REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Video! Semnal de alarmă tras de ZANFIR IORGUŞ: Cetăţenii sunt induşi în EROARE prin mesaje şi conturi FALSE!

Video! Semnal de alarmă tras de ZANFIR IORGUŞ: Cetăţenii sunt induşi în EROARE prin mesaje şi conturi FALSE!

Replica API 17 septembrie 2020 | 00:00 1770

Spune că Mangalia i-a oferit totul și crede că este timpul să-i întoarcă orașului satisfacțiile pe care le-a primit. Zanfir Iorguș a vorbit în cadrul unui interviu acordat cotidianului Replica despre motivele care au stat la baza deciziei de a candida, din nou, dar și despre principalele nemulțumiri pe care i le adresează actualei administrații din Mangalia. Candidatul alianței PSD + ALDE + PNȚCD afirmă că vine cu o echipă nouă, tânără, cu oameni din Mangalia, dorind să readucă strălucirea de odinioară a orașului.

"Candidatura mea este un semnal de alarmă"

Zanfir Iorguș, persoană cu notorietate în sudul litoralului, a decis să candideze pentru cel de-al patrulea mandat la Mangalia în urma studiilor sociologice care arătau că ar fi cel mai în măsură să se ia la trântă cu actualul primar, Cristian Radu.

"Candidatura mea de astăzi este un semnal de alarmă pe care îl trag acum privind situația grea prin care trece orașul Mangalia. Cu o economie la pământ, cu o primărie cu datorii foarte mari, cu conturi blocate, și o administrație locală care nu are o perspectivă pe termen mediu și lung, această situație nu mai trebuie să mai continue. În plus, această situație va duce la înrăutățirea nivelului de trai a cetățenilor noștri. De ce spun asta? Ce se întâmplă acum la Mangalia este o lipsă de profesionalism și strategie. Nu pot să înțeleg niciodată de ce se abordează proiecte care nu duc nicăieri, care nu sunt făcute într-un mod integrat și cu o îndatorare a bugetului și a cetățenilor pe termen lung. În același timp sunt abandonate proiectele de interes pentru cetățeni. Să te împrumuți cu milioane de euro și să faci un proiect precum trotuarele, singura lucrare făcut în ultimii ani, este ca și cum ai pune carul înaintea boilor, pentru că în anii următori va trebui să revenim asupra ei pentru că vom trage utilități.", a declarat Zanfir Iorguș, candidatul PSD-ALDE-PNȚCD la Primăria Mangalia.

"Cetățenii sunt induși în eroare printr-un grad de manipulare foarte mare"

Campania electorală s-a schimbat în 2020 față de cea cu care era obișnuită Zanfir Iorguș, iar mediul online a devenit mult mai important decât celebrele băi de mulțime și întâlniri cu cetățenii. Este noutatea remarcată de candidatul alianței la Mangalia, care este de părere că trebuie organizată o dezbatere electorală între candidați.

"În acest mod de campanie, cu tot felul de mesaje transmise prin conturi false și dezinformări, cetățenii din Mangalia nu reușesc să-și facă o părere personală. Părerile lor sunt formate din părerile prietenilor, din aceste postări și sunt induși în eroare printr-un grad de manipulare foarte mare. Dezbaterile pe proiecte și programele fiecărui candidat, mi se par ca fiind o atitudine de respect față de cetățeni, pentru că le dai posibilitatea să vadă concret care este potențialul pentru realizarea programului fiecărui candidat. Sunt dispus la orice confruntare cu toți candidații și m-ar bucura foarte mult dacă ea s-ar realiza. În spațiul public s-a lansat această idee de dezbatere, încercăm în aceste zile să găsim o soluție pentru a avea o întâlnire de acest gen cu toți candidații și să facem o dezbatere publică așa cum erau dezbaterile de altă dată.", a mai adăugat Zanfir Iorguș.

"Este avantajat primarul în funcție, cu toate pârghiile pe care le are"

Jocurile politice încă există, iar Zanfir Iorguș și-a reamintit experiența votului din anul 2012, atunci când alegerile au fost anulate la Mangalia. Acesta spune că actualul context de alegeri într-un singur tur sporește simțitor șansele primarului în funcție, Cristian Radu.

"Din păcate, am avut experiența votului din 2012, când cetățenii au spus da, dar jocurile politice, care încă există, au făcut de așa natură să anuleze alegerile prin aranjamente. După aceea, alegerile au fost reluate sub alte date și votul cetățenilor a fost deturnat. O spun cu regret însă îmi asum acest lucru, jocuri politice se fac încă și astăzi. De ce? Alegerile locale se fac într-un singur tur de scrutin, iar toate statisticile arată că este avantajat primarul în funcție, cu toate pârghiile pe care le are. La Mangalia, cei doi competitori sunt actualul primar și candidatura mea susținută de celelalte partide.", a mai explicat Iorguș.

"Cum să rămână tinerii în Mangalia când nu sunt locuri de muncă?"

Candidatul alianței PSD-ALDE-PNȚCD a acuzat adminsitrația locală că a abandonat proiectele dezvoltate de acesta și că nu s-a preocupat de menținerea tinerilor în oraș, afirmând că Mangalia se confruntă cu o mare problemă în acest sens.

"Cum pot să abandonezi programul de construcții de locuințe, program dezvoltat cu succes în timpul anilor mei de mandat, abandonat din anul 2008, de când nu s-au mai construit locuințe. Cum vrem să rămână tinerii în Mangalia dacă noi nu le oferim o alternativă pentru a locui. Cum să rămână tinerii în Mangalia când nu sunt locuri de muncă? Locurile sunt oferite de societățile comerciale care se dezvoltă în localitate, ori la Mangalia societățile au intrat în faliment. Tinerii nu cum să-și petreacă timpul liber, nu sunt organizate evenimente sau activități sportive. Este nevoie de proiecte majore care să vină către cetățeni pentru a-i satisface nevoile și problemele pe care le are. Dacă aș fi fost primar, în proiectele pe fonduri europene prioritare ar fi fost școlile, grădințele și creșele sau un centru de îngrijire de bătrâni cu personal calificat.", a precizat Zanfir Iorguș.

Proiectele pe care le propune Zanfir Iorguș pentru Mangalia le puteți afla urmărind restul interviului.

Video:

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108