REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Viaţă dulce la Aeroportul Kogălniceanu. Societatea trăieşte doar din subvenţiile statului, administratorii şi-au dublat indemnizaţiile

Viaţă dulce la Aeroportul Kogălniceanu. Societatea trăieşte doar din subvenţiile statului, administratorii şi-au dublat indemnizaţiile

Replica API 14 noiembrie 2016 | 00:04 408

Pe ordinea de zi AGA

Pe ordinea de zi AGA

Administratorii Aeroportului Mihail Kogălniceanu şi-au dublat indemnizaţiile, în condiţiile în care societatea avea la jumătatea anului pierderi de aproape jumătate de milion de lei, iar cea mai parte a veniturilor sunt subvenţii de la stat, întrucât aeroportul este nevoit să-şi sacrifice activitatea comercială civilă în beneficiul armatei americane. O decizie de aprobare a majorării indemnizaţiilor urmează a fi luată de Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) de pe 21.11.2016.

„Având în vedere prevederile art. 8, alin. 3 şi 4 din Legea 111/2016, de aprobare a OUG 109/2011, privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, vă supunem atenţiei în vederea aprobării propunerea de majorare a indemnizaţiei fixe a membrilor Consiliului de Administrare, corespunzător unui cuantum egal cu de două ori media pe ultimele 12 luni a câştigului salarial mediu brut lunar pentru activitatea desfăşurată conform obiectului principal de activitate înregistrat de societate, la nivel de clasă conform clasificaţiei activităţilor din economia naţională, comunicat de Institutul Naţional de Statistică, anterior numirii”, se arată în materialul trimis de Consiliul de Administraţie al aeroportului pentru aprobarea AGA. Potrivit documentului, cheltuielile aferente contractului de mandat, la care se adaugă cele cu asigurări, se vor majora de la 370.268,04 lei în 2016, la 810.350,05 lei în 2017, ceea ce înseamnă o creştere de 218,85%. Aeroportul Mihail Kogălniceanu este condus de un CA alcătuit din Dumitru Nancu (preşedinte), Dan Toader, Eugen Marin, Ion Mădălin Marinescu, Iurin Pancencu, Dan Weiler şi Cristian Carsium Moldovanu.

Dependent de banii bugetului de stat

Într-un alt material trimis de CA în atenţia AGA este prezentat raportul de activitate al administratorilor pentru primele şase luni ale anului. Astfel, aflăm că Societatea Naţională Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu SA Constanţa a raportat la 30.06.2016 venituri totale de 12.849.950 lei şi cheltuieli de 13.315.110 lei, ceea ce înseamnă o pierdere de 465.160 lei. În primul semestru al anului, aeroportul a beneficiat de compensaţii de la stat, pentru serviciul de interes economic general suma de 8.938.990 lei. Subvenţiile de la stat sunt explicate prin rolul strategic jucat de aeroport în relaţia cu SUA.

Astfel, „AIMK a asigurat ducerea la îndeplinire a obligaţiilor de suport civilo-militare necesare instruirii, asigurării prepoziţionării echipamentelor şi dislocării forţelor privind Sprijinul Naţiunii Gazdă (HNS) şi a dezvoltării infrastructurii strategice aeroportuare în conformitate cu HCSAT.

La nivelul AIMK, conducerea executivă şi cea admiistrativă au înţeles şi aplicat corect conceptul NATO privind Sprijinul Naţiunii Gazdă (HNS) respectiv au participat decizional cu forţe proprii la ajutorul civil, acordat pe timp de pace, de către AIMK/România forţelor aliate- SUA amplasate, active sau aflate în trecere pe teritoriul României. Un asemenea sprijin are ca fundament acordurile bilaterale sau multilaterale convenite între autorităţile competente ale naţiunii gazdă/România şi NATO/SUA. Pe baza acestor acorduri, AIMK a dat un răspuns adecvat cerinţelor operaţionale ale armatei SUA, prin realizarea protejării forţelor, asigurarea suportului logistic şi a infrastructurii necesare recepţionării, deplasării şi angajării acestora, astfel s-a creat un cadru esenţial pentru capacitatea de susţinere a dislocării forţelor şi echipamentelor”, se arată în materialul întocmit de CA.

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108