REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Victor Ponta: Trebuie o restructurare radicală a Guvernului și a Administrației publice

Victor Ponta: Trebuie o restructurare radicală a Guvernului și a Administrației publice

Replica API 12 iulie 2019 | 02:13 392

Președintele PRO România, Victor Ponta vine cu soluții după ce sociologul Marian Pieleanu a declarat zilele trecute în cadrul unei emisiuni TV că PSD nu are nicio șansă să intre în turul II al alegerilor prezindențiale în cazul în care conducerea Partidului Social Democrat alege a doua personă de pe lista din sondaje.

Acesta a postat pe pagina sa de socializare soluțiile care ar ajuta la o schimbare.

”De ce sunt vești proaste? Eu zic că sunt vești bune; poate au efectul necesar - se trezesc și liderii PSD din negarea realității și revin până la urma cu picioarele pe pământ (se pare că “dușul rece” din 26 Mai le-a trecut și multi au început iar să “fumeze etnobotanice”)!

1. Trebuie o restructurare radicală a Guvernului și a Administrației publice (nu mai merge tot cu schimbări de oameni - “pleacă Popescu și vine Ionescu”) / mai puține ministere, mai putțne agenții, mai puține deconcentrate, mai puțini șefi, mai puțini numiți de la Partid, zero influență a politrucilor în funcționarea Companiilor Naționale (vezi dezastrul făcut de politrucul Cuc la Tarom și Aeroportul Otopeni)!

2. Trebuie oprite împrumuturile costisitoare și banii publici cheltuiți doar pentru cheltuieli curente care ne duc la faliment (metoda “Vâlcov - Teodorovici“ ) - banii trebuie investiți în infrastructură, sănătate, educație și digitalizare

3. Trebuie încurajate producția și exporturile pentru a stopa catastrofa deficitului balanței comerciale (anul acesta în primele 6 luni am trimis în alte țări 8 miliarde de euro din banii noștri)

4. Depolitizarea ANAF, oprirea scutirilor și exceptiilor, impozitare și taxare diferențiată pe model european (vezi Germania sau Austria)

5. Deciziile politice luate transparent și prin consultare cât mai largă ( gen Alegeri Preliminare deschise) - NU prin ședinte de CEX, sondaje plătite și mâncătorii “pesediste”

Noi la ProRomania am înțeles această nevoie absolută de schimbare radicală - și așa construim viitorul / cei de la PSD se mint singuri și se sinucid - cei de la PNL și USR se bat doar pe funcții și candidaturi fiind multumiți să castige doar pe votul CONTRA și să se facă iar de râs ( cum au facut în 2016)!”, a scris Victor Ponta.

L.M.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ponta baiete , acum vrei sa-l faci candidat la presedintie pe marele curvar ,batrin si senil Tariceanu ? Asta are dosare penale si se prevaleaza de imunitatea oferita de voi toti . Aparati spagarul asta e deviza ta.
0
0
Pai futuva-n kur sa va f-ut de muhaiele penale! Cine-a facut ma asa armata de bugetarii si cine le-a umplut sacii cu bani, nu voi ma panarame penale ce sunteti! PENSIILE SPECIALE si toate specialitatile date la toti trantorii , nu voi le-ati inventat si-ati topit bugetul tarii inconstientilor!!! Duceti-va sa nu mai auzim de voi macar 20 de ani de-acum incolo, BLESTEMATILOR! Din cauza voastra ne-au plecat noua copii din tara ca nu mai avea nimeni loc de cozile voastre de topor angajate numai la stat si pe salarii de ;jde mii de euro...4% la un loc PSD &ALDE!!! Poate chiar mai putin!
2
0
Scoaterea pensionarilor care s-au reangajat la stat. ocupa locul unor tineri care vor sa munceasca
3
0
daca ma-ta nu sugea pula arabilor nu mai vorbeai asa . Acum sa se duca ma-ta la patronas sa-i dea la muie in loc de salariu ! ....noi stam bine pe scaune , pleaca cei cu varsta de pensionare ! tu , tot prost si sarac ramai .
0
1
Despre banii publici cheltuiti sa-ti serbezi ziua de nastere pe Arena Nationala in stil Impuscatu ,n-ai nimic de zis ?
3
0
pula cu urechi vorbeste sa nu taca ,,el s-ia angajat toata familia .
7
0
multi bugetari inutili, trebuie o restructurare masiva, unii nici nu stiu ce fac pe acolo
6
0
cu doua calculatoare, un formular de imputernicire si un cont in banca toate cozile si personalul care mananca banii degeaba dispar, dispare si vila si masinuta si functionarasul se duce la munculitza, la patronas pe minimul pe economie
6
1
Reducerea personalului bugetar cu cel putin 20% va fi benefic pentru intrega populatie. Anularea pensiilor speciale date in mod arbitrar la diverse categorii de salariati.
7
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108