REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

VIDEO! Scandal în Parlament! Cîțu: „Eliberăm bugetul de furtul PSD-ist”. Ciolacu: „Chiar nu îți e rușine?”

VIDEO! Scandal în Parlament! Cîțu: „Eliberăm bugetul de furtul PSD-ist”. Ciolacu: „Chiar nu îți e rușine?”

Replica API 1 martie 2021 | 16:43 3084

Parlamentarii PSD le-au oferit luni, premierului Florin Cîțu și președinților Camerei Deputaților și Senatului, Ludovic Orban și Anca Dragu, câte o păpușă din plastic, ca formă de protest față de decizia Guvernului de a bloca dublarea alocației de stat pentru copii.

În plenul reunit al Parlamentului au început dezbaterile pe bugetul pentru anul 2021. Din cele peste 3.000 de amendamente depuse la buget în comisiile de specialitate nu a fost adoptată nicio cheltuială în plus. În plen a venit și prmierul Florin Cîțu pentru a susține proiectul.

„Astea sunt papusile pe care le-ati manevrat voi 30 de ani”, a zis Ludovic Orban. Angajatii Camerei Deputatilor au luat păpușile-bebeluș de pe pupitrele oficialilor puterii. „Ma puneti in situatia sa le cer chestorilor sa repuna ordinea. Lasati circul deoparte”, a adăugat Orban.

„A-lo-ca-tii, a-lo-ca-tii, a-lo-catii, au strigat parlamentarii PSD”, premierul oprindu-se din discurs din cauza zgomotului creat.

„Nu ati depășit varsta copiiilor. Stiam ca alocatii sunt pentru copii, nu pentru parlamentari, asta este”, a replicat Florin Cîțu. „Veti primi alocatia dar trebuie sa va inscrieti la scoala”, a adăugat Cîțu, scrie digi24.ro

S-au încheiat dezbaterile generale pe proiectul de buget. Parlamentarii vor dezbate amendamentele depuse, urmând că marți să fie dat votul final. În plenul reunit al parlamentului, premierul Florin Cîțu a prezentat bugetul și a atacat PSD despre care a spus că „a furat” 30 de ani bani publici. „Chiar nu îți e rușine să vii să ne spui că noi furăm? Bugetul este o rușine pentru România”, a fost replica liderului PSD, Marcel Ciolacu.

ACTUALIZARE 18:00 Alfred Simonis (PSD): „Am înțeles eu greșit de la doamna Chichirău, sau doar Barna, Ion și Năsui sunt integrii în Guvern? Am remarcat la domnu Cîțu niște glumițe despre alocații. Nu știu dacă aveți copii, sau dacă înțelegeți nevoile oamenilor de rând. Asistăm la apogeul unui guvern fără viziune. Ați venit după două luni de întârziere cu un buget al austerității. Le spuneți pensionarilor că nu aveți bani pentru pensii. Acei oameni sunt părinții și bunicii noștri. Le spuneți copiilor că nu aveți bani pentru alocații tocmai acum când părinții sunt în șomaj tehnic. Apropo domnule Orban, a învins domnul Cîțu în privința amedamentului cu gratuitatea studenților? Ați vrut să îl susțineți și nu l-ați mai susținut. Nu aveți bani pentru toate astea dar aveți bani pentru baronii PNL. Dați bani ca să vă voteze la Congres. Ce treabă au românii cu bătălia dintre Orban și Cîțu?”

ACTUALIZARE 17:50 Cosette Chichirău (USR PLUS): „USR PLUS este garantul integrității în acest guvern, este garantul reformelor. Este garantul reformelor în Justiție. Vă promitem că USR PLUS va susține aceleași principii și măsuri și la guvernare și în opoziție. PSD a avut ocazia să facă lucrurile pe care acum le cere. Nu le-a făcut. Asta se numește ipocrizie. Avem un buget corect, bazat pe investiții. Noi privim dincolo de acest an. Ca orice guvern responsabil ne uităm pe termen mediu și lung. Vom investi în spitalele regionale. Noi suntem guvernul care va deschide primele șantiere pentru autostrăzile Moldovei. În următorii 4 ani vom investi aproape 2 miliarde în irigații. Scoatem țara din pandemie. Acesta este guvernul care a pus România în topul vaccinării. Această coaliție de guvernare este puternică. Cu acest buget transmitem că știm care este direcția corectă și avem curajul să ducem România în acea direcție.”

