REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Viziunea elevilor constănţeni despre viaţa influenţată de droguri: filmul câştigător al concursului "Mesajul meu antidrog"

Viziunea elevilor constănţeni despre viaţa influenţată de droguri: filmul câştigător al concursului "Mesajul meu antidrog"

Replica API 22 martie 2014 | 00:00 195

Diplome

Diplome

O elevă de liceu a fost la un pas să cadă pradă drogurilor. Relaţia cu mama ei era una specială, îşi spuneau toate secretele şi părea că nimic nu avea să spulbere această frumoasă relaţie, construită pe iubire şi încredere. Un singur mesaj, ce i-a frânt inima, venit din partea iubitului, ce a anunţat-o că o părăseşte, a făcut-o pe Denisa, frumoasa elevă de liceu, să se răzvrătească, să se lase influenţată de un anturaj dubios şi să-şi înece amarul în... câteva liniuţe.

Nu mai vroia compania mamei, se închidea în camera ei şi începuse să fie cu totul alt om. Numai că, din fericire, când a fost la un pas de a mai trage o liniuţă, clipele fericite petrecute alături de mama sa i s-au derulat prin faţa ochilor şi a avut puterea de a spune STOP! Este o poveste impresionantă, transpusă în imagini video, fiind vorba de creaţia unor elevi care au participat la cea de-a X-a ediţie a concursului naţional "Mesajul meu antidrog", câştigând locul I la secţiunea Film de scurt metraj. Andreea Corcheş şi Şenghiul Ablachim, de la Liceul Tehnologic Ioan Podaru din Ovidiu sunt cele care au dat viaţă poveştii de mai sus, încercând, şi reuşind pe deplin, să transmită câte lucruri se pot pierde din pricina unui act de teribilism. "Realizarea filmului a durat aproximativ 4 zile, să-l montăm, să-l realizăm cu totul. Filmările au durat 2 zile, montarea - o zi şi încă o zi până am strâns actorii. Ei sunt prieteni de-ai noştri. Ideea ne-a venit împreună cu doamna dirigintă, Camelia Pelivan, şi ne-am gândit la sentimentul puternic, la dragostea de mamă", a declarat Şenghiul Ablachim, de la Liceul Tehnologic Ioan Podaru din Ovidiu. Locul doi a fost obţinut în cadrul Secţiunii de Grafică, de către Ana Maria Berlan, de la Liceul Tehnologic Lazăr Edeleanu din Năvodari, sub coordonarea profesorului Carmen Gorgovan. Locul III, la secţiunea fotografie digitală, a revenit elevei Florina Amalia Caraş, de la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân din Constanţa, sub coordonarea profesorului Daniela Răvoiu. Menţionăm că au mai fost acordate premii şi la nivel gimnazial.

"Acest concurs este de o vârstă cu Agenţia Naţională Antidrog, este printre puţinele activităţi pe linie de prevenire, care se desfăşoară de la înfiinţarea Agenţiei. Lucrările participanţilor exprimă viziunea lor faţă de modul de luptă împotriva drogurilor. Mesajul meu antidrog este un concurs de tradiţie şi are ca scop prevenirea consumului de droguri prin implicarea elevilor în activităţi extraşcolare de petrecere a timpului liber, în activităţi cu caracter cultural artistic sau sportiv şi în activităţi ce presupun realizarea unor creaţii personale prin intermediul cărora să se promoveze un mesaj antidrog", a spus comisarul şef de poliţie Marius Cristian Oprişan, şeful Centrului Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Constanţa. La conferinţa de înmânare a diplomelor, a participat şi inspectorul şcolar general adjunct Adriana Oprea, dar şi un reprezentant al Direcţiei pentru Sport şi Tineret Constanţa, care i-au felicitat pe câştigători.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108