REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
11.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Venezuela: Juan Guaido, la frontiera cu Columbia pentru a face să intre ajutorul umanitar în ţară

Venezuela: Juan Guaido, la frontiera cu Columbia pentru a face să intre ajutorul umanitar în ţară

Replica API 22 februarie 2019 | 00:00 432

Juan Guaido

Opozantul Juan Guaido a plecat joi cu un convoi de simpatizanţi la frontiera cu Columbia într-o încercare de a face să intre în Venezuela ajutorul umanitar trimis de SUA, blocat la graniţă de armata loială preşedintelui Nicolas Maduro, informează AFP.

Totuşi, în cursul dimineţii, Guaido, a cărui plecare fusese iniţial anunţată la ora locală 06:00 (10:00 GMT), nu apăruse în convoiul de vehicule care staţiona în estul capitalei Caracas şi care urma să parcurgă circa 900 km până la frontiera cu Columbia.

Nicolas Maduro a denunţat din nou miercuri seara un 'show' politic şi a repetat că preşedintele american Donald Trump plănuieşte o intervenţie militară pentru a-l înlătura de la putere: 'Ei au inventat un presupus ajutor umanitar cu alimente alterate, cancerigene şi vor să-l aducă cu forţa', a acuzat el.

Recunoscut ca preşedinte interimar de aproximativ 50 de ţări, Juan Guaido a explicat miercuri că brigăzi de voluntari se vor duce sâmbătă în 'caravane' în diferite puncte ale statului Tachira (vest), la frontiera cu Columbia, şi la Bolivar (sud), la frontiera cu Brazilia, unde au fost stocate ajutoarele de urgenţă.

În acest sens, el a menţionat de asemenea Cabello şi La Guaira, cele două porturi principale ale ţării.

'Ajutorul umanitar va intra, orice s-ar întâmpla, pe mare, pe uscat', a reafirmat liderul opoziţiei, care a ales pentru intrarea ajutorului umanitar în ţară data simbolică de 23 februarie, când se împlineşte exact o lună de la autoproclamarea sa ca preşedinte interimar.

Dar guvernul a ordonat militarilor să întărească blocarea frontierelor terestre şi maritime: podul Tienditas, care leagă Cucuta (Columbia) de Urena (Venezuela), este blocat cu containere, în timp ce zborurile şi legăturile maritime au fost suspendate cu insula olandeză Curacao, unde urmează să fie de asemenea stocat ajutor umanitar.

Manifestaţii ale susţinătorilor opozantului Juan Guaido şi pro-Maduro sunt prevăzute în toată ţara sâmbătă, o zi care se anunţă agitată în Venezuela.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
"ajutorul umanitar" ............... amerikakanii provoaca tot si acum tot ei fac pe samaritenii ................. cata grija...............
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108