REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 10 Mai 2024
Anul XX Nr. 6725
18.4° Constanța Vineri, 10 Mai 2024 Anul XX Nr. 6725
 

VIDEO. Cabinetele medicale școlare de stomatologie din Constanța sunt RENOVATE!

VIDEO. Cabinetele medicale școlare de stomatologie din Constanța sunt RENOVATE!

Replica API 20 septembrie 2018 | 01:01 663

Cabinelete medicale școlare de stomatologie din municipiul Constanța sunt modernizate. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Serviciului Public de Asistență Socială (SPAS) Constanța. Lucrările au început deja, de săptămâna trecută, iar în două luni vor fi renovate toate cabinetele medicale școlare stomatologice.

Potrivit reprezentanților SPAS, sunt executate lucrări ample de reparații, pornind de la zugrăveli interioare, înlocuirea gresiei și a faianței, a instalațiilor electrice, sanitare și termice, inclusiv montarea unui covor antibacterian în fiecare cabinet medical.

După renovare, cabinetele medicale școlare de stomatologie vor fi dotate cu aparatură medicală nouă. De altfel, SPAS Constanța a publicat un anunț de consultare a pieței, pentru determinarea valorii estimate pentru achiziția de instrumentar medical, iar propunerile financiare pot fi transmise pe email achizitii@spas-ct.ro până în după amiaza zilei de 20 septembrie a.c..

Menționăm că la nivelul municipiului Constanța sunt 14 cabinete medicale școlare de stomatologie, în următoarele unități de învățământ: Colegiul Național Mihai Eminescu, Colegiul Național Pedagogic Constantin Brătescu, Liceul Teoretic Decebal, Liceul Teoretic George Călinescu, Școala Gimnazială nr.7 Remus Opreanu, Colegiul Tehnic Tomis, Școala Gimnazială nr.6 Nicolae Titulescu, Școala Gimnazială nr.12 B.P. Hasdeu, Școala Gimnazială nr.10, Liceul Teoretic Ovidius, Școala Gimnazială nr. 16 Marin Ionescu Dobrogianu, Liceul Teoretic Lucian Blaga, Grupul Școlar Miron Costin și Universitatea Ovidius.

Câte cabinete școlare de stomatologie mai sunt în județul nostru

Atât în ceea ce privește cabinetele medicale școlare, cât și cabinetele medicale școlare de stomatologie, se constată că rețeaua este pe cale de dispariție. Astfel, potrivit evidențelor Ministerului Sănătății, în județul Constanța sunt 16 cabinete medicale de stomatologie în școli, dintre care cele 14 din municipiul Constanța, cu 15 medici stomatologi, unul la Năvodari și unul la Mangalia.

„Deși în unele județe autoritățile locale s-au implicat în înființarea și dotarea cabinetelor stomatologice din unitățile de învățământ, situația stomatologiei școlare rămâne cu un deficit foarte mare la nivelul întregii țări, existând județe în care nu există deloc cabinete stomatologice școlare, deși acestea reprezintă singura modalitate de acordare a asistenței stomatologice gratuite copiilor și tinerilor”, au afirmat doctorii de la Societatea Medicilor din Colectivitățile de Copii și Tineret.

F.B.

Citește și: Medicina şcolară la Constanţa, cu un picior în groapă

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
194341463540
5/49
302723465
joker
2345344389