REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Vlădoi: "Nu vreau să cad în capcana promisiunilor. Eu ştiu exact ce trebuie făcut în oraş"

Vlădoi: "Nu vreau să cad în capcana promisiunilor. Eu ştiu exact ce trebuie făcut în oraş"

Replica API 4 mai 2012 | 00:00 131

Candidatul PNL la Primăria Murfatlar vorbeşte despre planuri şi contracandidaţi

Candidatul PNL la Primăria Murfatlar vorbeşte despre planuri şi contracandidaţi

Liberalul Ion Vlădoi candidează din nou la Primăria oraşului Murfatlar, de data asta - spune el - având cele mai mari şanse. Are proiecte conturate, pentru viitor, şi discută cu oamenii, din fiecare cartier al localităţii, fiindcă problemele diferă de la o zonă la alta. "Pentru dezvoltarea oraşului, am început o serie de discuţii cu investitori europeni, pe care i-am întâlnit la camera de comerţ. Deocamdată negocierile sunt în curs de derulare şi sper să avem rezultate concrete în următoarea perioadă. În privinţa locuinţelor, voi încerca să rezolv problema pe mai multe paliere: prin obţinerea de finanţări de la noul guvern USL pentru construirea locuinţelor de tip ANL, dar în paralel şi prin construcţia de locuinţe ieftine pentru tineri, în parteneriat public-privat", afirmă Vlădoi. Cât despre actualul primar, Vlădoi spune că vede un om "disperat", care a dezamăgit populaţia: "Vedem un primar disperat care se grăbeşte acum să facă ce nu a făcut patru ani. Vă daţi seama ce iese, iar lumea va judeca asta, la vot".

Reporter: Candidaţi din nou la fotoliul de primar. De ce? Credeţi că de data aceasta aveţi mai mari şanse sau este o chestiune de orgoliu?

Ion Vlădoi: Este vorba strict de implicare, profesionalism şi experienţa în administraţia locală. Dintre toţi cei înscrişi acum în cursa pentru primărie, sunt candidatul cu cea mai mare experienţă managerială cu studii de administraţie publică şi in primul rând sunt cel mai apropiat de oameni. Cunosc foarte bine oraşul Murfatlar, iar oamenii mă cunosc şi au încredere in mine.

Rep.: De ce la Murfatlar nu s-a ajuns la o înţelegere PNL-PSD aşa încât să fie nominalizat un candidat unic?

I.V.: Protocolul USL prevede candidaţi comuni doar la municipiile reşedinţă de judeţ şi la Consiliul Judeţean. La noi este o situaţie aparte, în sensul că am fost doi reprezentanţi ai USL, până acum, respectiv eu din partea PNL şi un fost coleg de la PSD. Numai că acesta a fost înlăturat, din câte se pare, iar în momentul de faţă sunt reprezentantul USL cu cea mai mare credibilitate în Murfatlar. Practic, eu reprezint opoziţie la actualul primar PDL.

Rep.: Veţi mai încerca să vă convingeţi colegii de la PSD să vă sprijine pe dvs., având în vedere ultimele sondaje în care aveţi peste 35% sau este adevărat zvonul conform căruia liderii social-democraţi de la Murfatlar au o înţelegere cu actualul primar PDL?

I.V.: Sincer sa fiu nu mă interesează problemele lor. Votanţii fostului lider PSD Murfatlar, Nicolae Crivineanu, sunt deja susţinătorii mei. Mai mult chiar, aceştia recunosc faptul că cel intrat în cursă pe ultima sută de metri pentru a candida din partea PSD nu cunoaşte oraşul şi nici oraşul nu-l cunoaşte pe el. Acesta este motivul pentru care oamenii din Murfatlar şi-au format deja opţiunea electorală în favoarea mea.

Rep.: Care sunt principalele probleme ale oraşului şi cu ce propuneri/soluţii veniţi dvs.?

I.V.: Locurile de muncă, locuinţele şi infrastructură. Cam acestea ar fi principalele trei aspecte, la care însă se adaugă serviciile publice de sănătate şi asistenţă socială. Cât despre soluţii, nu vreau să cad în capcana promisiunilor electorale. Eu ştiu exact ce trebuie făcut în oraş şi voi discuta punctual cu locuitorii fiecărui cartier pentru că problemele diferă de la o zonă la alta. Pentru dezvoltarea oraşului, am început o serie de discuţii cu investitori europeni, pe care i-am întâlnit la camera de comerţ. Deocamdată negocierile sunt în curs de derulare şi sper să avem rezultate concrete în următoarea perioadă. În privinţa locuinţelor, voi încerca să rezolv problema pe mai multe paliere: prin obţinerea de finanţări de la noul guvern USL pentru construirea locuinţelor de tip ANL, dar în paralel şi prin construcţia de locuinţe ieftine pentru tineri, în parteneriat public-privat, dar şi prin acordarea de asistenţă juridică tinerilor, pentru obţinerea creditelor în programul casa. În privinţa locurilor de casă, vom urgenta demersurile de obţinere a unor terenuri intravilane atât de la Romsilva (Ocolul Silvic) cât şi de la MapN, în vederea acordării de locuri de casă în folosinţă gratuită (pe legea 15) tinerilor până în 35 de ani.

Rep.: Credeţi că actuala administraţie publică locală se implică sau s-a implicat în dezvoltarea oraşului? Argumentaţi răspunsul.

I.V.: Dezamăgirea cea mai mare pentru locuitorii unei comunităţi este să aibă un primar care îşi face treaba doar în anul electoral. Dn păcate, aşa se întâmplă şi la noi în Murfatlar şi de aceea oamenii sunt aşa de dezamăgiţi. Vedem un primar disperat care se grăbeşte acum să facă ce nu a făcut patru ani. Vă daţi seama ce iese, iar lumea va judeca asta, la vot.

Rep.: Ce ne puteţi spune despre dumneavoastră? Ce afaceri aveţi, ce probleme - şi vă întrebăm de probleme pentru că s-a tot vorbit de ele, cel puţin contracandidaţii dvs. au făcut-o de fiecare dată când au avut ocazia.

I.V.: Sunt unul dintre puţinii reprezentanţi ai USL din Constanţa care a reuşit să acceseze fonduri europene în perioada guvernării PDL. Am dezvoltat o afacere de succes cu bani europeni, nerambursabili. E foarte important. Am ştiut să atrag astfel de fonduri care însă nu pot fi fraudate. Din banii europeni nu poţi fura, aşa cum se întâmplă acum cu banii instituţiilor publice. Până la alegeri, principala preocupare a contracandidaţilor mei va fi să inventeze şi să-mi fabrice mie dosare şi tot felul de minuni. Fiind primul în sondaje, voi fi cel mai atacat.

Rep.: Ce ne puteţi spune despre contracandidaţii dvs. la Primăria Murfatlar?

I.V.: Îmi place să privesc înainte, spre viitor, nu spre trecut. Sunt preocupat de proiectele care trebuie demarate după alegeri, astfel încât să facem cât mai curând din Murfatlar un oraş civilizat şi un brand turistic naţional.

Rep.: În final, transmiteţi un îndemn locuitorilor din Murfatlar.

I.V.: Îndemnul meu către locuitorii oraşului Murfatlar este să iasă toţi la vot ca să nu îi mai lase pe alţii să le decidă soarta. Să îşi decidă singuri viitorul şi să aleagă în cunoştinţă de cauză pe oameni cunoscuţi, nu pe alţii impuşi de către grupurile de interese.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108