REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Viceprimarul Costin Răsăuţeanu, printre primii testaţi pentru HIV, hepatita virală B şi hepatita virală C

Viceprimarul Costin Răsăuţeanu, printre primii testaţi pentru HIV, hepatita virală B şi hepatita virală C

Replica API 22 noiembrie 2016 | 00:15 228

Acţiune în parteneriat cu Fundaţia Baylor Marea Neagră

Acţiune în parteneriat cu Fundaţia Baylor Marea Neagră

Fundaţia Baylor Marea Neagră a demarat, în parteneriat cu Primăria Municipiului Constanţa, o acţiune prilejuită de „Săptămâna Europeană a Testării”. Timp de trei zile, echipele Baylor testează aparatul administrativ pentru HIV, hepatita virală B şi hepatita virală C.

„Sprijinul Primăriei Municipiului Constanţa este extrem de important pentru Fundaţia Baylor Marea Neagră. Dorim ca locuitorii Constanţei să înţeleagă faptul că primul pas pentru o viaţă îndelungată este cunoaşterea stării de sănătate. Testarea reprezintă acest prim pas. Baylor oferă consiliere pre-testare, testare gratuită, dar şi sprijin în eventualitatea unui rezultat nedorit. Ne bucurăm că administraţia publică locală ni s-a alăturat în această acţiune”, a declarat Ana-Maria Schweitzer, directorul executiv al Fundaţiei Baylor Marea Neagră. Printre primii testaţi la acţiunea organizată împreună cu Primăria Constanţa a fost chiar viceprimarul Costin Răsăuţeanu.

„Acţiunea organizată de Fundaţia Baylor Marea Neagră este binevenită şi ne bucură faptul că angajaţii Primăriei au fost receptivi şi au venit la testare. Am fost printre primii testaţi, dorinţa mea fiind să îmi încurajez colegii să răspundă apelului Baylor”, a mai spus viceprimarul Răsăuţeanu. „Sloganul Săptămânii Europene a Testării este: testare, tratament, prevenire. În acest an organizăm sesiuni speciale de testare cu scopul de a ajuta comunitatea să fie conştientă de starea de sănătate, pentru că doar aşa pot lua decizii corecte în privinţa tratamentului si a prevenirii transmiterii”, a declarat Mihaela Bogdan, coordonator al Programului de Consiliere şi Testare Gratuită.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108