REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Viitorul spital de pediatrie din Palas se naşte greu! Video

Viitorul spital de pediatrie din Palas se naşte greu! Video

Replica API 27 ianuarie 2022 | 00:08 2375

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Constanța a început, din 2019, demersurile pentru un spital de pediatrie. Municipiul are șanse să aibă un spital de pediatrie, în cartierul constănțean Palas, pe strada Vifor Haiducul, numărul 32, însă, procedurile par să fie greoaie. Miercuri, 26 ianuarie a.c., șefa DSP Constanța, Cristina Schipor, a anunțat că va fi nevoie de un nou certificat de urbanism, însă, de această dată pentru demolarea clădirii. Mai exact, DSP trebuie să se ocupe de demolarea imobilului pentru ca mai apoi să predea terenul către Compania Națională de Investiții care va ridica spitalul de pediatrie.

„La ședința pe care am avut-o, preliminară grupului tehnic de a intra în Comisia Tehnică, ni s-a recomandat să demolăm toată clădirea de acolo pentru a construi un spital nou. Noi trebuie să dăm CNI-ului un teren gol. Noi depunem documentația acum pentru un certificat nou de urbanism. Primăria ne-a susținut și nu o să dureze mult să scoatem un certificate de urbanism nou. CNI-ul ne va finanța acest spital. Singurele costuri pe care ei nu le suportă sunt cele de demolare. Noi le vom suporta pe acestea. Un timp mai lung ne va lua hotărârea de Guvern de demolare. Am vorbit cu domnul Rafila când a venit la Spitalul de Boli Infecțioase și i-am explicat problema și a spus că ne va susține pentru a obține hotărârea de Guvern cât mai repede.”, a declarat Cristina Schipor, șefa DSP Constanța.

Cristina Schipor

Video:

Imobilul, în administrarea DSP Constanța

Clădirea unde se dorește edificarea spitalului este în proprietatea Statului Român, dar este administrată de Direcția de Sănătate Publică Constanța. Aceasta este situată în apropierea Liceului CFR.

Iată ce spunea șefa DSP în iulie 2021

Cristina Schipor spunea, într-un interviu acordat cotidianului Replica de Constanța, că în 2019, a luat decizia de a depune un proiect la CNI, tocmai pentru că aveau acest imobil pe care îl administrează. „Am făcut un studiu și am văzut care sunt nevoile pe județul Constanța. În timpul sezonului estival, Spitalul Județean Constanța este arhiplin, vin pacienți și din provincie. Proiectul este pe lista de sinteză a CNI, înseamnă că e un proiect viabil, a ieșit și certificatul de urbanism pentru a doua oară. Această unitate va avea 80 de paturi, UPU, bloc operativ, va fi o unitate de sine stătătoare. În momentul în care voi vedea prima cărămidă, voi fi un om fericit. Va rămâne ceva în urma noastră”, a declarat Cristina Schipor, șefa DSP, în cadrul interviului din studioul Replica.

Citește și:

Încă un PAS spre construcția Spitalului de PEDIATRIE

Spitalul de PEDIATRIE va fi DOTAT cu 80 de PATURI

Proiectul SPITALULUI de PEDIATRIE din CONSTANȚA a AJUNS la CNI

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Tara de cacat. Oameni de cacat.face un cipanez un bloc intr un an. Vai viata noastra.
9
0
Stiti cat dureaza sa pregateasca documentatie ptr un certificat de urbanism ptr demolare in mod normal?Cat a dat interviu! Atat dureaza ! Este nevoie de 2 planuri ,de situatie si de amplasament ,acte de proprietare etc. .Puneti pariu ca le ia intre 6 si 10 luni?!!
11
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108