REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
14.2° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

VIDEO. Podul de la Butelii, DESCHIS TRAFICULUI PE AMBELE SENSURI!

VIDEO. Podul de la Butelii, DESCHIS TRAFICULUI PE AMBELE SENSURI!

Replica API 1 decembrie 2018 | 00:17 680

În dimineața zilei de vineri, 30 noiembrie a.c., podul de la Butelii sau Pasajul Cumpenei, cum este denumirea lui oficială, a fost redeschis traficului rutier, pe ambele sensuri. Anunțul a fost făcut, joi, 29 noiembrie a.c., de primarul Decebal Făgădău, cu mențiunea că lucrările de reparații nu au fost încheiate, ci pasajul a fost redat traficului rutier ca un test, pentru a se constata cum se comportă zona reabilitată în condiții de trafic, iarna.

Lucrările la pasaj au început în luna aprilie 2017 și au tot fost prelungite. Primarul Decebal Făgădu a explicat cum au decurs lucrările, dar și cu ce probleme tehnice au apărut. Lucrările de reabilitare și modernizare nu au fost încheiate, dar s-a luat decizia redeschiderii traficului rutier, pe ambele sensuri, pentru a se constata cum se comportă pasajul, în special partea reabilitată, pe timp de iarnă, în condiții de trafic rutier.

„Vin în fața dvs. pentru a discuta un subiect de interes pentru oraș, privind Podul de la Butelii, sau așa cum se numește el oficial, Pasajul Cumpenei. După cum probabil știți, urmare a unei licitații publice, un consorțiu constănțean format din Mobitom SA și Siebol SRL, subcontractant Ante Prima Serv a câștigat această licitație și am semnat un contract în valoare de 8,3 milioane de lei pentru reabilitarea și modernizarea Podului de la Butelii. În luna aprilie a lui 2017, mai exact în data de 5 aprilie, am semnat ordinul de începere pentru lucrările de pe șantier. Întrucât nu mi-am dorit să strangulăm total circulația pe acest mod important de comunicație al nostru, am luat hotărârea să închidem doar jumătate de pasaj și să restricționăm traficul, lăsând din două benzi pe sens, doar câte o bandă pe sens. Din acel moment, au început lucrările, s-au făcut decopertări, s-au scos șinele de tramvai, dar totodată au apărut niște probleme de natură tehnică. Am emis ordin de sistare a lucrărilor din două motive. Pe de o parte, pentru că venise sezonul estival și nu mi-aș fi dorit ca lucrările la șantier să sugrume și mai mult traficul din zonă și, pe de altă parte, pentru a căuta o rezolvare în vederea depășirii problemelor de natură tehnică. După revizuirea proiectului tehnic de către proiectant - și aici aș vrea să fac o mențiune, proiectantul este același ce a lăsat „moștenire” Constanței, dacă vreți, trei pasarele, cele cu care ne mândrim în stațiunea Mamaia, de la Satul de Vacanță, de la Cazino și din dreptul hotelului Rex. Revenind, i-am solicitat proiectantului să refacă proiectul tehnic în concordanță cu ceea ce găsisem în teren. Proiectul tehnic a fost adaptat, pus în concordanță cu realitățile din teren, lucru ce a necesitat, de asemenea, o nouă aprobare din partea Consiliului Local Constanța. În acest răstimp, constructorul nu a stat și a lucrat la confecționarea parapeților, la procurarea materialelor necesare, pentru a recupera timpul.

Fac o mențiune, contractul este pentru 365 de zile, de lucru efectiv. Din această perioadă nu am consumat, în total, mai mult de 60%, astfel că ne rămâne aproximativ 40% din ele.

În anul 2018, tot în luna aprilie, am dat un nou ordin de începere, după ce s-au rezolvat problemele de natură tehnică. După ce s-a aprobat proiectul tehnic prin hotărâre de Consiliu Local, iar constructorul a început lucrările la pasaj. Evident că și la vedere, dar foarte mult sub pod, pentru că au fost multe lucrări de consolidare, sub pod, tocmai de aceea îi înțeleg pe cei care îmi reclamau că nu se lucrează într-un ritm foarte alert deasupra, dar îi asigur că dedesupt se lucra într-un ritm alert. După ce lucrările se îndreptau într-un sens, cum să vă spun, bun, a fost turnat primul strat de asfalt, cel de uzură. Ne-am lovit de o nouă problemă tehnică: din loc în loc, izolat, au apărut niște dâmburi care ulterior s-au transformat în mici gropi.