ACTUALIZARE 17:45 Florin Roman (PNL): „V-am ascultat stimați colegi de la PSD și vă întreb: unde ați fost în ultimii 7 ani? Nu cumva dumneavoastră ați guvernat România? Nu voi ați lăsat România fără stocuri de medicamente? Singurul politician român condamnat de o instanță românească pentru că a furat bani de la copii este șeful dumneavoastră, Liviu Dragnea, care acum se odihnește în pușcărie pentru că a furat bani de la copii. Cum să vorbești de buget de austeritate când cheltuielile sunt cu 20 de miliarde mai mari. Sunt bani mai mulți pentru pensii față de anul trecut. Alocațiile continuă calendarul de majorare. Dacă s-ar fi confiscat averea lui Dragnea, probabil erau bani și pentru majorarea alocațiilor. Ați afirmat într-un mod mincionos că administrațiile locale sunt subfinanțate în anul 2021. Fals. 90% din sume sunt asigurate pentru finanțarea cheltuielilor sociale. Niciodată nu am văzut amendamente depuse de PSD atât de prost scrise. PSD a politizat împărțirea pe criterii politice a banilor publici. Aveți peste 3.600 de proiecte locale finanțate de la bugetul de stat și alte peste 1.000 de proiecte care așteaptă să fie incluse pe lista de la CNI. Știu că nu vă place adevărul, însă vă mai spun că un singur amendament ar fi trebuit să rezolve banii pentru alocații: confiscare extinsă a banilor din infracțiuni comise de liderii PSD.”

ACTUALIZARE 17:35 Alexandru Rafila (PSD): „Ne aflăm într-un moment în care am depus amendamente pentru Sănătate și Educație. Trebuie să asigurăm drepturi constituționale, acces la învățământ și sănătate. În Sănătătate și Educație nu disctutăm despre cheltuieli, ci despre investiții. Îmi pare rău că domnul prim-ministru nu a putut să depășească un stereotip, s-a referit doar la PSDD, la greaua moștenire. Ar fi trebuit să plecăm de la premisa că măcar 1% din amendamente sunt bune. Dar toate au fost respinse. În comisii a fost un simulacru de dezbatere. Guvernul trebuie să accepte amendamentele de bun simț ale opoziției.”

ACTUALIZARE 17:30 Diana Șoșoacă (independeți) „În ceea ce privește acest buget mă gândeam de ce nu luați de la televiziuni să dați la copii, la alocații. Doamna Turcan încheie protocol cu reprezentanții minerilor care are trei infracțiuni. Aud aici numa nonsensuri cu privire la un buget de care habar nu aveți. Opriți starea de urgență cum a făcut Cehia și vedeți că o să meargă România mai bine. Domnule Ciolacu vă aștept la manifestația din 7 martie, dar vedeți că noi nu purtăm mască.”

ACTUALIZARE 17:20 Miklos Zoltan (UDMR): „ Bugetul de stat este un prim pas în procesul reformării țării. Se pune accent pe atragerea de fonduri UE, sunt bani pentru investiții și dezvoltarea infrastructurii. Este un buget în care investițiile sunt mai mari și cheltuielile mai chibzuite. Nu e un buget de austeritate. Acest buget și-a propus să investească și nu taie nimic. Suntem în criză sanitară și economică și trebuie să fim buni gospodari cu avutul nostru. Trebuie să investim chibzuit.”

ACTUALIZARE 17:15: Sorin Grindeanu (PSD): „Am văzut cum ați încercat să prezentați bugetul în culori mai vesele. Sunteți disperați că eticheta de buget al austerității s-a lipit de voi și încercați să o curățați. Nu aveți nicio șansă. Românii nu o să uite că i-ați sacrificat pe copii, pe cei cu pensii mici, salariații, pentru a vă proteja clientela politică. Ați lăsat în buget fonduri pentru a vă îndestula clientala politică de partid. Nu le puteți explica de ce înghețați salariul minim dar nu vă atingeți deloc de evaziunea fiscală uriașă.”

