REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Veste pentru fumători - Aceste țigări au fost INTERZISE de Curtea de Justiție a UE

Veste pentru fumători - Aceste țigări au fost INTERZISE de Curtea de Justiție a UE

Replica API 1 februarie 2019 | 01:09 552

Veste proastă pentru toți românii care fumează acest tip de țigări. Curtea de Justiție a Uniunii Europene a validat interzicerea graduală a acestui fel de țigări, astfel că ele vor dispărea în curând din magazine. Țigaretele aromate și a tutunului aromat de rulat vor fi interizise gradual la nivelul țărilor membre UE, conform directivei antitabac adoptată în 2014, scrie stiripesurse.ro

”Interzicerea în etape la nivelul statelor membre a țigaretelor aromate și a tutunului de rulat a fost validată”, se arată într-un comunicat al Curții de Justiție a UE, scrie Mediafax.

”Legislația Uniunii Europene autorizează validarea în etape și permite consumatorilor de produse cu un grad mare de vânzare o perioadă de timp adecvată pentru a face trecerea la alte produse”, adaugă comunicatul.

Curtea a anunțat decizia în urma unei plângeri a companiei germane, Planta Tabak, care fabrică și comercializează produse derivate din tabac, în special tutun aromat de rulat.

Compania a depus o plângere la Curtea administrativă din Berlin împotriva anumitor dispoziții ale directivei europene cu privire la legislația germană de transport.

Tribunalul a trimis cazul la CJUE, având dubii cu privire la validitatea și interpretarea anumitor dispoziții.

Directiva adoptată în 2014 prevede interzicerea graduală a țigărilor aromate și obligația de a avertiza asupra efectelor fumatului pe două treimi din suprafața pachetelor.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mai au, astia ,multe de interzis? Pe cind aerul,apa, hirtia igienica? Stresul cind or sa-l interzica, sau asta face bine. de dobinzi si preturi nu discuta numeni.Ar fi cazul sa mai lasati uea in pace.
4
0
ce-o sa mai fumeze elevele de la liceul Cernavoda..pacat...stau la poarta liceului si..fumeaza...fumeaza...fumeaza...una se lauda,ca ea fumeaza mai mult decat masa si tasu...ce mare bucurie...acesta este viitorul ROMANIEI...sa ne mandrim cu ei..
10
1
sa-ti dau trabucul meu sa-l fumezi pana la capat !
3
8
Dar mancarea cand o interziceti, ca e mai toxica decat tutunul si copilului nu ii dau tigara dar mancare ii dau.
9
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108