Nu cred că mâine se va sparge USL şi că PDL va câştiga voturi stând cu burta la soare. Fals. Va trebui ca în fiecare zi să arătăm derapajele", a susţinut şeful PDL.

În opinia sa, PDL are nevoie să fie în opoziţie pentru a se restructura.

Sursa: evz.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108