ACTUALIZARE 17:10 George Simion (AUR): „Asta e țara lui impozit Vodă, la noi toți perceptorii sunt la modă, nu mai avem nici școli, nici spitale, dar tot plătim la taxe infernale. Ați vorbit despre bugetul României și în ultimele zile am stat între acești pereți goi pentru a aduce amendaemnte. 3.466 de amendamente depuse, 3.466 respinse. Ne jucăm de-a parlamentarismul. Ne facem că facem. Nu e corect față de o țară care nu are școli și spitale și nu mai produce nimic. Domnul Cîțu, vorbeați de PSD, dar 380 de milioane îi împărțiți tot la PNL, USR și UDMR. Asta nu e tot populism? Banii de la partie de ce nu îi tăiați? Votăm bugetul dacă tăiați banii de la partide. Noi cei de la AUR nu vrem acești bani, nu vrem 4 milioane de euro.”

ACTUALIZARE 17:05 Claudiu Marinel Mureșan (USR PLUS): „Datoria noastră a tuturor este să ne asigurăm că felul în care se elaborează bugetul corespunde nevoilor actuale. Acum chiar trebuie să stopăm măsurile populiste. Suntem obligați să fim responsabili și onești. Să fim realiști în estimările bugetare și să ne asigurăm că cifrele refletă realitatea. Este un buget al responsabilității. Haideți să fim onești și responsabili. Am parcurs la comisie 3.600 de gogoși, iluzii vândute oamenilor. Nu v-ați oprit din a promite oricui orice. Cu cinism și fără acoperire.”

ACTUALIZARE 17:00 Bogdan Huțucă (PNL): „Bugetul a fost construit cu multe provocări. Guvernul a fost constrâns să găsească resurse financiare și să demareze un amplu proces de consolidare a finanțelor țării. În ciuda contextului intern și internațional dificil, bugetul acoperă toate obligațiile financiare ale statului român. Guvernul nu a majorat niciun impozit și nicio taxă. Fac această precizare pentru că în anii 2018-2019 proiectele de buget au avut majorări de fiscalitate care au afectat puterea de cumpărare a românilor.”

ACTUALIZARE 16:50 Gabriela Firea (PSD): „ Discursul domnului Cîțu a fost unul politic. Nu am ce să dezbat cu domnia sa. Mă așteptam să folosească mai des cuvântul investiție. Haideți să muncim pentru popor. Femeile vor fi foarte fericite dacă veți vota amendamentul care prevede majorarea alocațiilor.”

ACTUALIZARE 16:45 Marcel Ciolacu (PSD): „Domnule prim-ministru, un mincinos mai patologic decât dumneavoastră nu cred că am cunoscut. Sunteți la guvernare de un an și jumătate. Ați fost ministru de finanțe pe timpul domnului Orban. Știți foarte bine că sunt nepoatele, amantele și politrucii dumneavoastră în statul român. Am înțeles că PSD fură din buget. Îmi aduc aminte de UNIFARM. Nu PSD ținea oamenii în casă în timp ce voi furați. Chiar nu îți e rușine să vii să ne spui că noi furăm? Bugetul este o rușine pentru România. Eu, domnule Cîțu, nu mă așteptam să veniți cu un buget care să încalce legea. Vă spun direct: faptul că Guvernul continuă să împartă bani discreționar, în funcție de interese politice, acest lucru este o infracțiune. Cum să pedepsiți oameni și administrații locale că nu ați câștigat acolo alegeri? Dacă nu le alocați bani, măcar nu îi puneți să plătească taxe.”

