REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

VOT ÎN CARANTINĂ. Cum pot vota alegătorii care se află în carantină?

VOT ÎN CARANTINĂ. Cum pot vota alegătorii care se află în carantină?

Replica API 4 decembrie 2020 | 23:58 1952

Alegerile parlamentare se desfășoară într-o perioadă de plină pandemie de COVID. În ultima perioadă avem o medie zilnică de peste 7.000 de noi îmbolnăviri, iar numărul celor care sunt în izolare sau carantină se păstrează la peste 120.000 de persoane. Dar cum pot vota cei care își doresc și nu o pot face pentru că se află la domiciliu carantinați?

Iată care sunt pașii de urmat pentru cei aflați în carantină și care vor să solicite urna mobilă:

Pentru cei care au acte doveditoare este necesar ca în momentul în care solicită urna mobilă să aibă asupra sa mai multe documente. Printre aceste documente se numără biletul de externare din unitatea sanitară care confirmă diagnosticul și indicația de izolare, decizia de izolare emisă de către DSP sau rezultatul testării COVID-19 (pozitiv) din ultimele 14 zile.

Cei care dețin unul dintre aceste acte doveditoare sunt rugați să completeze cererea de urnă mobilă, însoțită de unul dintre actele doveditoare și pot trimite pe oricine să o ducă la secția de votare din zona arondată, până pe 5 decembrie, între orele 18.00 și 20.00 .

Pentru cei care nu dețin un astfel de act doveditor, este necesar să completeze cererea de urnă mobilă și să o trimită prin intermediul e-mailului la Biroul Electoral Județean (p.bejconstanța@bec.ro) până pe data de 4 decembrie. Urmând ca mai departe BEJ să transmită cererea către DSP, și după primitea documentelor, se trimite către secția de care este arondată fiecare persoană.

A.V.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pula spataru merge la vot maine de Sf Nicolae de Myra atat cat si eu si Membri Familiei Mele ne-am decis sa Nu participam la vot-ul de Maine de Sf Nicolae de Myra 0 Voturi cu Fuck catre Ciuma Galbena de PNL-isti va primi si din partea mea si a Familiei Mele si va primi o palma dura asa ar merita ca avertisment ca Dracul ala impelitat de Prefect al Constantei sluga lui Amiralul Primar Al Constantei Vergil Chitac Prostul Silviu Cosa sa mai scada dracului Prost cu 7 zile mai Putin din 14 zile ca e cam mult si nu I'mi covine ce Dracu ma idiotul asta Nenorocit ne tine in casa ca pe niste Catelusi
1
0
Stergeti ,stergeti postarile ,serviti l pe domn amiral ca sa va fie bine.
2
3
Tehnic nu este posibil. Prea multi carantinati, prea putine urne mobile.
3
0
daca inca mai credeti ca votul vostru conteaza si ca alegeti cu adevarat!
4
4
pensionarilor din Constanta sa nu mearga la vot. S-a vazut ca au votat niste infractori la conducerea orasului, unii deja la puscarie, altii in curs. Asa ca stati acasa sa va paziti de Covid.
1
6
Daca suntem carantinati ,nu putem vota decat cu ceree de urna mobila.Adica sa trimit ca prosata adres a de e-mail,s-ami vina casa sa ma vada la fata,sa votez si apoi sa rupa votul si sa-l schimbe? Deci ati facut asta sa iasa la vot PNL.Eu nu chem niciun bugetar de la primarie acsa la mine. Acasa este proprietetea mea,si nu votez ca un caine la usa,cu masca pe bot.Sa voteze ma-sa ca asa se vrea.Sunt cateva ore pana pe 4 pt. a trimite aceste date.Deci votul va fi furat.Multi sunt batrani,unii nu au calculatoare etc.Furt pe fata.O sa iasa PNL cu voturi furate.Nu putem vota! Jos guvernul!
7
4

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108