REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.7° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.7° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Vladimir Putin NU crede că a fost spionat de omul său recrutat de CIA și retras de SUA: 'E literatură de ficțiune ieftină'

Vladimir Putin NU crede că a fost spionat de omul său recrutat de CIA și retras de SUA: 'E literatură de ficțiune ieftină'

Replica API 10 septembrie 2019 | 00:00 219

sursa foto: whatdoesitmean.com

Kremlinul a catalogat drept "literatură de ficțiune ieftină" relatările presei privind prezența unui agent al serviciilor secrete americane în interiorul Administrației Prezidențiale de la Moscova, ce ar fi fost retras după dezvăluirea de informații clasificate de către liderul SUA, Donald Trump.

"Toate speculațiile din mass-media americană că cineva a extras în mod urgent pe cineva și care a salvat pe cineva și așa mai departe, este un soi de literatură de ficțiune ieftină", a afirmat Dimitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, citat de agenția de știri Tass.

Reprezentantul Kremlinului a confirmat faptul că presupusul spion, Oleg Smolenkov, a lucrat în urmă cu câțiva ani în cadrul Administrației prezidențiale de la Moscova, fiind demis în urma unei directive interne, fără însă să precizeze motivul concedierii.

Peskov a adăugat că fostul oficial nu a participat la întâlniri cu președintele Rusiei, Vladimir Putin, informează mediafax.ro.

"Poziția sa nu aparținea categoriei oficialilor de rang înalt", a clarificat purtătorul de cuvânt.

Peskov a mai afirmat că Administrația de la Kremlin consideră că "(serviciile de) contrainformații din Rusia funcționează în regulă".

Postul de televiziune CNN a relatat, citând mai mulți oficiali americani, că srviciile secrete din SUA au evacuat un spion infiltrat la nivel înalt în interiorul Președinției de la Moscova, acțiunea fiind parțial determinată de preocupările în legătură cu modul defectuos în care președintele Donald Trump și administrația sa au gestionat informații clasificate, aspect care ar fi putut contribui la deconspirarea sursei sub acoperire care opera în cadrul administrației ruse.

Administrația de la Casa Albă și CIA au denunțat materialul dat publicității de CNN drept "lipsit de acuratețe".

Stephanie Grisham, purtător de cuvânt al Casei Albe, a mai afirmat că materialul "nu este doar eronată, ci are și potențialul de a pune vieți în pericol".

Potrivit postului CNN, prin retragerea spionului Statele Unite au pierdut o sursă cheie din interiorul administrației ruse, chiar într-un moment în care tensiunile între cele două țări sunt în creștere.

Sursa: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108