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Tupeu si nesimtire maxima la acesti psd-isti care efectiv au ingropat tara!
1
1
Hotii striga..hotii
3
0
Vezi Ioane ca toti au fost rand pe rand la guvernare.Orban betivul la cate ministere a fost mafiot? Atunci fmm de slugoi ia muie cu diaree.mm de lingau neomarxist.sa iti dau momitele in cavitatea orala
0
2
USR si PNL sunt cea mai toxica combinatie pt bugetul Romaniei. Balbaitul ala tupeist de Cutzu Cutzu s a combinat cu betivul de Sica Mandolina si imbogatitul din contracte cu statul Habarna
0
1
fenomenal cat tupeu au nesimtitii care au furat tara 30 de ani, hotii nenorociti din psd, inventatorii pensiilor speciale si ale sporurilor inchipuite gen spor de praf, de antena, de calculator! batuti cu pietre merita astia din psd!
3
2
Pizdisti au inceput sa scoata capul.. Sunt precum penisul... Futuva in gat...Tot pe masuri populiste mergeti idiotilor? Ca sa stati la ciolan sunteti in stare de orice.. Nu conteaza cine si ce plateste... Voua sa va intre banutii in buzunar.... Futuva in gat... Muie psd...
9
4
MUIE MALARIA GALBENA SI TUTUROR VOTANTILOR SI SIMPATIZANTILOR SAI
7
9
Pentru cel de la ora 20:16. Tu esti singurul card ne sugi pula becontenit si nu mai vorbim nebunule de limbile tale aspre care ne linge cacatul si ne sugi maduva din coaie noua si la tot partidul de cacat al ro.de dementi mintali ca tine si ceausescu avem nevoie
4
8
care te-a cacat cam prost.nu m ai posta ca vaca pentru 50 de bani,du-te inapoi pe centura unde ti-am facut practica si ti-am aratat cum se suge pula , produ ceva bani ca suntem ata in cur si dupa aia treci la cotet.
4
10
sa fim realisti, faptul ca nu a luat treapta a doua, nu este ce spuneti voi, poate a invatat dupa aia ca nu au intrat zilele in sac, sunt atatia profesionisti medici ingineri etc care nu au luat admiterea din prima asa cum au fost echipe care nu au castigat campionatul intern dar au castigat liga campinilor. Totusi Catu e paralel gestionarea economiei tarii. Poate se pricepe la speculatii economice sau altceva. Oricum locul lui nu e ca ministru de finante sau prim ministru! Aici e doar o sluga sau marioneta!!!
7
14
Condusi de afara
9
11
Nu ai fost in stare sa promovezi treapta a 2-a
7
12
Pentru limba romana apasa tasta 1. Daca tot esti jmecher mergi la Radu Cristian in audienta.dar nu esti decat un papleaca de tastatura. In ceea ce priveste articolul..... circ ieftin marca inregistrata psd.dupa 30 ani de furt din banii publici acum fac circ.vai mama lor de distrusi
9
6
Sa cazi examenul de treapta, pana in 89, insemna automat inscrierea la scoala profesionala si eventual, la finalizarea acesteia, inscrierea la liceu la seral. In cazul lui Catu s-a facut o ilegalitate crasa, prin transferul de la scoala profesionala la liceu, in clasa a XI-a. Iata cine isi bate joc de poporul roman! Mai suportam?
19
15
Antonoc cap de floc , treapta a doua pe vremuri era ceva! Putin importa ce note avea la scoala comunistoizilor. Ce faci cu dejectiile facultatilor postdecembriste din era democratica originala a mumiei vii iliescu sloboz ion? Altceva vreau sa zic! Labagiule mangalistanului ,radu cacat uscat cristian, fute padurea comorova dupa bunul place! Cine are intrare la catzu repetentul sa.i atraga Atentia despre acest vierme de cacat! Si sa faca bine sa caute povestea padurii si sa.l puna pe radu cacat cristian sa o scrie de 100 ori team de casa sa.i intre in capul ala de prostan deovedit! Multa muie mo
14
5
Catu vorbeste de scoala?repetentul clasei?cel mai prost din curtea scolii?sa cazi treapta a 2 a pana in 89 era chiar rusinea familiei.si sa dai de 2 ori la facultate si sa nu intri este chiar rusinos.probabil a fost perseverent si a dat de gustul pixului.si l-a luat la supt.
17
14
Au preluat circul de doi bani de la usr. Atat ne pricepem. cuie mitu
20
9

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108