REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Veterinarii au aflat ce a ucis mistreții găsiți pe plaja din Mamaia

Veterinarii au aflat ce a ucis mistreții găsiți pe plaja din Mamaia

Replica API 31 octombrie 2017 | 01:08 313

Specialiștii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța au finalizat analiza probelor prelevate de la cei doi porci mistreți, găsiți pe 25 octombrie, pe plajă, în zona de nord a stațiunii Mamaia. Probele au fost analizate pentru pestă porcină clasică și pestă porcină africană, în ambele cazuri rezultatele fiind negative.

„În urma examenului anatomopatologic, s-a observat că animalele erau moarte de aproximativ patru - cinci zile. Nu s-au găsit leziuni provocate prin împușcare și nici proiectile. Cauza morții, cea mai probabilă, a fost înecul.

Cadavrele celor doi porci mistreți au fost dirijate către o unitate de neutralizare a subproduselor de origine animală şi a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman şi distruse prin incinerare”, au precizat reprezentanții DSVSA Constanța.

Reamintim că, săptămâna trecută, un constănțean a găsit pe plajă, în apropierea hoteluui Wave, cadavrele a doi porci mistreți, sfâșiate. Cât privește motivele pentru care animalele sălbatice ar fi ajuns pe plajă, departe de habitatul lor natural, Radu Iulian Micu, director al Agenției Județene pentru Pescuit și Vânătoare Constanța ne-a declarat că, cel mai probabil, animalele au fost alertate după ce s-au realizat defrișări în habitatul lor natural. „Pot parcurge și câțiva kilometri într-o noapte. Nu atacă oamenii, doar dacă se simt amenințați”, a precizat Radu Iulian Micu.

F.B.

Citește și: Porci mistreţi morţi şi sfâşiaţi, găsiţi pe plaja din Mamaia

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108