REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

VIOLETA ALEXANDRU este ÎNGRIJORATĂ de ce a găsit pe LITORAL

VIOLETA ALEXANDRU este ÎNGRIJORATĂ de ce a găsit pe LITORAL

Replica API 13 iulie 2020 | 00:00 2339

Violeta Alexandru, ministrul Muncii, a fost în vizită la Constanța, duminică, 12 iulie. Principalul motiv pentru care aceasta a venit în orașul de la malul mării este acela de a face un apel către operatorii economici să respecte măsurile de siguranță, nu doar la deschidere și la închidere, ci și în timpul programului. Totodată, aceasta a vorbit și despre acțiunile ce control la care a participat, în urma cărora a spus că este „ușor îngrijorată”. Alături de ministrul Muncii s-a aflat și George Niculescu, prefectul județului Constanța.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a fost în acest weekend în vizită de lucru în stațiunile de pe litoralul românesc. Aceasta a susținut duminică, 12 iulie a.c., o conferință de presă la intrarea Centrului Comercial Cora Brătianu, însoțită fiind de prefectul județului Constanța, George Niculescu. Ministrul și-a motivat vizita la malul mării ca fiind una de sesizare a agenților economici pentru a se implica mult mai mult în prevenirea răspândirii virusului.

„Prezența mea la Constanța trebuie înțeleasă în sensul în care port mesajul echipei Ludovic Orban pentru agenții economici care trebuie să se implice mai mult pentru a preveni creșterea numărul de cazuri de infecție cu Covid-19. Eu cred că Guvernul a făcut dovada că este alături de agenții economici. Toți care administrează cluburi, restaurante, hoteluri, centre comerciale, consideră Guvernul partenerul lor. Avem nevoie să se implice mai mult și să ia mult mai multe măsuri de organizare a localurilor”, a declarat ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

VIDEO 1:

Declarația ministrului – motivul vizitei la malul mării

Soluția aglomerărilor… Jandarmeria

Ministrul Muncii a mai declarat în cadrul conferinței și faptul că a purtat discuții cu managerii de cluburi ca, atunci când au situații de aglomerare la intrare, să apeleze la organele abilitate pentru a preveni răspândirea unui posibil virus. „Managerii cluburilor trebuie să colaboreze cu instituțiile abilitate pentru a elibera spațiu de așteptare. Cu Jandareria, în primul rând.

Eu m-am mirat că există acest spațiu de așteptare. Știam că rezervările se fac doar online și telefonic. Se pare că se preiau rezervări peste numărul optim necesar, probabil în ideea că unii dintre clienți pleacă și eliberează spațiul. Dar cert este că această zonă de programare există”, a mai spus Violeta Alexandru.

VIDEO 2:

„Operatorii economici trebuie să se implice mai mult!”

Violeta Alexandru a făcut un apel la umanitatea, bunăvoința și dorința de a rămâne deschiși a operatorilor economici și i-a sfătuit să înăsprească măsurile dacă nu vor să se ajungă la închiderea localurilor. Totodată, aceasta a punctat că ea nu a aplicat sancțiuni, ci doar a făcut observații și a oferit sfaturi reprezentanților localurilor ‘vizitate’, pe care aceștia au promis că le vor respecta. „Sunt ușor îngrijorată de ceea ce am găsit aici. Nu mi-au creat impresia că sunt ignoranți… după ce am discutat, toate ideile mele au fost bine primite. Avem nevoie să facem într-adevăr echipă puternică cu agenții economici. Aceștia trebuie să respecte măsurile de prevenire încontinuu, nu doar la deschidere și la închidere. Fără aceste măsuri ne putem aștepta la creșterea numărului de persoane infectate și nu vrem închiderea lor. A venit momentul să se implice mai mult. Noi nu ne dorim să închidem cluburile. (…) Înainte să amendezi sau să închizi, trebuie să te uiti la bunăvoința celui din fața ta!” a mai spus Violeta Alexandru.

VIDEO 3:

Declarația prefectului, George Niculescu

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vela,Tataru,Violeta,cam multi pe litoral intr-un interval atat de scurt!Ati dat drumul ,,la sezon" in frunte cu Orban si acum veniti sa va admirati opera !
0
0
celor din horeca, fara sa le dat nimic. ba mai mult, le puneti bete in roate. nu dati alocatii, nu dat pensii, dar cereti ca n.........i, rusine.
2
3
pentru ala de la 05:52 la casa de pensii este cloaca pesedista .Directoarele fac propaganda pentru pesede si fagadau .ce ai vrea sa fie ?
1
2
Pai nu erau ei impotriva jandarmeriei? Acum si pnl scoate jandarmeria in strada..
7
3
Prefectul pulii, nu mai aduci ceva virusati de import? Toate cazurile de Covid din judetul nostru isi au originea la voi, la PNL: Chitac si Niculescu.
9
2
fa fato tu m-ai bine te-ai ocupa de adevaratele probleme nu de nimicuri ca sa arati cat de implicata esti si ca intr-adevar muncesti.In vreme de pandemie ai trimis oamenii la sparanghel, si pensiile nu or sa creasca nici macar cu 10%
10
5
vezi ce faci cu piensile 40%!
9
3
zdreanta mai bine mergi in casa de pensii sa vezi dosarele aruncate pe jos si munca oamenilor la gunoi.zdreanta dracului !
14
3
Itm-ul cand il sanctionati? Ajofm-ul cand il inchideti? Vedeti ca aveti 2 colegi Orban si Velea aseazati-le mastile corect.Paznicul avea masca corect pusa,v-ati dat in spectacol.Halal ministru!Vedeti-va gunoiul din curte. Habar nu aveti care va sunt atributiile de ministru al muncii. Sunteti depasita de situatie.Faceti-va paznic,va prinde bine! Dati-va demisia lasati oamenii competenti sa ocupe aceasta functie. Rusine!
17
3

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108