REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Veşti pentru constănţeni: SE MODIFICĂ PREŢUL LA GIGACALORIE!

Veşti pentru constănţeni: SE MODIFICĂ PREŢUL LA GIGACALORIE!

Replica API 16 iulie 2019 | 00:19 2442

Proiectul va intra pe ordinea de zi a şedinţei CLM din această lună. Iată ce declară directorul RADET Constanţa!

Proiectul va intra pe ordinea de zi a şedinţei CLM din această lună. Iată ce declară directorul RADET Constanţa!

Începând cu data de 1 iulie, urmează să fie modificat preţul practicat de RADET Constanţa pentru energia termică destinată consumului populaţiei (casnic) la nivelul de 445,05 lei/MWh (respectiv 517,60 lei/Gcal) inclusiv TVA.

În câteva zile, consilierii locali municipali urmează să fie convocaţi pentru şedinţa din această lună, iar pe ordinea de zi urmează să figureze şi un proiect privind preţul practicat de RADET, după cum urmează:

Iată draftul de proiect, ce se află momentan la stadiul de discuţii în comisiile de specialitate de la nivelul Consiliului Local Municipal Constanţa:

"Art.1 Se stabileşte pretul local practicat de către R.A.D.E.T. Constanţa, începand cu data de 01.07.20 19 pentru energia termică destinată consumului populaţiei (casnic) la nivelul de 445,05 lei/MWh (respectiv 517,60 lei/Gcal) inclusiv TVA;

Art.2 Se stabileşte pretul local practicat de către R.A.D.E.T. Constanţa, începând cu data de 01.07.2019 pentru energia termică destinată consumatorilor noncasnici la nivelul de 522,57 lei/MWh (respectiv 607,80 lei/Gcal) inclusiv TVA;

Art.3 Preţul local prevăzut la art.1 este stabilit conform modalităţii de calcul prevăzută în anexa nr.1, care face parte integrantă din prezenta hotărâre.

Art.4 Preţul local prevăzut la art. 2 este stabilit conform modalităţii de calcul prevăzută în anexa nr.2, care face parte integrantă din prezenta hotărâre.

Art. 5 Începând cu aceeaşi dată preţurile/ tarifele pentru energia termică produsă în centralele proprii, practicate de către R.A.D.E.T. ConstanŢa se stabilesc conform anexelor 3-6, care fac parte integrantă din prezenta hotărâre, după cum urmează: 244,51 lei/MWh echivalent cu 284,36 lei/Gcal fără TVA, pentru producerea şi furnizarea energiei termice din centralele de bloc pe bază de gaze naturale, fără cogenerare, destinată consumatorilor casnici; 286,11 lei/MWh echivalent cu 332,75 lei/GCal fără TVA, pentru producerea şi furnizarea energiei termice din centralele de bloc pe bază de gaze naturale, fără cogenerare, destinată consumatorilor noncasnici; 255,04 lei/MWh echivalent cu 296,61 lei/Gcal fără TVA, pentru producerea, distribuţia şi furnizarea energiei termice din centrale de cvarta l, pe baza de gaze naturale, fără cogenerare, destinată consumatorilor casnici; 302,10 lei/MWh echivalent cu 351,34 lei/Gcal fără TVA, pentru producerea, distribuţia şi furnizarea energiei termice din centrale de cvartal, pe bază de gaze naturale, fără cogenerare, destinat consumatorilor noncasnici".

