REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Viorel Ionescu, precizări cu privire la taxa de liberă trecere

Viorel Ionescu, precizări cu privire la taxa de liberă trecere

Replica API 10 februarie 2021 | 00:00 1414

Taxa speciala pentru folosirea tramei stradale, a fost votată în ședința Consiliului Local Hârșova, din data de 9 februarie 2021.

Autovehiculele care trebuie să achite taxa specială sunt:

• autovehicule destinate transportului de marfă

• utilaje cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5T

"Pentru că am văzut că hotărârea privind reglementarea taxei pentru autovehiculele ce transportă marfă, precum și utilajele cu un tonaj mai mare de 3.5 to a dat naștere unor discuții și a creat anumite nemulțumiri, voi face câteva precizări și sper să fiu înțeles în mod corect, făcând un apel la purtarea unui dialog civilizat, chiar dacă aveți de făcut critici. Le consider constructive, atâta timp cât avem și o exprimare decentă. Orice sugestie a cetățenilor este binevenită și va fi analizată.

Astfel:

- În primul rând, pentru că s-a creat confuzia legată de societățile care dețin astfel de autovehicule de marfă sau utilaje mai mari de 3,5 to, care trebuie să plătească această taxă, precizez faptul că DOAR autovehiculele care tranzitează orașul vor plăti această taxă.

- Persoanele juridice care au sediul în orașul Hârșova NU vor plăti această taxă, nefiind vorba despre o tranzitarea a orașului, în sensul întrării și ieșirii din oraș.

Pentru că acest lucru nu a fost evident, vom face o completare a hotărârii pentru a prevedea în mod expres și pentru a nu se mai crea confuzii (deși cuvântul "tranzitare" explică acest lucru).

- Cetățenii care dețin astfel de autovehicule de transport marfă și transportă ocazional bunuri în interes personal NU sunt nevoiți să plătească această taxă, aceștia fiind nevoiți, oricum, să dețină documente de proveniență a mărfii, pentru a nu fi suspectați de transport ilegal de mărfuri.

- Nici autovehiculele ce tranzitează orașul pe drumul național NU se supun plății taxei, deoarece DN2A nu se află în administrarea orașului Hârșova.

Așadar, această discuție a fost creată fără o informare prealabilă, fiind induse aspecte care nu corespund realității.

Sper că am reușit să îi lămuresc pe toți aceia care aveau nevoie de aceste precizări și vă asigur că orice propunere punctuală și justificată venită din partea cetățenilor ce se confruntă cu probleme generate de reglementările locale vor fi avute în vedere, pentru a răspunde nevoilor hârșovenilor.

HÂRȘOVA merge ÎNAINTE!", a transmis primarul din Hârşova, Viorel Ionescu.

D.M.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108