REPLICA ONLINE CONSTANTA

3.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
3.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Viaţa cu „monstrul“ Pavarotti: mâncarea, haremul şi „duşmanii cei proşti“

Viaţa cu „monstrul“ Pavarotti: mâncarea, haremul şi „duşmanii cei proşti“

Replica API 15 august 2020 | 00:00 1430

Luciano Pavarotti a fost apreciat şi îndrăgit, deopotrivă, de iubitorii de operă, dar şi de suporterii de pe stadioane. Deşi a încetat din viaţă acum aproape 13 ani, arta sa e mai vie ca niciodată. Pavarotti omul era, însă, foarte diferit de artistul care a fermecat o lume întreagă, era chiar un „monstru“potrivit unei cărţi scrise de fostul său agent, Herbert Breslin, care i-a fost alături 36 de ani, scrie clickpentrufemei.ro.

Luciano Pavarotti

Herbert Breslin şi Luciano Pavarotti s-au „despărţit“ după o relaţie de proape patru decenii, în 2002, atunci când tenorul a ales să lucreze cu impresarul ungur Tibor Rudas, iniţiatorul proiectului „Trei tenori“. Ulterior, Breslin a scris cartea „Eu şi Regele“, în care a povestit tot ceea ce se întâmpla în spatele cortinei. Volumul este „povestea unui tânăr simplu şi adorabil, care s-a trabsformat într-un superstar agresiv şi nefericit“.

Cartea începe într-o notă sarcastică: „Luciano Pavarotti este expertul mondial în orice. Ştie mai multe decât oricine altcineva despre muzică, medicină, stomoatologie, prostată, îngrijirea copiilor sau problemele legale. Toţi ceilalţi sunt nişte imcompetenţi“. Dezvăluirile nu se opresc aici, iar Pavarotti este portretizat ca un bărbat cu un apetit uriaş pentru mâncare, dar şi pentru femei, având, în jurul său, un adevărat „harem de asistente şi admiratoare“. De altfel, artistul şi-a părăsit prima soţie pentru asistenta Nicoletta (33 de ani). Pe aceasta o numea, potrivit lui Breslin, „preferata mea din harem“.

Fostul impresar era „fascinat“ de apetitul lui Pavarotti şi scria în carte că acesta era obsedat de mâncare. De altfel, de-a lungul carierei, a avut numeroase fluctuaţii de greutate, iar, în total, spune Breslin, Pavarotti s-a îngrăşat şi a slăbit 2.500 de kilograme.

În lumina reflectoarelor, alături de Placido Domingo şi José Carreras, Pavarotti a format unul dintre cele mai apreciate triouri din lume. În culise, însă, îi bârfea şi îi numea „duşmani proşti“ pe colegii săi de scenă.

Dintr-o familie modestă, fiu de brutar, Pavarotti a văzut lumina zilei pe 12 octombrie 1935 şi se spune că a ţipat atât de tare la naştere că toată lumea a spus că va fi cântăreţ. S-a născut în Modena, orăşelul italian care a dat lumii compozitori precum Verdi şi Toscanini, într-o familie care i-a insuflat dragostea pentru muzică. Cânta întotdeauna pe înţelesul tuturor, al publicului şi al criticilor, iar aceast lucru i-a adus o popularitte uriaşă. Datorită lui, suporteri înrăiţi de fotbal fredonau arii de Puccini, căci tenorul italian a cântat şi pe marile scene de operă, dar şi pe stadioane, unde a popularizat acest gen.

Totuşi, în spatele acestor performaţe, se afla un monstru, după cum îl descrie fostul său agent, Herbert Breslin.

Artistul şi-a părăsit prima soţie pentru asistenta Nicoletta (33 de ani), cu care s-a căsătorit în 2003, deşi era o diferenţă de 34 de ani între ei. Pe aceasta o numea, potrivit lui Breslin „preferata mea din harem“. Nicoletta era mai tânără chiar decât cele trei fiice ale tenorului, iar împreună cei doi au mai avut o fiică, Alice.

A fost unul dintre cei „trei tenori“, iar concertele pe care le-a susţinut alături de Placido Domingo şi José Carreras au atras milioane de spectatori şi miliarde de telespectatori. La fiecare concert pe care îl aveau împreună, cei trei tenori câştigau câte un milion de dolari. Totuşi, lui Pavarotti i se părea că meritul e numai al său: „Nici în visele lui nu va avea Placido Domingo o voce ca a mea“. Ca (proape) orice italian, era foarte superstiţios, de aceea, pentru a anu avea ghinion, îşi atingea testiculele, oriunde s-ar fi aflat, mai povestea fostul său manager.

Cartea mai dezvăluie că, atunci când a trebuit să facă un turneu mai lung în China, tenorul italian era atât de îngrijorat în legătură cu ceea ce va mânca încât a ordonat să i se „livreze“ din Europa un restaurant mobil, în care să mânânce doar el.

„Câteodată, era un client grozav. Câteodată, se purta ca şi cum ar fi fost stăpânul lumii, inclusiv al meu. Alteori era un prieten bun şi generos, iar uneori er o adevărată pacoste“, a conchis Herbert Breslin.

Celebrul interpret de operă a încetat din viaţă pe 6 septembrie 2007, la 71 de ani, din cauza unui cancer la pancreas. Herbert Breslin a murit şi el, în 2012.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920