REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Vrabie şi-a anunţat candidatura la Primăria Medgidia şi şi-a prezentat raportul de activitate la Peştera

Vrabie şi-a anunţat candidatura la Primăria Medgidia şi şi-a prezentat raportul de activitate la Peştera

Replica API 30 martie 2016 | 00:16 295

E oficial

E oficial

Valentin Vrabie

După ce a făcut cunoscută comuna Peştera în toată ţara şi chiar peste hotare, primarul Valentin Vrabie renunţă la fotoliul de primar al comunei. Pornind de la ideea că într-o societate deschisă şi democratică administraţia publică locală există pentru a servi cetăţenii, încă din anul 2008, a lăsat politica la uşa primăriei şi s-a ocupat de rezolvarea problemelor comunităţii. În cursul zilei de marţi, 29 martie, acesta şi-a semnat demisia din funcţia de primar al comunei. Aşa cum era de aşteptat, funcţionarii primăriei şi-au luat rămas bun cu ochii în lacrimi de la cel care, mai ieri, era şeful, colegul şi prietenul lor.

Valentin Vrabie, primarul comunei Peştera, a organizat marţi, 29 martie 2016, o conferinţă de presă, prin intermediul căreia şi-a prezentat raportul de activitate pentru perioada 2008-2016. În cadrul aceleiaşi conferinţe, Vrabie şi-a prezentat demisia din funcţia de primar al comunei Peştera. Alesul local va candida la funcţia de primar al oraşului Medgidia. În timpul mandatului său, comuna Peştera a ajuns model pentru mai multe oraşe din ţară. Vrabie şi-a luat rămas bun de la colegii alături de care a lucrat opt ani de zile. „Simt un regret pentru că trebuie să plec de aici din comună, dar în acelaşi timp cu mare mare satisfacţie pentru că mi s-a oferit o şansă de a dovedi că se pot face lucruri şi într-o comună care în 2008 nu însemna nimic pentru Constanţa. Cred că mi-am făcut datoria”, a declarat Valentin Vrabie. Angajaţii primăriei nu s-au putut abţine şi au început să plângă. Aceştia şi-au exprimat profundul regret faţă de plecarea lui Vrabie şi i-au urat succes pe viitor. „A fi împreună este un început, a lucra împreună este un succes, a trudi îmreună este un progress şi pentru că nu vreţi să rămânem împreună vă urăm un progress formidabil şi mult succes”, i-au transmis colegii. După semnarea demisiei, fostul primar şi-a prezentat şi bilanţul de activitate.

De-a lungul a opt ani acesta a realizat lucruri importante în comuna Peştera, printre care: modernizarea, întreţinerea şi repararea infrastructurii locale, ridicarea gradul de solidaritate socială şi a contribuit la siguranţa cetăţenilor. De asemenea, fostul primar a reuşit lucruri grandioase şi în domeniile educaţie, sănătate, economie şi cultură. Nu în ultimul rănd, fostul ales local a avut grijă de mediul înconjurător. La conferinţa de presă au participat şi viceprimarul Tudorel Grosu, cel care va prelua atribuţiile lui Vrabie, până la alegeri şi fostul director al şcolii din Peştera, Marius Petre, actual inspector şcolar. Acesta din urmă va candida la Primăria Peştera, a anunţat Valentin Vrabie. „Am obligaţia să las primăria pe mâini bune, aşa că, împreună cu viceprimarul, am luat decizia să îl propunem pentru alegeri pe Marius Petre“, a spus Vrabie.

La rândul său, inspectorul şcolar a precizat că el nu s-a propus pentru acestă funcţie ci s-a simţit obligat să o facă. „Este o obligaţie şi o responsabilitate pentru mine faţă de nişte oameni care au ajutat enorm şcoala din Peştera. Această comună mie mi-a oferit totul. Eu sunt născut aici, crescut aici, am învăţat în şcoala din Peşterea şi m-am întors în şcoala din Peştera ca profesor. Am obligaţia să candidez pentru comună.” a declarat Marius Petre. Totodată, viceprimarul Tudorel Grosu, a menţionat că el nu şi-a dorit niciodată să candideze la funcţia de primar. „Am învăţat foarte multe lucruri de la dânsul şi am ajuns la concluzia că eu nu sunt un om de birou. Eu sunt un om de acţiune, de teren.” a afirmat viceprimarul. În încheierea conferinţei de presă, Valentin Vrabie a anunţat că va candida la primăria Medgidia. „Voi candida la funcţia de primar la Municipiul Medgidia, activitate de care mă voi ocupa de acum în colo”, a încheiat Valentin Vrabie.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108