REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.7° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.7° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Voiculescu: "Eu îmi văd moartea ca pe o nouă naștere"

Voiculescu: "Eu îmi văd moartea ca pe o nouă naștere"

Replica API 10 august 2015 | 21:54 257

Dan Voiculescu le transmite un mesaj celor care îl "dușmănesc", la un an de când a fost condamnat la 10 ani de închisoare cu executare.

Într-o postare pe blogul său în care povestește cum l-a schimbat pușcăria, Voiculescu afirmă că nici de moarte nu îi este frică deoarece își vede "moartea ca pe o nouă naștere".

"Efectiv, gândești mai mult și mai bine. Am realizat că, din păcate, în viață ne acordăm mult prea puțină atenție, nouă și celor pe care îi iubim (...) Sper ca cei care mă dușmănesc sau au sentimente de invidie pentru realizările mele să-și fi satisfăcut setea de răzbunare și foamea de ură. Mai mult de atât nu le pot oferi. Dacă totuși s-au gândit că ar trebui să-mi fie și mai rău după lipsa de libertate, le spun că mai rea nu-i decât moartea. Problema pentru ei este că eu îmi văd moartea ca pe o nouă naștere. Atunci cand fiecare dintre noi ne-am născut, am părăsit o lume (pântecul iubitei mame) și am intrat într-o altă lume (caracterizați-o voi). La fel, când părăsim această lume, ne naștem din nou pentru că intrăm într-o nouă lume. Deci: nici de moarte nu îmi este frică", a scris Voiculescu.

Postarea lui Dan Voiculescu:

"A trecut un an de când traiesc o nouă experiență. Gândurile mele se îndreaptă către cei dragi.

În același timp, regret enorm că din cauza mea suferă 11 familii (ale celor închiși nevinovați și care nu trebuie să plătească pentru lupta mea politică). Aici am obținut confirmarea că legile naturii funcționează perfect. Lipsa libertății de mișcare se compensează cu libertatea de constiință. Efectiv, gândești mai mult și mai bine.

Am realizat că, din păcate, în viață ne acordăm mult prea puțină atenție, nouă și celor pe care îi iubim. Ne preocupă Eul nostru egoist, ne interesează exagerat de mult ce se întâmplă în jurul nostru și mult prea puțin ce se întâmplă în interiorul nostru. Cu alte cuvinte, lumea ne influențează viața în loc ca noi să influențăm lumea. Am descoperit aici un prieten – poate cel mai bun prieten al meu din toate timpurile. Acum încerc să-l cunosc mai bine și vă voi spune cândva despre cine este vorba.

Sper ca cei care mă dușmănesc sau au sentimente de invidie pentru realizările mele să-și fi satisfăcut setea de răzbunare și foamea de ură. Mai mult de atât nu le pot oferi. Dacă totuși s-au gândit că ar trebui să-mi fie și mai rău după lipsa de libertate, le spun că mai rea nu-i decât moartea.

Problema pentru ei este că eu îmi văd moartea ca pe o nouă naștere. Atunci cand fiecare dintre noi ne-am născut, am părăsit o lume (pântecul iubitei mame) și am intrat într-o altă lume (caracterizați-o voi). La fel, când părăsim această lume, ne naștem din nou pentru că intrăm într-o nouă lume. Deci: nici de moarte nu îmi este frică.

Nu le pot oferi mai multă satisfacție, dar le doresc în schimb multă căldură.

Un ultim gând pentru familie și prieteni: îmi este dor de voi".

Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de închisoare cu executare în dosarul ICA pe 8 august 2014.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108