Pentru că nu mi-am propus să irosesc banii constănțenilor și tocmai pentru că, dacă tot am întârziat atât și o perioadă scurtă nu mai contează, am luat hotărârea de a-i solicita constructorului, dirigintelui de șantier și proiectantului să preleveze carote din materialul asfaltic, să ne asigurăm că noi facem o lucrare de bună calitate. Sau dacă nu este de bună calitate să decopertăm și să turnăm un nou covor asfaltic. Rezultatul analizelor în două laboratoare distincte a fost că materialul asfaltic este de bună calitate. Dar cu toate acestea, ca o măsură de prevenție, i-am solicitat constructorului să deschidem pasajul rutier și să vedem cum se comportă în condiții de trafic și pe durata sezonului rece. Tocmai de aceea, începând de vineri, 30 noiembrie a.c., Pasajul Cumpenei, Podul de la Butelii, așa cum îl cunoaștem cu toții, va fi redeschis la fel ca înainte de reparații: câte două benzi pe sens. Jumătate pe partea reabilitată, iar jumătate pe partea ce urmează să fie reabilitată. Fac mențiunea că lucrarea nu este finalizată pe această jumătate de pasaj. Facem acest test în condiții reale de trafic tocmai pentru a vedea cum putem să îmbunătățim proiectul pentru etapa a II-a. Vreau să vă spun că pe șantier lucrările sunt într-un stadiul de 43%, în realitate cu confecțiile metalice, cu achiziționarea corpurilor de iluminat, borduri și toate materialele necesare, suntem într-un stadiu mai avansat. Am certitudinea că de îndată ce va încheia sezonul rece, undeva în primăvara anului viitor, vom păstra deschis sensul nou și vom lucra la sensul ce urmează să fie reabilitat și că în cursul anului viitor vom finaliza această lucrare. Subliniez: aceste test pe care îl facem în condiții reale de trafic este pentru a conserva interesul constănțenilor, pentru a nu cheltui bani, pentru a face o recepție în pripă, iar după ce finalizăm lucrarea să fim nevoiți să reparăm ceea ce tocmai am reparat. Îmi cer scuze pentru disconfortul creat în zonă, știu că este o zonă extrem de aglomerată, sper ca până în primăvară acest disconfort să fie eliminat. Vor fi restricții de viteză pe partea nouă a pasajului, așa cum este firesc, dar vă asigur că am luat toate măsurile ca circulația să fie în condiții optime”, a transmis primarul Decebal Făgădău constănțenilor.

Sursă video: Primăria Constanța, Facebook

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si zi asa: inceput in aprilie 2017. Timp efectiv de executie 365 de zile. In perioada in care toata lumea vedea ca nu se face nimic la el, tu zici ca aia erau sub pod si munceau cu spor pe dede-supt. Dar xhiar si asa, au folosit doar 60 la suta din zilele necesare finalizarii. Deci desi aveau 365 de zile sa il termine si au mai adaugat 7 luni la asta, tot nu au folosit decat 60 la suta muncind si deasupra si sub. Bai ospatarule, condensarea timpului cica merge. Dar doar la viteza luminii. Iar asta e viteza cu care vei zbura tu din scaunul de primar la alegeri.
3
0
Povesti ordinare
3
0
Te-n gura fagaboule, ce plm ai asteptat atat sa-l deschizi? Era gata de vreo doua luni! Tu-ti MM , vrei sa-ti faci campanie? Bai sclavetule, nu o sa o sa te desprinzi de stadiul de sluga!
5
0
cronometrele pe semafoare ba spagarilor si inutililor.CRONOMETRELE INAPOI SA STIM CUM NEGOCIEM VITEZA RESPECTIV FRANAREA.sau aveti intelegeri cu servisurile,spitalele si vreti sa aiba militienii motiv de amenzi?ca si asa traim in AFRICA ALBA.
8
0
PT BOUL CU SEMAFORUL SA.TI BAGI IN FUND UN SAFOR, LOCUIESC IN ZONA SI COADA LA SC 8 E VECHE, INVATATI SA MERGETI PRINS SENSURI SAU CAND VEDETI ATATEA MASINI VA VINE SA DATI IN MANSALIER
8
4
contract pe 365 de zile de lucru efectiv e o tampenie care nu stiu cat este de legala. 365 de zile de lucru efectiv se pot face in 365 de ani daca se lucreaza o zi pe an. care este termenul de finalizare al lucrarii??
10
0
Eu stau in cartierul Bratianu, implicit merg destul de des la Cora. Pot spune sincer ca s a lucrat doar cateva zile pe sub pod: au dat cu o solutie si cam atat.. Lucrari de consolidare eu nu am vazut. Plus ca: acolo sunt sinele de tren, ar fi trebuit niste schele, niste utilaje, ar fi fost mai mult decat vizibil daca se lucra "de zor" pe sub pod. Concluzie: Bai, Fagadau, esti un bou!
22
1
Japonezii au refacut podurile si drumurile afectate de Tsunani in cateva zile, noi avem nevoie de cativa ani pentru o reparatie de kkt. Se fura mult in tara asta. Firmele profesioniste nu au loc de hotii bagati pe la partide.
26
1
Ba voi chiar sunteti jeguri daca nu va multumiti nici cu atat mutati va naibii din Constanta,undeva unde este mai bine!!Duceti va voi si rezolvati le pe toate daca sunteti asa de autostiutor
2
26
Semafor in sens sa fluideze coada de la scoala 8
3
10
Jeguri ordinare !!! Constantenii merita mai mult. Nu mai furati atat sibfaceti ceva util si repede nu in 10 ani!
25
1
La coborarea de pe pod, spre zona industriala, este o portiune mica lipsa din asfalt,in care ti tai cauciucurile!
12
1
s-a lucrat 4 luni, s-au incasat bani pentru 2 ani. asta pe un singur sens de mers; urmeaza celalat
21
2
Aceasta stire este un pamflet si trebuie tratat ca atare
25
1
Primarul plii..mobitom si sielbol firmele de casa ale primariei si cjc..au dat drumul la pod ca urmeaza anul electoral.cine o mai vota psd sa ramana fara maini
26
4
Cesusescu l a facut in doi ani voi in trei ???????furati D le Primar
22
2
Circ marca PSD!
27
3

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108