REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

VINE IARNA! Săptămâna începe cu NINSORI în CONSTANȚA

VINE IARNA! Săptămâna începe cu NINSORI în CONSTANȚA

Replica API 30 noiembrie 2020 | 00:00 6010

Vremea în județul Constanța se va schimba radical. Specialiștii de la Centrul Meteorologic Regional Dobrogea au transmis faptul că luni vom avea primul episod de iarnă, în județul nostru. În jumătatea vestică a județului vom avea, cel mai probabil, și un strat semnificativ de zăpadă.

Un val de aer polar a intrat în țara noastră, iar nopțile și diminețile sunt geroase în majoritatea zonelor țării. Dacă până acum ninsorile au fost prezente în mod deosebit în zonele montane, iată că acestea se extind până pe litoralul românesc. Conform meteorologilor de la CMR Dobrogea, luni vom avea primul epidod de iarnă în județ. Mai exact, luni, vremea va fi închisă și rece. Cerul va fi noros și pe arii extinse vor fi precipitații, moderate cantitativ, predominant ninsori în vestul Dobrogei, mixte în rest. Local se va depune strat de zăpadă, pe alocuri mai consistent. Vântul va avea intensificări cu rafale ce vor depăsi 55 km/h, spulberând zăpada. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 și 4 grade, iar cele minime între -4 și 0 grade.

Cod galben, emis pentru ziua de luni

Pentru ziua de luni, mai exact în intervalul 30 noiembrie, ora 05:00 - 30 noiembrie, ora 20:00, ANM a emis și o atenționare meteorologică de tip cod galben pentru Dobrogea. Fenomenele vizate sunt ninsori moderate cantitativ și strat de zăpadă.

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a Dobrogei treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă. Cantitățile de precipitații vor depăși, pe arii restrânse 15…20 l/mp. Spre seară aria ninsorilor se va restrânge către Dobrogea. Ninsorile vor predomina și în noaptea de luni spre marți.

Vreme deosebit de rece

Marți, vremea se va ameliora din punct de vedere al precipitațiilor, dar va fi deosebit de rece. Cerul va fi mai mult noros și izolat va mai ninge slab. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare ziua. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 și 4 grade, iar cele minime între -7 și 2 grade.

MIercuri, vremea se mentine rece. Cerul va variabil, temporar mai noros și izolat vor mai fi precipitatii slabe, predominant ploaie. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare ziua. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 și 7 grade, iar cele minime între -1 și 5 grade.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa ninga ca este foarte buna dupa seceta care a fost. Sa tina asa pana la anul.
0
0
Aer polar ?? La zero grade ??
2
0
Cum este asta vreme deosebit de rece..... Mai minte omul dar nici asa o panica indusa
2
0
vine iarna.normal,ce vroiati sa vina ...vara.si nu uitati...IARNA NU-I CA VARA
10
1
Nici Dumnezeu nu tine cu teodosie si cu sleahta lui.
13
7
O, da ! Ploua si la noi putin si gata, cod galben. S-au tampit toti !
25
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108