Contactat de "Replica" de Constanţa, directorul RADET Liviu Dorel Popa an precizat că nu există nici un motiv de panică, în sensul că preţul nu va creşte, ci, dimpotrivă, scade! "OUG 114 din decembrie 2018 a hotărât să se stabilească un preţ fix pentru gazele pe care le foloseşte populaţia şi un preţ 'la liber' pentru non-casnici. Având în vedere această plafonare a preţului pentru casnici, ANRE a stabilit un preţ mai mic pentru casnici, de 246 lei /MWh pentru casnici şi 306 lei pentru consumatori non-casnici. Aceste preţuri sunt cele de pornire de la CET. Concluzionând: CET a coborât preţurile pentru consumatorii casnici, ceea ce urmează să facă şi RADET cu data de 1 iulie 2019. Din calcule, rezultă un preţ al RADET cu 14 lei mai mic, pe MWh, de la 1 iulie, faţă de preţul de până în data de 1 iulie", a declarat Liviu Dorel Popa.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De ce la Buc un ap de 2 cam plateste 150 lei caldura iar noi 400 lei pe luna caldura ?Radet Cta ramine la fel de sistem mizerabil cu noi !
3
0
Pentru centralele de bloc din blocurile anl care au centrala proprie si pe care oamenii care au cumparat apartamentele anl au platit deja cota parte din centrala termica atunci de ce primaria vinde proprietarilor gigacaloria la pret de radet in conditiile in care nu e centrala radet ci e centrala proprietarilor 50 plus 1 din bloc. De ce primaria obliga acei oameni sa plateasca caldura la pret de radet in conditiile in care ei isi produc singuri caldura cu centrala blocului pr gaz. De ce nu se incaseaza doar pretul gazului plus mentenanta?? Hotie pe fatza
6
1
pai zi asa mai livache popa....ma mut inapoi la radet...las gazul...pentru 14 roni chiar renteaza....gata...sa vina iarna cu tevi sparte
4
0
si mai este problema ca RADET a pasuit Asociatiile de Proprietari, adica desi aceste Asociatii de Proprietari incasau banii de la locatari, administratorii de bloc nu predau banii la RADET imediat, isi faceau ei afaceri si se foloseau de acei bani, si uite asa interzierile astea au creat blocaje la RADET, desi majoriatea locatarilor plateau la timp.Trebuia de acum 10 ani sa faceti factura individuala si scapati de intermediarul numit administrator la bloc, si va platea lumea la timp si nu mai aveati probleme,nici acum nu-i tarziu.
1
1
Sfatul meu, daca imi permiteti sa va dau asa ceva, domnilor de la RADET, este sa luati masuri de urgenta! Verificati-i inopinat, fara sa va anuntati vizita la administratorul asociatiei sau la alte persoane la fel de inutile si neimplicate. Zburati-i din post, daca nu-si fac treaba si dorm in timpul serviciului. Sa dispara, ca sunt destui dornici sa le ia locul si sa faca treaba cu responsabilitate. Asta in conditiile in care dvs furnizati apa calda 24h din 24, dupa cum sustineti. Daca nu, veti ramane curand fara musterii. Noi, cei din scara A, am demarat deja procedurile de trecere la gaze.
5
1
Poate o citi si cineva de la RADET si va lua masuri: Blocul LV22 de pe B-dul Lapusneanu, zona Trocadero, are punctul termic chiar in curtea din spate. Este drept, tevile trec pe sub 3 scari de bloc, pana sa ajunga la scara A. Totusi, nu cred ca exista vreo explicatie logica a faptului ca trebuie lasata sa curga apa la robinet, la volum maxim, intre orele 07:30 si 08:05, deci timp de exact 35 de minute, ca sa devina calda! Ar ajunge, in acest timp, apa calda de la Lazu pana la Trocadero. Deci este clar: micii Dumnezei, care pastoresc acest punct termic, dorm la acea ora. Pornesc apa cand vor!
3
0
Mincinosi ! La acelasi consum, fata de luna trecuta, acum au mai,, ciupit " 10 lei.
3
0
Ca nu mai stam o ora sa vina apa calda, ca nu veti mai avea cui sa dati
5
0
Eu iarna platesc la un apartament de 2 camere, 80-120 lei pe luna, cu centrala pe gaz, fata de 5-600 lei cat plateam la ei, fara sa am caldura de acum ! Vine frigul si incep avariile si iar veti sta in frig si fara apa calda, din ce in ce mai des ! Tevile carpite de radet, nu mai rezista mult !
8
0
are dreptate. de ce sa platesti la unii pe care ii cunosti si trec pe langa tine, pe strada, sfidatori, ca si cand ar fi miezul din... soarele galaxiei. mai bine platesti unora, pe care nu ii cunosti, pretul la gaze, stii ca aia sunt de la bucuresti, stii ca atunci cand suni la ei, vorbesc cu respect si nu le mai platesti alora cu caldura prin sistem centralizat vilele de protocol, benzina, salariul sfidator de mare, pierdrile de pe traseu -sa nu te astepti sa le plateasca ei ca nu pot asigura reteaua intacta-, deplasarile prin Sua la simpozioane.. etc.
6
1
centrale de apartament se pun si-n rate, scapati de hotii astia care va praduiesc ca la drumul mare, si nu ar fi nimic ca va fura la pret, dar va da si caldura pana-n luna Mai cand afara este cald, anul asta nu a fost char frig in Februarie si Martie, si ei tot dadeau caldura la greu, isi bat joc de voi, iar apa calda pana vine consumi apa care nici nu o folosesti, la centrala cum dai drumul vine apa calda, si platesti doar ce consumi.
17
1
Dati apa calda imediat ca lumea pune gaze pe ruptelea
16
2
Trebuia desfiintat de mult
33
0
RADET trebuie desfiintat. Sunt prea multe " lipitori" acolo.
44
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920