REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Venezuela: Reuniune a Grupului de la Lima, pe 25 februarie, la Bogota

Venezuela: Reuniune a Grupului de la Lima, pe 25 februarie, la Bogota

Replica API 16 februarie 2019 | 00:00 409

Grupul de la Lima se va reuni pe 25 februarie la Bogota pentru a confirma sprijinul acordat opozantului Juan Guaido, recunoscut preşedinte interimar al Venezuelei de peste 50 de ţări, a făcut cunoscut joi preşedinţia Columbiei, relatează AFP.

Cu o zi înainte, preşedintele columbian, Ivan Duque, aflat până sâmbătă într-o vizită la Washington, a anunţat pentru "săptămâna viitoare" reuniunea acestui grup din care fac parte 14 ţări din America Latină şi Canada.

"Vom fi gazdele Grupului de la Lima, săptămâna viitoare, la Bogota", a spus el, precizând că reuniunea vizează ca toate "ţările din emisfera vestică" să îi ofere lui Juan Guaido "sprijinul lor puternic, necesar tranziţiei din Venezuela".

În final, reuniunea urmează să aibă loc la două zile după termenul limită de la 23 februarie, fixat de liderul opoziţiei pentru intrarea ajutorului umanitar din Statele Unite, dar refuzat de regimul chavist, şi depozitat de la 7 februarie de partea columbiană a frontierei, la Cucuta.

Statele Unite şi Columbia sunt favorabile plecării de la putere a preşedintelui venezuelean Nicolas Maduro, al cărui mandat îl consideră "ilegitim" şi pe care îl acuză de a fi responsabil pentru grava criză economică în care s-a scufundat fosta putere petrolieră.

Juan Guaido, lider al parlamentului ales în 2015 şi dominat de opoziţie, s-a autoproclamat preşedinte interimar la 23 ianuarie şi s-a angajat să organizeze noi alegeri, considerând că Nicolas Maduro, al cărui mandat a început la 10 ianuarie, a fost reales fraudulos.

Grupul de la Lima, înfiinţat în 2017 pentru a promova o rezolvare a crizei venezuelene, s-a reunit ultima dată pe 4 februarie la Ottawa.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Venezuela o putere petroliera care prin curajul unor patrioti acum mai bine de zece ani a reusit sa foloseasca petrolul tarii pentru reducerea saraciei crunte in care se zbatea populatia. Nationalizand o mare parte din rezervele de petrol a reusit in mai putin de 15 ani sa reduca nivelul de saracie de la 60 procente la 16 procente .Ba maimult a inceput sa inspire si alte state sudamericane si chiar sa finanteze la dobanzi avantajoase modelul ei economic sfidand camatarii globali aflati mai ales in SUAIntocmai ca Ceausesc asta a fost picatura care a umplut paharul.razboiul cu VENEZUEL inceput
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108