REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Video! Vaccinarea populației din mediu RURAL a intrat pe un FĂGAȘ NORMAL

Video! Vaccinarea populației din mediu RURAL a intrat pe un FĂGAȘ NORMAL

Replica API 29 iulie 2021 | 10:09 1627

Vaccinare populației din mediul rural rămâne încă o misiune greu de realizat. Multe sate și comune din județ, mai exact un număr de 13 localități, nu au medic de familie, conform unei situații din data de 31 decembrie 2020, printre acestea se numără: Vulturu, Lanurile, Plopeni, Cotu Văii, Schitu, Topalu, Lipnița, Castelu, Sinoe, Fântânele, Neptun, Horia, Nuntași. Acest lucru, dar și lipsa unei campanii de informare, sunt cauzele care au condus la o rată scăzută a vaccinării în mediul rural față de mediul, dar cu toate astea, la acest moment, nu mai există nicio localitate sub pragul roșu de 5% privind rata vaccinării.

(sursa foto: G4media.ro)

Campania de vaccinare împotriva temutului virus Covid-19 încă se desfășoară destul de greu în mediul rural. Din păcate, lipsa informării corecte și a medicilor de familie din localitățile județului au condus la o rată scăzută de vaccinare. Cristina Schipor, directorul DSP Constanța a vorbit într-un interviu acordat cotidianului Replica de Constanța despre frecvența scăzută a vaccinării în mediul rural.

Schipor: „Nu mai există localitate sub pragul roșu”

,,Da, așa este, acolo este frecvența scăzută. Nu pot spune ca oamenii refuză să se vaccineze, am ajuns la concluzia că nu știu despre beneficiile vaccinării. În ultima perioadă, suntem într-o campanie de conștientizare, ne ajutăm și de Crucea Roșie, ne ajutăm de organizații de tineret. Vom apela și la ISU Dobrogea să ne ajute cu o autospecială, să mergem în zonele rurale să anunțăm programul de vaccinare, ziua, dar și alte detalii importante, iar oamenii să știe unde și când pot veni la vaccinare. La momentul acesta nu mai există nici măcar o localitate sub pragul de roșu, sub 5% rata de vaccinare.”, a declarat Cristina Schipor.

Video:

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Faceti.reclama si homosexualului de Arafat
0
0
cat de josnic sa fii ca ziarist ca sa faci reclama la aceste vaccinuri pentru cativa arginti?
7
1
O sa muriti toti de la vaccin
11
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108